Utelåst och upptryckt i ett hörn

Klockan 2:45 hade jag sovit klart. Gick upp och pluggade några timmar. Drack kaffe och åt ett par rostade. Pluggade en stund till.
Klockan 8:30 gick jag och la mig, slumrade lite av och till fram till 10:30 då jag gick upp. Klockan 11:00 hade jag tvättstugan.

Till min stora förvåning höll en ung man på att rengöra ordentligt. Jag har aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, kommit till en så ren tvättstuga.

Jag tvättade en ljus och en mörk maskin. Sedan en maskin med F:s tvätt. Vi gör lite arbetsbyten. Sedan skulle jag gå in och hämta mina lakan för att lägga dem i den lediga maskinen. Det var då allt gick snett.

Det var trögt att få in nyckeln och jag pressade på lite extra. Plötsligt vek sig nyckeln och gick av. Men det stack ut en liten bit utanför låskolven. Möjligen skulle man kunna dra ut den biten.

Jag ringde felanmälan och bad dem be fastighetsskötaren ringa mig. Medn jag väntade kollade jag lite på vad det skulle kosta att få dit en låssmed. Runt 4000 skulle det kosta. Men jag satte mitt hopp till att det skulle gå att få ut nyckelbiten.

Jodå, när han kom tog det mindre än 5 sekunder att dra ut det som återstod av nyckeln. En faktura på 550 kronor kommer att skickas till mig. Jag hoppas det priset är inklusive moms. En sån timlön skulle man ha. Det kan ha tagit honom max 10 minuter att gå, han är stationär i bostadsrättsföreningen. Sedan 5 sekunders arbete.

Nu var jag i alla fall bara utelåst. F, som har en egen nyckel, var inte i Stockholm under dagen och skulle komma sent på kvällen. Dessutom hade jag en massa tvätt att släpa på. Ringde först till B-M, men fick inget svar. Ringde sedan till L för att kolla om hon var hemma i Viksjö. Det var hon inte.
B-M ringde sedan och skulle komma senare, hon var på fågelskådning och kollade på småspov bland annat.

När B-M kom vistades jag i trapphuset, min tvättid var slut. Bar ut tvätten till hennes bil och vi åkte mot Årsta. Jag var hungrig. Hade bara ätit två rostade bröd tidigt på morgonen. Vi stannade vid Palmyra och åt deras buffé.

Sedan åkte vi hem till henne. Hon bor ganska högt och man ser ända till Kista från hennes fönster. Jag fick en kopp kaffe och vi pratade en stund. Sedan lutade jag mig mot en kudde och somnade. Vaknade av att min mobil ringde. Det var F som skulle hämta mig.

Han hade ett ärende i Barkarby och jag bestämde mig för att det var synd om mig och att jag behövde en Alexandre Bonnet.

Katterna blev glada när jag kom hem. De hade nog undrat varför jag varit utanför dörren utan att komma in till dem.

Under dagen, och igår också, har jag bombarderats av förfrågningar om att jobba extrapass. Jag har mycket tydligt sagt ifrån att jag inte har möjlighet att jobba något mer innan jag har bokade pass. Jag känner mig inträngd i ett hörn.Men jag måste faktiskt få tid att komma ifatt och i ordning. Jag har fortfarande inte hunnit packa upp sedan jag flyttade hem i mitten av februari. Jag har också uppgifter att slutföra i plugget. Allt samlas på hög när man aldrig är ordentligt ledig Det håller inte i längden.

Ska titta lite på playTV och sedan sova. Imorgon är en annan dag och den ska förhoppningsvis bli bättre.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Utelåst och upptryckt i ett hörn

 1. Znogge skriver:

  Men vilken otur med nyckeln. Sedan måste jag hålla med om att 500 kronor för det jobbet var verkligen inget vänskapspris direkt.
  Jag tycker du gör helt rätt i att tacka nej till fler pass. Du har ju studierna också och de kräver sin tid, Precis som du säger så håller det inte i längden.

  Kram och sov gott!

 2. skogsnuvan skriver:

  Nej att gå in i väggen för att man överarbetar går inte så du gör rätt som säger nej. Vad pluggar du för något föresten? Tror inte att jag har läst det eller så har jag glömt det. Här snöade och haglade det igår kväll så nu är allt vitt igen och jag ser att det snöar nu igen. Verkar som om vintern aldrig tar slut.

  • Kraka skriver:

   Pluggar filosofi. Har skrivit en hel del om det emellanåt. Just nu heter kursen Den fria viljan och tar upp filosofer som Augustinus, Tomas av Aquino, Descartes, Spinoza, Kant, Hume och ett antal till.

   Vintern är lång i år. Men igår satte man på vattnet i min koloniförening så i eftermiddag ska jag börja städa där. Så smutsigt efter hantverkarna som bytte fönster i september. Och så den vanliga vintersmutsen också förstås.

   Hoppas det vita försvinner snart igen. Nu är det dags för vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *