Skratta eller gråta, Hagfors kommun är nog mest tragisk

Aftonbladet har gjort en undersökning där man hört sig för i landets kommuner om man givit något extra, givit en bonus, till personalen inom äldrevården.
Många kommuner har givit presentkort, extra fin julklapp och några har bjudit på tårta lite då och då. En och annan kommun har sagt att frågan inte varit uppe till behandling ännu och i en kommun sa man att man saknade ekonomiska förutsättningar för att ge något extra.

Hagfors kommuns svar är både skrattretande och väldigt, väldigt tragiskt. Man svarar helt frankt på frågan om man givit något extra som belöning till personalen som slitit hårt i äldrevården under pandemin:
”Nej, vi har i stället fokuserat på förebyggande insatser i det systematiska arbetsmiljöarbetet och följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, tillhandahållit skyddsutrustning och upprättat rutiner”, skriver Helena Sjöö, tillförordnad personalchef i Hagfors kommun.

Detta svarar man utan att ens överväga att skämmas. Personalen ska alltså se rutiner, tillgång till skyddsutrustning och att deras arbetsgivare följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som en bonus. Som något att vara tacksam för.

Systematiskt arbetsmiljöarbete är lagstadgat. Det är något att vara tacksam för i dessa tider då arbetsgivare inte förstår vikten av en bra arbetsmiljö själva utan ser det som en present de ger personalen av välvilja. Suck!

Jag är väldigt glad att jag varken bor i Hagfors eller har dem som arbetsgivare. Herregud vilka puckon!

Det här inlägget postades i Livet, Rubriker som fångat mitt intresse, samt ett och annat från nätet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Skratta eller gråta, Hagfors kommun är nog mest tragisk

 1. Ingrid skriver:

  Jag har inte läst artikeln men förstår att du är uppbragt över agerandet i Hagfors!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det hade stuckit mindre i ögonen om de sagt, som många kommuner gjorde, att man inte diskuterat frågan, inte haft råd eller inte tyckte att personalen skulle ha något extra för att de arbetet hårt. Men att dra fram självklarheter som arbetsmiljö, skyddsutrustning och att de följt FHM:s direktiv är ju mer än imbecillt. Precis som att man tycker att personalen ska vara tacksamma för att man följer gällande lagstiftning. Det ska kommuner ALLTID göra. Ask me, jag har varit förtroendevald kommunrevisor. Det här skulle jag givit ett påpekande för om jag varit revisor där.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det är rent ut sagt skandal att de kan svara så! Någon borde skämma öronen av sig. Det som de har gjort är deras skyldighet som arbetsgivare och absolut inte en bonus. Helt enkelt så dumt att man inte tror det är sant.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, visst är det ett urbota dumt svar. Obegripligt att kommunala tjänstemän är så korkade.

   Kram

 3. Pingback: Måndagslist – En listad dag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *