Fem en fredag v. 11: Idiomatiskt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När har du alla taggar utåt?
 2. När känner du dig som mest bakom flötet?
 3. Vad dammade du av senast?
 4. Vad har du för gammal surdeg som ligger?
 5. Vad har du siktet inställt på?

 

 1. Just i dessa tider är det när folk ska upp i ansiktet på mig. Det är så många som ska trängas, komma nära och inte håller avståndet. Då fräser jag.
 2. När det kommer till idrottsfrågor. Jag är verkligen inte intresserad och kan i stort sett nästan noll om vem som vann vad och när.
 3. Dammar av det mesta här hemma efter ett år i Småland.
 4. Har en del kurser jag inte är klar med. Men det är på gång…
 5. Har flera sikten inställda:
  -Imorgon ska jag börja fixa i trädgården.
  -Kommande tenta i Natural Philosophy.
  -En kommande slutuppgift i kursen Kroppen och kroppslighet.
  -Ett nytt jobbuppdrag, BRC i Uppsala.

 

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

13 svar på Fem en fredag v. 11: Idiomatiskt

 1. Ingrid skriver:

  Jag är inte heller bra på idrottsfrågor, så där är jag också verkligen bakom flötet.
  Här är det så kallt, så något trädgårdsfixande blir det nog inte. Nu när jag var och släckte i köket såg jag att vi har -4,5º (22.00). Vårutvecklingen har verkligen stannat upp och i dag har det snöat, nej det ska jag väl egentligen inte säga, men det har flugit snöflingor i luften flera gånger.
  Ha en fin fortsättning på kväll och en trevlig lördag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är ungefär 1 minusgrad här så då är det lite kallare vid stugan för där är ett riktigt köldhål. Men det finns ändå en del som jag kan göra.
   I morse haglade det i Uppsala när jag gick mellan parkeringen och skolan. Men på eftermiddagen var det slut på nederbörden. Men man vet ju aldrig.
   Jag hoppas på bra väder i helgen. Imorgon en stund vid stugan och på söndag planerar jag att vara med på en 1-milavandring med vandrareföreningen. Har anmält mig till flera vandringar framöver. Måste aktivera mig lite.
   Ha en fin kväll du också!
   Kram

 2. Bokdamen skriver:

  Håller med om första, blir riktigt taggig när det är så. Jag är lite sportintresserad, men finns många som jag är helt ointresserad av och då kan jag känna mig lite bakom. Lycka till med jobb, kurser och trädgård! 🙂

  • Kraka skriver:

   Tack! Just nu känns ”den lilla framtiden” positiv och det behövs när den ”stora” verkar dyster.

 3. Robert W skriver:

  Klart du ska fräsa ifrån. Det går att låta bli att trängas om man verkligen bryr sig.

 4. Paula skriver:

  Du har en energi som få, ett engagemang likaså. Hoppas du orkar fortsätta så!

 5. Kina skriver:

  Så mycket du har inplanerat! Det blir jag lite avundsjuk på, men som 70-plussare törs man inte planera så mycket. Men, men, det kommer bättre tider! Ha det gott!

 6. Znogge skriver:

  Kan bara hålla med dig om nummer 1. Vad är det för fel på folk? Suck säger jag bara… Idrottsfrågor är inte min starkaste sida heller. Förr var jag intresserad men inte nu längre.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, vad är det för fel på folk? På IKEA gick folk i stora grupper. Utan munskydd. Jag hade både munskydd och höll avstånd till dessa grupper som drällde överallt. Visste dessutom precis vad jag skulle ha så det blev ett kort besök.
   Många glor som om man vore en alien när man har munskydd. De skulle bara veta hur mycket alien man ser ut att vara med alla slangar som en covid19-sjuk behöver på en IVA-avdelning.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 7. Karoleen skriver:

  Respekten för att människor inte vill ha folk i ansiktet varesig det är pandemin eller inte är obefintlig. Det handlar mer om att personen ofta vill hävda sin dominans över en annan och det kan jag blir galen på. Vi behöver kunna respektera varandra och pandemin just nu, för att det nån gång ska bli bra, inte att nån ska få hävda sig! Det är mindre viktigt!

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  ganska ofta händer det att en får oförskämda svar om en försökaer påpeka det där med avstånd. helt otroligt. jag har varit i min mataffär och varit ensam om att ha munskydd. visserligen var det inte jättemycket folk där, men i alla fall. jag tycker att det verkar vara jättetrevligt det där du har siktet inställt på. lycka till, säger jag

 9. Paula skriver:

  Alltid lika imponerad över hur mycket du orkar/hinner med, mycket intressant men också energikrävande. Här i vår by är vi mycket duktiga på att hålla avstånd, önskar att turisterna inte var analfabeter hela bunten som traskar in i vår lilla affär hela familjen när det hänger tretton anslag med texten EN PER FAMILJ
  Trevlig fortsättning på helgen

 10. Pingback: Fem en fredag v. 12: John Blund - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *