Lång fredag, men inte Långfredag

Fredagen blev en lång dag, faktiskt längre än jag tänkt, och när jag äntligen släckte lampan var jag alldeles slut.

Redan klockan 06 gick jag upp med siktet inställt mot att åka till Uppsala och sätta mig i Newmaninstitutets bibliotek. Vi får vara där fastän det mesta är nedstängt.
Jag skulle ha lektion på zoom och sedan läsa i en av kursböckerna där de två sista kapitlen saknas eftersom den enda upplaga jag fått tag på skrevs innan de lades till. All kurslitteratur finns som referenslitteratur, den får alltså inte lånas bara läsas på plats.

Jag parkerade och gick sedan förbi Fågelsången, ett känt café, och köpte en stor smörgås. Därefter till skolan och upp till biblioteket.

Det fungerade bra att sitta där och koppla upp till zoom. Jag använder mobilen eftersom jag trots stora ansträngningar inte får bilden att fungera i datorn. Det gjorde den från början men sedan bara slutade det att fungera. Jag har givit upp att felsöka mer.

När lektionen var klar gick jag ner i cafeterian och gjorde mig en kopp kaffe. Hade snabbkaffe med mig. Satte mig och fikade och åt smörgåsen. Studierektorn, en av mina favoritlärare, kom och satte sig med sin mat vid ett annat bord (man håller avstånd ordentligt) och vi pratade. Dels har jag haft honom i flera kurser dels lär man känna lärarna väldigt bra när man är förtroendevald i studentkåren.

Jag gick tillbaka upp till bibblan och läste. Tror klockan var närmare 15:30 när jag plockade ihop och gick.

Hämtade bilen, åkte till IKEA och köpte en plastlåda jag ska ha under diskbänken för alla påsar som flyter fritt. Det går sakta, men jag har en plan för organisering här hemma. ”Sickan har en plan”…

Det fanns inget fika alls på IKEA, tror man kanske kunde äta något för det satt en eller annan där, och jag var faktiskt hungrig. Men det är så nedstängt nu när man bara får sitta en person vid varje bord. Det fungerar inte, folk sätter sig ihop ändå och då måste man stänga. Istället köpte jag en french hotdog på Cirkel K när jag tankade.

På vägen mot Stockholm stannade jag i Rotebro. Köpte en flaska vin, ett vitt som jag vill prova, och sedan bröd på Coop. Köpte memma också. Hade egentligen tänkt vänta till påsk, men jag kunde inte låta bli. Eftersom jag inte är finsk så äter jag inte memma traditionsenligt utan istället med vispgrädde. Har jag några finska läsare så får de säkert dåndimpen. Men så är det. Har alltid ätit min memma så. Med kaffe till. 🙂

När jag kom hem var klockan mycket. Pojkarna väntade på mjukmat och sedan satte jag mig med kaffe, några salta kex med grönkål (har ni inte provat dem så gör det!) och så småningom ett glas vin och några köttbullar. Jag pluggade flitigt någon timme. Sedan såg jag ett avsnitt av Lyxfällan och därefter började jag se andra avsnittet av The Tunnel. Gjorde en paus och borstade tänder med mera och tog datorn med in till bädden och såg klart där. Orvar låg nära mig och blev klappad. Kingston tittade surt på oss och vägrade lägga sig trots att jag lockade på honom. När jag släckte lampan gick Orvar och då minsann kom Kingston och la sig.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lång fredag, men inte Långfredag

 1. Ingrid skriver:

  Oj vilken innehållsrik dag! Jag blir trött bara av att läsa om det. Själv tycker jag att det är ett helt företag bara att åka på Konsum och handla.
  Men, men….. Jag har kunnat och orkat en gång i tiden jag också!
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Jösses, det var ett fullspäckat schema, bra jobbat där.
  Våra katter brukar samsas någorlunda om utrymmet runt oss när vi ska sova, fast den ena är lite svårflörtad ibland men när man slutar ropa på henne så kommer hon upp till sist, det ska vara på hennes villkor 😉

  Avstånd är ju till för att hållas i dessa tider, synd att inte alla tänker så.

  Ha en fin kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *