Zooma in och zooma ut

Det händer mycket i livet och man behöver både zooma in och zooma ut för att få en helhet. Däremot är jag, som ni säkert vet vid det här laget, inte förtjust i zoom som plattform för olika slags umgängen.

Idag var det dags för en heldag med gruppen som går kursen Den fria viljan. Jag bestämde mig för att vistas i stugan under dagen och koppla upp mig mot nätet via min mobil.

F skulle låna min bil och därför fick jag skjuts till stugan. Klockan 10:00 började vi och då hade jag fått ordentlig fyr i spisen. Det var 8 grader när jag kom dit och sedan blev det 15. Där höll det sig sedan under dagen. 15 grader i stugan känns betydligt varmare än 18 grader hemma i lägenheten. I stugan blåser det inte, det gör det däremot hemma eftersom ventilationen, som är anpassad efter behovet och noga uppmätt, gör att det råder mindre storm hemma.

Vi hade en riktigt bra dag. Det måste jag säga, trots att jag verkligen avskyr att ha bytt ut de fysiska träffarna mot zoom. Det var en sansad grupp och diskussionerna fungerade.

Efter heldagen med skolan hade jag en paus innan det var dags för en styrelseträff. En Casual Friday. Några av oss hade vin med och vi hade en informell diskussion om ett par viktiga frågor. Nästa vecka ska vi ha ett kort sammanträde för att ta formella beslut om det vi i praktiken bestämde idag

När mötet var slut pratade jag med F. Han skulle ju hämta mig. Men han jobbade fortfarande. Jag värmde mat, hade först tänkt att vi kunde äta på vägen hem. men det får man ju inte göra nu. Efter 20:30 får man bara köpa mat och ta med sig.

Jag hade ett långt telefonsamtal med frudin, 1 timme och 3½ minuter långt. Sedan pluggade jag en stund. Men jag var trött och längtade hem. Eller få sova. Men jag ville hem till katterna. Snart måste vi nog flytta ut. Det är några av grannarna som bor i stugorna på helgerna, men det är fortfarande ganska enligt och jag vill att det ska vara grannar i stugorna runt mig och att man ska ha satt på vattnet innan jag flyttar ut.

Jag la mig en stund på sängen och lyssnade på ljudbok. F ringde och sa att han var på väg och jag plockade ihop mina saker och var klar när han kom.

När jag kom hem fick pojkarna mjukmat och själv tog jag en kopp kaffe. Sedan var det sovdags.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

10 svar på Zooma in och zooma ut

 1. Ingrid skriver:

  Jag hade kallt i lägenheten och klagade på ventilationen och efter två, tre besök av olika experter ställde de om flödet och det gör att jag i stället för 17-18 grader nu har runt 22.
  Hoppas att du får en behaglig helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag ska prata med dem nästa gång de gör OVK. Minns inte om de kommer 22 eller 23. Men de var nog här 2019 och då blir det ju 2022.
   Det är lika kallt oavsett utetemperatur. Det är bara neråt det går, är det väldigt kallt ute så blir det ännu kallare inne.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Jag kan förstå att du vill ha lite folk i närheten när du flyttar ut och påslaget vatten känns som en självklarhet. Det borde gå att få det varmare i din lägenhet, i alla fall om viljan finns…

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Grannen hade inbrott för några månader sedan och e hade visst till och med sovit i hennes säng. Så ja, jag vill ha folk omkring mig.
   Vattnet sätts på så snart det är säkert frostfritt och det är det inte ännu. Verkar ovanligt sent i år tycker jag. Vi har minus vissa nätter fortfarande.

   Kram

 3. Micke skriver:

  Vatten måste man ju ha om man ska bo där på heltid, en helg kan man ju alltid lösa med en vattendunk eller två kan jag tänka mig.
  Grannar vill man ju gärna ha, blir ju lite konstigt annars på något vis.

  Ja, de där mötena på zoom, vi använder det av oss hela tiden nu på jobbet, har vant mig och det fungerar bra, interagerar inte så mycket där vilket väl gör det lite lättare.

  Mötet med min läkare var ju via deras egen plattform, eller vad det nu kallas.
  Var ju skönt att slippa åka dit men möte IRL hade nog varit att föredra, man missar ju så mycket kan jag tänka mig fast jag vet inte, en bra läkare var det ju.

  Ha det fint denna lördag Kraka.

  • Kraka skriver:

   Tack! Helgen var okej, men jobbig. Ja, början på den här veckan också för det är redan onsdag.

   Ha det fint du också!

 4. Frudin skriver:

  Du är verkligen duktig som orkar hålla igång studierna. Det var trevliga 63,5 min!

 5. skogsnuvan skriver:

  Att få flytta ut till stugan måste kännas väldigt skönt för nu är det vår till och med här uppe. Även om snön ligger djup är det fläckvist bart och jag har kunnat bränna gamla rishögar och rensat bäckar. Våren är en härlig tid. Hoppas att dom snart sätter på vattnet så du kan flytta ut på landet.

  • Kraka skriver:

   Ja, det ska bli skönt att flytta ut. Måste bara göra en ordentlig städning först. Det är ovanligt smutsigt efter fönsterbytet och så den vanliga vintersmutsen. Så fort vattnet är på städar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *