Veckan börjar bra…

…sa han som skulle hängas på måndan. Ett av min sons favortiuttryck i tonåren. Nu har det nästan blivit mitt, Speciellt den här veckan stämde det bra.

Det var bara 1 minusgrad ute på morgonen, men i min lägenhet var det 17 grader. Ja, plus alltså, men det är ändå inte så kul. Speciellt inte efter att man nu justerat utflödet från fjärrvärmecentralen. Min son har visst fått lite varmare medan jag fått ännu kallare.

Sedan gick det inte att logga in på bredbandsnätet. Det gör det fortfarande inte. Vad som är fel har vi inte hunnit kolla. Jag får köra med mobildata istället och hotspot.

Måndagen gick åt på något sätt, till vad minns jag inte. Förutom att jag pluggade en stund. Sedan sov jag på eftermiddagen.

Natten på jobbet var okej, men det var mycket att göra. Sprang lite som en skållad råtta. Dessutom hade bemanningsassistenten helt glömt föra in att jag skulle jobba. Vid kontroll var jag inte med någonstans varken i mars eller april. Nu är de visst tre som håller på med bemanningen och enligt uppgift så är det rörigare än någonsin. Men det var inte det värsta. Någon har lyckats plocka bort mig helt ur systemet. Mitt personnummer finns inte och jag kunde inte stämpla in mig. Jag blev jätterädd att någon skulle tryckt på fel knapp och fått mig dödförklarad. Jag vet att de som råkat ut för det har ett litet helsicke att komma in i samhällssystemet igen. Men jag verkar ”bara” vara raderad från regionen (tidigare landstinget). Jag loggade in mig på pensionsmyndigheten för säkerhets skull och där är jag en levande person fortfarande. Men jag blir helt matt av den röra som blivit på det där sjukhuset. En av cheferna skulle ta tag i det idag och se vad han kunde göra för att jag ska komma in i systemet igen. Annars kan jag inte få någon lön. Någon verkar tryckt på fel knapp.

Efter jobbet åkte jag hem. Min son skulle låna bilen igen och kom för att hämta nycklarna. Jag skulle köpa biobiljetter och det var stört omöjligt att i datorn betala med de biocheckar jag har. Dem jag fick när jag fyllde år 2019. Jag måste helt enkelt bli av med dem för man tänker inte förlänga giltigheten fler gånger. Trots att alla Filmstadens egna biografer är stängda. Men Svenska bio har öppet.
Till sist lyckades jag att köpa de där biljetterna i mobilen istället. Vi ska se The Marksman med Liam Neeson imorgon. Men jag har många biljetter kvar så det är bara att skynda sig. De går ut sista april. Trots att det bara får vara 8 personer i hela salongen är det inte svårt att få biljetter. I alla fall inte mitt i veckan.

Jag sov i alla fall väldigt gott ända till 17-tiden. Drack morgonkaffe, fast det var eftermiddag, och sedan bestämde F och jag att vi skulle åka och shoppa. Det var väl mest jag som ville det. När han har bilen, hans behöver till verkstan och det kan kanske bli nästa vecka, så kan jag inte shoppa ensam.

Vi var i Rotebro på Stora Coop. Jag hade faktiskt fått ett paket tvättmedel som gåva från Coop och gratis är ju trevligt. Jag fick mail om det på förmiddagen. Dessutom är det 5% på tisdagarna när man fyllt 65. Alltid trevligt.

När jag kom hem åt jag lite räkor som jag hade i frysen. Hade köpt tryffelaioli som jag doppade dem i. Sedan lite playTV och en stund pluggande. Så var den dagen slut.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckan börjar bra…

 1. Ingrid skriver:

  17 grader inomhus ska man väl inte behöva acceptera! Hoppas att de rättar till det så att du slipper frysa. Här är biografen stängd och det är väl lika bra det, för nu dubblas antalet smittade för varje vecka som går.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det där med temperaturen är ett problem som uppstod när de bytte fönster 2010 och jag får nog stå ut. Tyvärr.
   Ja, smittspridningen ökar både här och i övriga landet. I Stockholm, på de få biografer som är öppna, är det knappast någon fara. Oftast är man ensam eller möjligen någon mer person. Platserna är utspridda i salongen och maxantalet är 8 personer. När jag var på Zita i onsdags, som är en Folket Bio var det fria platser och vi var 2 personer. Men hon försökte ju sätta sig alldeles inpå mig. Men jag flyttade på mig och sa till henne. Folket Bio har en hel del spännande filmer, men det är en helt fristående kedja där inte mina biocheckar gäller.
   Om folk låter bli att sätta sig mer eller mindre på mig så borde jag vara hyggligt skyddad nu när jag är fullvaccinerad. Men jag är restriktiv med i vilka miljöer jag rör mig.
   Klockan är sent så jag önskar dig en god natt.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det borde faktiskt gå att åtgärda den låga temperaturen för det ska man inte behöva acceptera. Kanske är det inte helt lätt och kanske kostar det men visst går det om rätta viljan finns vågar jag påstå.

  Bio avstår jag för här är alla utom en stängda. Dock är jag tämligen säker på att bio skulle vara rena västanvinden jämfört med att mingla i skolan. Här ökar smittan rejält i åldrarna 10-20 år…

  Kram och god morgon!

 3. Pingback: Upp, upp, Uppsala | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *