Söndag, en vilodag

Hade alarmet på 06 och gick upp en stund senare. Ville ta det lugnt innan jag skulle iväg. Frukost och fixa matsäck.

Klockan 10 skulle vi träffas under Nockebybron. Jag var tidig eftersom jag inte visste exakt var det var.

Vi var elva stycken och ledaren frågade om vi kände oss bekväma med det och kunde hålla ordentliga avstånd. Man får ju egentligen bara vara åtta. Vi lovade att hålla avstånd och sedan började vi vår vandring. Det var en blandning mellan skog, park och bebyggelse.

Efter cirka 7 kilometer hade vi vår rast. Det var gott med kaffe och mackor. Vi hade utsikt över Mälaren och kunde se tornet i Sätra från där vi satt. Ungefär i mitten av bilden på andra sidan vattnet.

Vi gick sedan utefter Mälaren, också nu i växlande landskap. Ibland skog eller stigar, ibland gångvägar eller bilvägar. Men hela tiden kunde vi se vattnet.

Slutligen såg vi Nockebybron på avstånd. Jag kände mig betydligt mindre trött idag än förra söndagen. Det bådar gott, ska nog kunna komma åter i form snart. Känner att jag tappat mycket under pandemin. Ja, pandemi är det ju fortfarande men det var så pass jobbigt när jag jobbade med covidpatienterna så jag orkade inte direkt ägna mig åt träning.

Efter vandringen åkte jag hem. Hade sällskap med en kvinna som också bor i Husby, men vid T-banan skulle vi åt olika håll.

När jag kom hem tog jag ett skumbad, lyssnade på ljudbok och drack lite vin. Att vila i ett varmt bad är så perfekt.

Senare pluggade jag en stund och gjorde sedan lite middag. Åt och tittade på ett avsnitt av Brottet säsong 2.

Klockan är bara 19:15, men jag tänker lyssna på ljudbok och lägga mig rätt snart. Har en innehållsrik vecka framför mig.

Det här inlägget postades i Aktiviteter med Stockholms vandrareförening, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Söndag, en vilodag

 1. znogge skriver:

  Vilken bra dag! Utomhus fungerar det nog om man är några fler om man håller avstånd.

  Kram och god kväll!

 2. Susjos skriver:

  Va härligt med vandring i grupp.
  Brottet håller jag också på att titta på, men är bara på säsong 1 fortfarande, men så himla bra!
  Sandvik gård ligger mellan Katrineholm och Norrköping, kan varmt rekommendera det, på helgerna har de alltså ”Ladies spa” bara för kvinnor. Fantastisk miljö och mycket god mat!
  Ha en bra vecka!

 3. Ingrid skriver:

  Det låter så trevligt med vandring i gemenskap med andra likasinnade och det är inga dåliga sträckor ni bemästrar.
  Hoppas att du fick en skön natt och vaknade pigg och utvilad till den nya veckan.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *