Biter mig kvar

Egentligen borde jag gått upp tidigt, men jag var trött och passade på att sova ut. Satte mig sedan uppe i Tornrummet och drack kaffe, åt frukost och lyssnade klart på en ljudbok.

Efter frukosten lyssnade jag på en föreläsning i en av mina kurser. Sedan borde jag tagit tag i resterande packning och städning. Men istället gick jag in till Fia för att äta hetvägg.

Medan vi åt frågade jag om Katten kommit hem. Hon var borta sedan igår eftermiddag. Något som oroade mig mycket. Vi kom överens om att gå ut och leta efter henne och också kolla att hon inte blivit instängd i någon av alla byggnader som finns på tomten.

Jag gick igenom samtliga byggnader, öppnade alla dörrar och ropade medan jag väntade på att Fia, Penny och Pappi skulle komma ut. Jag la mig till och med på marken för att kolla under ett av husen där jag sett henne smita in igår. Men hon varken var där eller det fanns något att fastna i.

Sedan kom Fia med Penny. Jag sa direkt hur jag letat men fick veta att hon var hittad. Hon hade blivit instängd i ett av rummen på övervåningen. Att leta inne i huset hade ju inte fallit oss in. Men Fia skulle ha något i rummet innan vi gick ut och då hittades hon. Stackars Katten! Hon hade varit tvungen att göra på golvet eftersom hon inte hade någon låda där.

Nu när Katten var hittad gick vi ut på promenad med hundarna. Det var skönt att komma ut och jag har ju ungefär samma förhållande till tid som deltagarna i Lyxfällan har till pengar. Fast man inte har så spenderar man.

När vi var tillbaka var det dags för lunch, en sen sådan. Klockan var över tre på eftermiddagen.

Vi åt något slags mellanting mellan kålpudding och köttfärslimpa. Jättegott! Jag ska börja äta mer kål och mer bönor i framtiden.

Sedan kom jag väl äntligen iväg hemåt till Tornet och gjorde något slags insats. Men först hade jag ett långt telefonsamtal med L. Jag pratade med B-M också, men då var jag igång med att röja i skåpen och diska porslinet. Måste säga att det är betydligt lättare att städa en tom lägenhet än en som är möblerad och utrustad med alla köksgeråd.

Hade kommit överens med Fia att komma in före halv tio, hon var 21:35 när jag kom in i köket. Fia fixade äggmackor och te som vi sedan åt framför TV:n.

Mackor med ägg och sill är en favorit. Verkligen gott! När jag var tillbaka i Tornet insåg jag att det var sovdags. Igen. Varför kan jag inte hantera tid på ett sätt som får den att räcka? Åtskilliga är de gånger jag försökt göra en tidsbudget. Lika många gånger har jag misslyckats.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Biter mig kvar

 1. znogge skriver:

  Så skönt att katten kom tillrätta för försvunna husdjur är en mardröm.
  Så gott med en macka på kvällskvisten fast just sillen hade jag avstått. För tyckte jag om det men inte nu längre konstigt nog.

  Kram och god tisdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag blev orolig för Katten. U tycker att jag är larvig, me för mig är katter som familjemedlemmar.
   Jag är mycket förtjust i sill och skulle lätt kunna äta det dagligen.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Mackor med ägg och sill är jättegott, men maken ville ha rotmos under sillen, inte ägg. Riktigt otäckt smakade det, men ville han ha det så fick han det. Jag har med andra ord kokat mycket rotmos och lagt in många sillar i mina dagar.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. Kraka skriver:

  Rotmos under sillen låter lite udda. Annars är ju rotmos gott. I synnerhet om man gör den själv av egenodlade kålrötter. Men det går bra med färdigt rotmos också.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *