Upp, upp, Uppsala

Igår, när det var torsdag, åkte jag till Uppsala. Jag skulle ha ett samtal med chefen på Brännskadecentrum. Alltså inte en anställningsintervju utan precis som det låter som. Ett samtal. Det är väldigt ovanligt att man vill träffa en bemanningspersonal på det sättet. Men eftersom jag arbetat där så vet jag att BRC vill handplocka sin personal.

Det var väldigt trevligt och många välkommen tillbaka och så kul att se dig igen. Jag kände mig hemma direkt. Att det gått fem år sedan jag var där är helt overkligt. Däremot var ingen av cheferna från min tid kvar. Vi bokade in några pass för introduktion och några i april. Man håller på att lägga nya schemaperioden och sedan kan jag välja från de pass som är kvar.

Efter 1½ timme gick jag till bilen och åkte till IKEA. Dels för att äta lunch, dels för att köpa lådor till Kallax. Lådorna jag valt heter Dröna. Jag ska ha 8 vita och 8 svarta, men jag köpte bara 4 av varje. De är lite otympliga att bära. Jag köper resten senare.

Åt IKEA:s variant av fish and chips. Förstärkte med extra sallad och en skagenröra med vitlöksbröd.

När jag kom hem bäddade jag ner mig med katterna och sov tills det var dags att förbereda inför nattens arbete. Kokade spagetti och tinade köttfärssås, packade ner det jag skulle ha med mig och gick ut. Medans jag sovit hade det blivit oväder och det visade sig vara trafikkaos på Essingeleden. Men jag hann fram i tid.

Natten var okej. Inga svårare grejer, bara rutinuppvak. Jag var ändå lite mör när jag åkte hem. Jag hade i alla fall återuppstått i regionens system. Jag fick faktiskt en förklaring till vad som orsakat att mitt personnummer var ogiltigt. Något slags licens som måste förlängas. Nu har man förlängt till årsskiftet, men min anställning är till sista februari så om jag inte kommer ihåg att påminna dem i tid så kommer problemet tillbaka. Man kan ju tycka att det borde följa behörighetskortets giltighetstid, som är till september 2025. Men det är två parallella system. Suck!

På vägen hem åt jag två McToast och drack apelsinjuice. När jag kom hem serverade jag mjukmat och gick sedan och la mig för att hinna sova 2 timmar och en kvart.

När jag gick upp tog jag ett snabbt bad och drack en kopp kaffe. Sedan gav jag mig av till Uppsala för en styrelseträff. Jag avstår avsiktligt från att säga styrelsemöte eftersom det inte skrevs något sedvanligt, formellt, protokoll.

Vi började med att göra en en timme lång stadsvandring medan vi pratade.

Sedan hade vi tänkt fika på Fågelsången men det gick inte. Det var fullsatt. Många satt och arbetade med sina datorer och det skulle nog blivit en lång väntan. Istället gick vi till Saluhallen och hittade en lugn plats att fortsätta diskutera ytterligare en fråga som vi hade på dagordningen.


Jag var så hungrig när vi satte oss. En räkcroissant och kaffe till att börja med.

Till påtåren en kardemumma-/citronkatalan.


På vägen till toaletten hittade jag en konstutställning. Här är ett smakprov på de utställda tavlorna, målade av någon som kallar sig Mad Cake. Googla på det namnet om du vill se fler tavlor av konstnären.

På vägen hem shoppade jag lite inför morgondagens matsäck. Bröd, ost och drickyoghurt. Köpte också en stor påse frysta räkor som vi kanske kan äta i morgon kväll. Pojkarna vill säkert också ha några räkor.

När jag kom hem tog jag ännu ett bad, kände att min rygg och mina ben behövde det. Sedan lite Dr Pepper zero i köket och därefter en riktigt tidig kväll. Att lägga sig 20:30 en fredagskväll borde väl ge en hel del vuxenpoäng…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Upp, upp, Uppsala

 1. Znogge skriver:

  Vilka bra men intensiva dagar. Jag förstår mer än väl att det blev ett tidigt sänggående och där knep du massor med vuxenpoäng 😀 Skönt att du hade återuppstått igen i systemet 😀

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev en väldigt trevlig eftermiddag med ett gäng ur styrelsen.
   Ha en fin lördagskväll och söndag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Hmm… Vad hände med min kommentar?

  • Kraka skriver:

   Hmm…. Hur menar du då? Inga kommentarer syns i min blogg innan jag godkänt dem. Så har det alltid varit. Kanske var jag extra sen med att godkänna? Har varit på utflykt i naturen idag.

   Kram

 3. Micke skriver:

  Man borde väl kunna samköra de där systemen kan man tycka men så blir det väl inte antager jag i all okunskap jag kan uppbringa.
  Fish and chips gillar jag, nästan lika mycket som Ikeas sortiment, bra grejer där att finna vid behov.

  Ha en fin lördag nu.

  • Kraka skriver:

   Jag är en stor fan av IKEA. Nu när jag är hemma kommer det att bli besök där ofta. Igen. Jag bor nära Barkarby, men är jag i Uppsala så föredrar jag den eftersom det är min mindre folk där.

   Hoppas din lördag varit bra och jag önskar dig en bra söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *