EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 mars

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 22 januari hittar du här.

Idag var det EFIT med bilder från min vardag som den såg ut just idag. Mindre text än den listade dagen igår, men för min del blir den ganska same same.

Klockan 07-08: Klockan var 7 innan jag kom upp. På något sätt sov jag över alarmet. Men det skulle bli bra så här också. Hade ingen tid att passa. Bara många saker att göra.
Frös, som vanligt, men det var ovanligt varmt inne. Att det är så här många tiondelar över 18 grader är jag inte bortskämd med. Snarare att termometern visar något med 17 grader.

Klockan 08-09: Läste delrapporten med namnet Välfärden. Mycket läsvärd och finns gratis på nätet. Lättläst är den också, vilket gläder mig för den här typen av texter brukar förutsätta på förkunskaper och stor vana att läsa utredningstexter på akademisk nivå.

Klockan 09-10: Lyssnade lite av och till på ljudbok medan jag pysslade med lite småsaker.

Klockan 10-11: Orvar höll koll på mig medan jag tog ett bad. Blev liggande i vattnet länge eftersom jag lyssnade på ett intressant program på Sveriges Radio play.

Klockan 11-12: Kom äntligen igång med pluggandet. Här förklarar Daniel Saudek sambandet mellan tid och ”rymd”, time and space.

Klockan 12-13: Grävde fram kläder ur kassen med rena kläder från igår. För den som undrar över det storblommiga plagget så är det överdelen till en flanellpyjamas.

Klockan 13-14: Ingen trängsel precis inne på Stora Coop. Kunde lätt köpa de få varor jag ville ha.

Klockan 14-15: Hade ett ärende på Biltema. Passade på att dricka kaffe och kunde konstatera att skulle det bli ont om jobb i vården kan jag alltid jobba som mattelärare. Så många som inte kan räkna till ett. Man får bara vara 1 person i varje sällskap/vid varje bord. Vid ett bord satt man till och med 6 personer. Gissar att det här är de som tycker det är roligt med pandemi och som hoppas på att själva bli smittade och kanske dö. För annars gör man inte så.

Klockan 15-16: Hemma och parkerade Rödluvan i hens bås. Det är skönt att kunna låsa om sin bil.

Klockan 16-17: Daniel föreläser, ritar och illustrerar.

Klockan 17-18: Funderar lite över mina jobbönskemål. Så får vi se hur det blir.

Klockan 18-19: Ett fat räkor som skulle tinas i micron. Kvällens middag med tryffelaioli.

Klockan 19-20: McTaggarts paradox. Hur är det egentligen… finns tiden på riktigt?

Klockan 20-…: Tog med mig en kopp kaffe och la mig i ett skumbad för att lyssna klart på boken jag hade på gång. Sedan lite mer plugg och slutligen var det sovdags.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 mars

 1. Joakim skriver:

  Tittar förbi din dag 🙂

 2. Anni skriver:

  En ganska omväxlande dag, tycker jag.
  Räkor med tryffelaioli lät alldeles väldigt gott. Tur att jag är mätt redan.

 3. Znogge skriver:

  Fullmatad dag som vanligt och du hann med mycket! Sedan kan jag bara sucka. Vad är det för idioter som inte kan räkna till ett ens och vad tänker de på? Har Biltema inget ansvar heller? Själv fick jag skicka hem en elev som var genomförkyld och alltså ingen åkomma som smög sig på under dagen…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Juridiskt har de väl det. Tror jag. Om någon ringer polisen och de orkar åka ut. När jag påpekade att personalen kunde roa sig med att ha matteundervisning och lära folk räkna till ett när de hade en stund över sa de bara: ”Folk har tröttnat”. Den inställningen gör oss som jobbat, och jobbar, med de svårast sjuka så trötta. För det kommer inte att ta slut om folk håller på så där. Nu blir det påsklov och folk kommer säkert att träffas i grupper igen. Äta släktmiddag och sådant. I vissa invandrarkyrkor (ortodoxa) är påsken största högtiden och jag får rysningar bara jag tänker på det. Några kyrkobesök för min del blir det inte. Möjligen på datorn.

   Ha en bra onsdag!
   Kram

 4. Ingrid skriver:

  Så roligt att följa din dag i bilder! Du verkar ha full upp hela tiden.
  Hur kan Biltema tillåta att det sitter 6 pers vid samma bord? Har de inget som helst ansvar för vad som händer i deras servering?
  Ha en fin fortsättning på onsdagen!
  Kram, Ingrid

 5. Annika skriver:

  Hej, kikar in på din EFIT-dag. Söt kisse du har. Saudek, spännande efternamn, jag känner bara till en Saudek och det är Jan Saudek, en känd tjeckisk fotograf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *