EFIT – Ett Foto I Timmen – 15 april

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 14 april hittar du här.

Idag gör jag min EFIT. Egentligen var den igår, men av någon anledning hade jag förskjutit alla datum i april och maj ett steg. Det är tillrättat nu och förhoppningsvis hamnar nästa EFIT på sin rätta plats. Jag lurade förstås frudin också att det skulle vara idag. Förhoppningsvis lägger hon också upp sin dag.

Idag blir det en vanlig dag utan krusiduller. I alla fall är det vad jag tror när dagen börjar.


Klockan 06-07: Jag är morgontrött, men inget i jämförelse med Kingston som vägrar gå upp så tidigt.

Klockan 07-08: Skitkallt inne och minusrader ute. Den här inomhustemperaturen ligger under den som FHM rekommenderar. Läste på igår hur man ska hantera det och blev helt matt bara av att läsa hur utredningen går till för att få ersättning. Jag vill ju bara slippa frysa!

Klockan 08-09: Kom och sov en stund med oss sa Kingston och Orvar. Så då gjorde jag det.

Klockan 09-10: Jag lyckades lämna kudden och gå upp och fånga dagen. Mina dagar behöver både fångas och hållas fast om de inte ska smita iväg.

Klockan 10-11: Plockade ihop tvätten och ställde tvättkorgen vid dörren. Sedan drack jag kaffe för att tanka upp mig lite inför dagen.

Klockan 11-12: Jag är helt förundrad över hur just vår bostadsrättsförening har så många imbecilla boende. Facket till höger är till för flytande tvättmedel. Här har man fyllt upp med pulvertvättmedel som sedan stelnat till något liknande cement. Jag fick jobba med att lösa upp med kokhett vatten och sedan spetta loss bitar av tvättmedlet. Det tog sin tid. Tur att jag just idag bara skulle tvätta 3 maskiner. Det var likadant i båda maskinerna.
I övrigt var det lika skitigt som alltid och städning var nödvändigt innan jag kunde börja tvätta.

Klockan 12-13: Blandade köttfärs med ströbrödblandning för att göra köttbullar.

Klockan 13-14: Vek tvätt och sorterade i olika högar.

Klockan 14-15: Köttbullarna var klara och jag åt några som lunch.

Klockan 15-16: Bar ut till återvinningen. Helt otroligt så mycket förpackningar det blir. Fast just när det gäller förpackningar så är vi ett 3-personshushåll. Katterna genererar massor av förpackningar som de haft sin mat i.

Klockan 16-17: Dags för pluggande. Repeterade den senaste tidens föreläsningar.

Klockan 17-18: Fortsatte med föreläsningarna.

Klockan 18-19: Efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckades jag boka nästa tvättid, den 6 maj. Jag behöver sällan tvätta oftare än var tredje vecka.
Bokar i appen i mobilen, men den var ur funktion igen. Loggade in via nätet, men var tvungen att gå igenom mail sedan 2013 för att hitta lösenordet. Vi hade en annan förvaltare då och först kom jag inte på vad de hette. Men till sist så…

Klockan 19-20: F och jag åker till Rotebro för att jag ska få mina däck bytta. När vi ändå är där passar vi på att shoppa lite. Jag köper Mjau och när man köper två lådor får man en kasse. Jag har en doggybag för catladies så nu tog jag en för hundägare. Den ska jag ge till frudin.

K

Klockan 20-21: Dricker kaffe hemma hos K. Inte direkt läge att fota i hans hem och lägga ut på nätet.

Klockan 21-22: Vi åker hem, men med en omväg först via mitt förråd och sedan till MacD där vi köper med oss lite saker. Jag köper en burgare att äta hemma.

Klockan 22 och framåt: Fortsätter plugga, repetera föreläsningar och läsa texter.

 

EFIT

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 15 april

 1. Znogge skriver:

  Vilken intensiv dag minst sagt!
  Om jag hade varit som du så hade jag begärt en mätning av temperaturen i lägenheten. Alltså en mätning som förvaltaren gör. Det är inte okej att ha den temperaturen du har och visst går det att åtgärda, om man vill…
  Tvättstugan hade gjort att jag gått i taket och skaffat en egen tvättmaskin direkt. Hur svårt kan det vara att hantera vanliga vitvaror?

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   Jag bor så litet så ska jag ha en egen tvättmaskin måste jag ta bort mitt älskade badrum. Tvätten måste torkas i vardagsrummet eftersom den inte skulle få plats i badrummet. Så vill jag inte bo. Jag har fortfarande barndomsminnen från hur det var hemma hos min syster. Kall tvättt som strök över kroppen då man gick på toa. Det hängde ständigt tvätt där. Har man bara en lilten maskin måste man tvätta mycke oftare så det blir tvätt hela tiden. dessutom kräver det en varm lägenhet för att torka, annars luktar tvätten illa. Så det känns inte aktuellt. Men däremot tycker jag att föreningen/förvaltaren måste ställa krav på folk.

   Jag hade en varm lägenhet innan man bytte fönster 2010. Då började problemet. Det är den idoga ventilationen som gör att det är så kallt. Första vintern la jag handdukar vid ventilerna på fönstren. Då fick jag 950 bequerel radon. Jag får liksom välja om jag vill frysa ihjäl eller dö i lungcancer.
   När jag, efter fönsterbytet, pratade med styrelsen vägrade de ta tag i problemet och sa att jag ljög. Det blir varmare inomhus när man byter fönster, inte kallare. Jag vet ärligt talat inte om jag vill ha den stora, juridiska, konflikten med styrelsen och förvaltaren. Det kommer att utmynna i att jag inte kan bo kvar och då kan jag lika gärna flytta direkt utan bråk. Frågan är bara var jag ska få tag i pengar till en annan lägenhet. Fattas flera miljoner och med min pension får jag inga lån.

   Ha en bra dag!
   Kram

 2. Micke skriver:

  Tvättstugan är något vi är glada över att slippa här i storstadens utkant, hade ju sådan tur att vi genom de nya ägarna kunde få ”förberett” för både tvättmaskin och diskmaskin.
  Aldrig mera tvättstuga, människor som är totalt okunniga när det gäller att sköta en tvättstuga, städa efter sig mm, mm.
  Det kan vi klara oss utan.

  Förstår att du vill ha kvar dit badrum istället och visst kan det ta plats att torka all tvätt.

  Fina bilder på dina katter,
  Det där torkprogrammet på vår maskin räcker inte riktigt så vi har torkställning också, fast vi har ju ett storleksmässigt bra badrum.

  Ja, många förpackningar blir det ju.

  Ha en fin dag Kraka.

  • Kraka skriver:

   Men visst är det väl något märkligt med folk som inte kan sköta en de enklaste maskiner! Jag förstår det faktiskt inte.
   Man behöver inte vara med i mensa för att platsa i en bostadsrättsförening, men lite folkvett skulle inte skada.

   Katterna är fina. Mina älsklingar.

   Ha en fortsatt bra dag!

 3. Ingrid skriver:

  Så roligt att följa din dag i bilder. Jag kan tänka mig att det blir en hel del förpackningar som kan tillskrivas katternas konto. För egen del fattar jag inte vad allting kommer ifrån.
  Ja, och så var det det här med tvättstugan, men jag har läst ditt svar till Znogge, så jag vet varför du inte skaffar egen tvättmaskin.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   De blir väldigt många förpackningar på bara en vecka. Men katterna är skyldiga till en hel del av dem.
   Snart kan jag flytta ut i stugan och få lite lugn och ro i alla fall. Fast tvätta måste jag ju göra hemma förstås…

   Ha en fortsatt bra dag!
   Kram

 4. Karoleen skriver:

  Så gott med köttbullar! Mums! Tack för titten!

 5. Pingback: Helg och vardag, några dagar och nätter i april | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *