Fem en fredag v. 15: Konsumtion

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
 2. Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?
 3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
 4. Vad är något du sällan lägger pengar på?
 5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?

 

 1. Jag skulle nog inte köpa så mycket onödigt. Kosta på mig lite äkta champagne oftare kanske.
 2. Om man bortser från levande varelser så är det personliga saker, foton och liknande.
 3. Ja, troligen kaffe. Jag kedjedricker ofta kaffe, det vill säga när koppen är tom fyller jag på den. Dricker kaffet även när det kallnat. Senast jag jobbade tappade jag räkningen på antal koppar vid 12.
 4. Lotter.
 5. Presentkort.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fem en fredag v. 15: Konsumtion

 1. Paula skriver:

  Haha, kedjedricker kaffe, den var kul! Jag dricker mindre och mindre, förutom morgonbaljorna glömmer jag bort eftermiddagskaffet numera. Lotter köper jag inte heller, men en envis jävel viskar i mitt öra att om man inte satsar kan man inte vinna. Därför har jag en stående lottorad!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag dricker massvis med kaffe. Både hemma och på de jobb där jag kan ha en kopp stående och ta en klunk lite då och då när jag går förbi den. Möjligheten att dricka kaffe hela tiden var nog det jag tyckte var jobbigast med att ha full skyddsutrustning. Dessutom kunde jag bara dricka en halv kopp på rasten eftersom det ställer till stora problem att bli kissnödig när man är instängd på en covid-sal.
   Ikväll börjar ett längre marathon av arbete. Först 4 nätter och sedan, faktiskt, ett avbrott för en trevlighet, sedan mängder med nätter och bara enstaka lediga. Jag är lite överbokad relaterat till den kris som råder i vården på grund av pandemin.
   Ha en fin helg!

 2. Tantaugusta skriver:

  Det är sant, presentkort köper man ju inte till sig själv.

  Tuffa jobbpass, det låter bra med väntande trevlighet!

 3. Ingrid skriver:

  Fyndigt där på femte frågan. Presentkort köper man knappast till sig själv.
  Kram, Ingrid

 4. Karoleen skriver:

  Oj, 12 koppar kaffe skulle jag aldrig palla med. Men kaffe är väldigt gott och nu när jag inte dricker med mjölk längre så är det till och med godare 😉

 5. Kina skriver:

  Dricker färre koppar kaffe nu är tidigare, kanske 2-3/dag, och gärna avsvalnat. Beror mycket på att man får springa på toa så ofta, även nattetid vid mycket kaffesurplande. Men jobbar man kväll/natt så kan de ju hjälpa till att hålla en vaken. Men det är klart med covidskydd så är det inte så lätt! Ha det gott!

 6. Robert W skriver:

  Att kedjedricka kaffe var ett nytt begrepp :))
  Köpa presentkort till sig själv vore nog lite fånigt 😉

 7. Pingback: Fem en fredag v. 16: Veckogöra - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *