En lördag när mycket går fel men det blir bra ändå

Vid åtta gick jag upp, drack kaffe och åt först ett par skorpor och till påtåren ett par ostmackor. Ville ha lite lugn och ro innan jag skulle till stugan.

F erbjöd sig att följa med och att göra kaffe. Jag gjorde mackor åt oss. Sedan åkte vi. F skulle såga ved och jag skulle hjälpa till eftersom det är lättare om man är två. Men det tog inte lång tid innan sågen gav upp. Den är nog slut och behöver ersättas.

Istället monterade F de två stolarna jag köpte i somras. Äpplarö. Vi bestämde oss för att vänta med bordet tills det är dags att flytta ut. Men vi behövde något att sitta på när vi skulle fika.

Något som gjorde mig lite upprörd var att jag fått ett träd fällt på tomten. Ett äppelträd. Det var visserligen ett som jag tänkt ta bort och F sa lite frejdigt att ”nu har du fått det trädet fällt utan problem”. Min granne hade däremot fått sitt favoritäppelträd fällt. Nu är jag orolig för ett av mina andra träd.

Då vi var klara åkte vi till Willys, en nyöppnad nära min stuga, och gjorde några inköp. Det var väl mest F som behövde diverse livsmedel. Men jag köpte ett och annat också. Mjau till exempel.

Vi åkte sedan hem genom stan. Det var länge, länge sedan jag ens passerade Söder. Det var otroligt mycket folk som strosade omkring mitt i pandemin.

Väl hemma möttes jag av ett oljud, ungefär som om någon ligger på signalhornet. Det kändes helt outhärdligt. Jag försökte lokalisera varifrån det kom, åkte upp överst och gick ner lyssnandes vid dörrarna sedan ringde jag F. Vi gick i trappen tillsammans och försökte komma på varifrån ljudet kom. Han kunde sedam konstatera att det var vattenledningen som vibrerade och vi stängde av vattnet in till min lägenhet. Men det hjälpte inte. Dessutom var det vibrationer både i badrummet och köket och det är olika ledningar eftersom de ligger på varsin sida av lägenheten. Alltså var jag inte orsaken. Det låg tidigare i vattensystemet.
Detta har hänt en gång tidigare, alltså så vitt jag vet för det kan ha hänt hur många gånger som helst när jag inte varit hemma. Då höll det på ett par timmar och sedan bara klipptes ljudet av och det blev tyst.

Även denna gång blev det tyst som om ljudet bara klipptes av. Då satte jag på vattnet in i lägenhet igen och drog en lättnadens suck. Är inte sugen alls på att ta hit en rörmokare på jourtid för felsökning. Dessutom är vi rätt övertygade om att felet är före min lägenhet. För även om jag har pengar att betala en röris med vill jag gärna använda dem till annat.

När det blev lugnt kunde jag ”fira” lördag. Tinade, och skalade, räkor och hällde upp ett glas av mitt nya vin. Pojkarna fick lite räkor också.
Tittade på avsnitt 3 av The tunnel och sedan nya säsongen av Muren.

 

Trots allt fick det bli en tidig kväll. Behövde tanka energi inför söndagens äventyr. Avslutade med ljudbok i bädden tillsammans med pojkarna.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på En lördag när mycket går fel men det blir bra ändå

 1. znogge skriver:

  En bra dat bortsett från ljudet då. Så mysigt att ha en stuga tänker jag 😀

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är mysigt med stugan. Tänker sova där ibland så fort vattnet är igång. Brukar ju inte flytta dit förrän i början av juni men tänkte att jag vill vara där lite tidigare i år.

   Hoppas din lördag varit bra.
   Kram

 2. Micke skriver:

  Oljud och problem med vattenrör är ju något man kan vara utan, hoppas det är ”innan” dig då så du kan lägga pengarna på något roligare.
  En stuga är ju skönt att ha tillgång till, härligt, läst här tidigare om det om jag minns rätt.

  Ha en skön avslutning på lördagen Kraka.

 3. Kraka skriver:

  Jag funderar på om det är någon som kör något slags maskin som kräver höga vattenflöden eller på annat sätt påverkar rören. Nästa gång tänker jag bara gå ut. Igår tänkte jag på hur lätt det varit om jag kunnat packa mina pluggböcker och satt mig på ett café eller restaurang. Jäkla pandemi!
  Hur som helst blev det tyst på samma sätt som förra gången. Ljudet klpps av precis som om någon stänger av något.

  Har du läst min blogg länge har du säkert både läst, och sett bilder, från stugan. 2015 var min första sommar där. Vi får bo där 1 april till sista september. Jag och katterna brukar flytta ut i början av juni, lite beroende på temperaturen. Förra sommaren var jag ju i Växjö så då var vi där bara sporadiskt. I år tänkte jag försöka flytta ut lite tidigare. 2019 lät jag täta och renovera skorstenen så nu kan jag elda och få lite varmt. Men eftersom det är oisolerat behöver det vara varmt ute ändå.
  Pojkarna älskar att vara där. De får inte gå löst, men de trivs i sina selar med lång lina.
  Lördagen blev bra trots allt och kvällen gjordes tidig. Behövde betala av på sömnskulden lite.
  Ha en bra söndag!

 4. Ingrid skriver:

  Det kanske var någon som använde en tvättmaskin med trasigt lager. För så upplever nog mina grannar det när jag centrifugerade senaste gången.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 5. skogsnuvan skriver:

  Ser att du har några snödroppar som blommar. Här är det bara snö och blåsigt och kallt. Härom natten var det -24 grader. Vårdagjämningen märker jag inget av kanske att det är lite ljusare. Massor med snö som inte tinar bort i första taget. Hoppas du får en trevlig utflykt idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *