Megaintensiv fredag med lugnt avslut

Gick upp tidigt, drack kaffe och fixade alla de tusen saker som behöver ordnas innan man kan åka bort. Katterna var avvaktande och Kingston visade tydligt att han misstänkte att jag hade för avsikt att sätta honom i bur. Det hade jag inte. F skulle passa dem.

F hjälpte mig bära min packning till bilen. Han skulle ändå lämna nyckeln till mig. Vi stod och pratade en stund i garaget innan jag åkte.

Jag kom iväg vid 9-tiden. Lagom för att trängselavgiften skulle gått ner till 20 kronor och värsta rusningen var över. Jag skulle ha lektion på zoom mellan 10 och 12 och hade funderat ut ett ställe där jag kunde stanna och delta i bilen. Hade jag väntat till efter lektionen hade jag fastnat i värsta fredagsrusningen.

Jag stannade på en parkering som finns nära bensinmacken i Järna. Solen sken och det var inte alls kallt i bilen, trots att det var kallt ute. Hade varit lite orolig att jag skulle frysa.

Innan jag åkte vidare tankade jag och åt en tunnbrödsrulle. Sedan körde jag hela vägen utan att kliva ur bilen. Men jag stannade ett par gånger och drack av kaffet jag hade med mig.

Jag var framme någon gång mellan 17 och 17:30. Jag gick in och sa hej till Fia och bar sedan min lilla packning till Tornet. Eftersom ingen flyttat in där ännu får jag bo där under helgen.

Ganska snart var det dags för mat. Fia hade gjort lasagne och som vanligt en vacker sallad.

Lite senare satte Fia och jag oss vid TV:n och tittade på Bergfeldt. Vi frossade i glass, plommonkompott och hembakad maräng.

Vi blev sittandes vid TV:n och slumrade lite då och då. Jag var trött efter min intensiva dag och senaste tidens händelser. Klockan 23:47 släckte jag lampan. Då hade jag bäddad och gjort i ordning sängen. Men så mycket mer orkade jag inte.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Megaintensiv fredag med lugnt avslut

 1. Znogge skriver:

  En intensiv men ändå bra dag! Så trevligt att sätta sig till dukat bord och lasagne är ju bara så gott.

  Kram och god lördag!

 2. Ingrid skriver:

  Så gott och trevligt dina goda vänner i Stojby ordnar det när du kommer på besök!
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  En måltid ska ju helst vara tilltalande för ögat också, där lyckades ni bra, ser aptitligt ut.
  Lasagne är ju dessutom jättegott.

  Ja, de där rusningstiderna är ju bra att undvika, att man också får billigare trängselavgift är ju en bonus.
  Ha det fint Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *