Måndagslist – En listad dag

Det var en vanlig måndag i mars. Jag har mycket att göra hela veckan, olika saker. Den här dagen var vikt för pluggande och städning i första hand. Men lite förströelse unnade jag mig emellanåt.

Listan har en egen kategori som heter En av alla dessa dagar.

 

När gick jag upp?

Alarmet väckte mig klockan 05, men jag snozade några gånger och gick upp ungefär 05:45

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Förutom det jag sa till kissekattpojkarna när de fick mjukmatsfrukost så lyssnade jag på ljudbok. En deckare. Hade behov av mjukstart inför dagen.

Vad serverades?

Kaffe, flera koppar och två skorpor. Tänkte satsa på en andra frukost senare.

Vad gjorde jag sedan?

 • Pluggade i 45 minuter. Åt den kvarvarande ostmackan från gårdagens matsäck och drack kaffe.
 • Diskade.
 • Kollade på några av mina favoritbloggar.
 • Pluggade i 45 minuter. Har kommit fram till att det är den maximala tid mina ögon orkar glo på skärmen, speciellt när jag ska läsa text.
 • Tvättade och klädde mig.
 • Tackade nej till förfrågan om jag kunde jobba inatt.
 • Tvättade gårdagens munskydd och la in nya filter i två andra.
 • Plockade ihop det som skulle tvättas.
 • F kom förbi en snabbis på väg till jobbet.
 • Bar ut sopor.
 • Pluggade 35 minuter. Sedan var det dags att gå ut till tvättstugan.
 • Laddade 2 maskiner. För en gångs skull var det skapligt rent, förutom att tumlaren var full med ludd. Men jag slapp i alla fall skura golvet och tvättmaskinerna innan jag kunde börja tvätta. Det är jag inte bortskämd med precis.
  Däremot hade någon laddat upp med leksaker och ombyteskläder för sin baby. Detta gjorde att det blev omöjligt att använda tvätthoarna utan att flytta på en kubikmeter prylar. Som under inga omständigheter ska förvaras i en gemensam tvättstuga. Att man skulle glömt sakerna känns uteslutet, det var en sådan mängd saker så dem ser man när man gör en sista titt. Vad är det för fel på folk?!!!!!!
 • Lagade lite lunch från frysen. Kasslergratäng med päron.
 • Åt och unnade mig lunchrast med ljudbok och kaffe.
 • Fick äntligen tid att sätta lampan/högtalaren, som kom förra måndagen, på laddning.
 • Tvättstugan igen. Tömde och hängde/la i tumlaren. Laddade 2 maskiner med F:s tvätt. Tro nu inte att jag skämmer bort honom. Han hjälper mig betydligt mer än jag hjälper honom. Att tvätta när han har mycket på jobbet är bara en liten pay back.
 • Plockade ihop en kasse ”kattfiltar” för tvätt.
 • Pluggade en kort stund innan nästa besök i tvättstugan.
 • Tömde maskinerna och la F:s tvätt i tumlaren. Vek min egen tvätt medan kattfiltarna tvättades. När de var klara var det dags att hänga dem i torkskåpet och under tiden vika F:s tvätt. Därefter skulle tvättstugan städas, golvet våttorkas och sedan var dte dags att gå.
 • Provade lampan/högtalaren. Jodå, en kul leksak. Kingston var helt fascinerad av mönstret som blev i taket.
 • Skrev ett blogginlägg utifrån ett ämne som gjort mig upprörd.
 • Drack kaffe. Äntligen!
 • Pluggade.
 • Gjorde 2 ostmackor och fortsatte plugga.
 • F kom och hämtade sin tvätt.
 • Fortsatte plugga.
 • Telefonen ringde och en man, som pratade något slags bruten engelska, vilket gjorde att jag trodde han drev med mig, sa att han hade ett paket till mig. Visade sig vara boken jag beställde för 3 dagar sedan. Rekordsnabbt!
 • Fortsatte plugga.
 • Tog en paus och lagade middag.
 • Åt middag, 2 korvar med bröd och senap med mango & habanero. Lyssnade på ljudbok medan jag åt.
 • Pluggade.
 • Sa nej till ännu ett extrapass, imorgon natt. Men dels har jag för mycket som ska göras under dagen, dels har jag planer för onsdagen och inte tid att sova bort dagen.
 • F ringde och sa att han var hemma och att jag kunde komma och hämta saker i frysen. Jag har mat från Växjö hos honom eftersom jag inte hade plats i min egen. Ska fylla på hemma vartefter jag får plats.
 • Följde med F på shopping på MAXI. Men köpte inget.
 • Gjorde kaffe och pluggade sedan en stund till. Klockan började bli mycket och jag var trött.
 • Vid 22-tiden ansåg jag det fick räcka för idag och unnade mig en stund playTV, Brottet avsnitt 4 säsong 2.
 • F kom med några nybakade bullar.
 • Åt en bulle och drack lite kaffe.
 • Sovdags!

Köpte jag något?

Nej, det blev inte så. Tänkte köpa hårfärg när jag ändå följde med till affären, men de hade inte den jag ville ha.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Verkligen inte!

Middag?

Korv med bröd, 2 stycken.

En bra sak som hände under dagen?

Det var på det hela taget en bra dag.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Att jag förtjänat en god natts sömn.

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måndagslist – En listad dag

 1. Znogge skriver:

  Du milde tid, det var verkligen en fullmatad och intensiv dag. Men mycket hann du med och det är skönt när man kan bricka av från sin lista. Hoppas att du sov som bedövad i natt.

  Kram och god morgon!

 2. Kraka skriver:

  Tack, det gjorde jag. Upplevde att jag hade svårt att somna, men det var bara inbillning. Boken jag satt på 30 minuter behövde backas 25 minuter på morgonen.

  Ha en bra tisdag!
  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Nog var du förtjänad en god natts sömn efter den måndagen. Du milde så mycket du hann med. Och ditt inpass om tvättstugan för mig än en gång att känna mig väldigt nöjd med valet att ha en egen tvättmaskin.
  Hoppas att du har en bra tisdag!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 mars | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *