Fem en fredag v. 18: Hänt i veckan

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad i veckan fick dig att längta efter något?
 2. Vad i veckan fick dig att sakna något?
 3. Vad i veckan gav dig lyckokänslor?
 4. Vad i veckan fick dig att fundera?
 5. Vad i veckan fick dig att vilja testa något nytt?

 

 1. Att det är så kallt får mig att längta efter värme. Jag har också längtat efter att man ska sätta på vattnet i koloniområdet. Men igår såg jag att man äntligen gjort det. Så då ska det bli städning på eftermiddagen.
 2. Jag har inte hunnit sakna så mycket den senaste tiden. Har jobbat alldeles för mycket. Måste jag välja något som jag saknat så är det att få sova riktigt länge. Men det har jag fått nu.
 3. Jag är lycklig över det liv jag har. Min son. Mina katter. Mat på bordet (vilket inte alltid varit en självklarhet i mitt liv) och att jag kan köpa saker jag verkligen önskar mig. Som en Christianiacykel till exempel. Ser fram mot att den ska komma, men det är 6-8 veckors leveranstid.
 4. Sommarschemat. Jag är mycket tveksam till sommaren på BRIVA. På grund av brist på intensivvårdssjuksköterskor har man tänkt sig att vi ska vara nere på centralintensiven och få hjälp i akutsituationer (hjärtstopp och sådant) men annars jobba ensamma. Bara för att jag gick introduktion där januari-februari 2016 betyder det inte att jag kan jobbet. Brännskadevård är väldigt avancerad och i mycket helt annorlunda än vanlig intensivvård. Jag vill verkligen inte jobba ensam!
 5. Egentligen var det inget speciellt. Men jag har googlat fram, och skrivit ut, ett antal recept jag tänker prova till mina jobbmatlådor.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Fem en fredag v. 18: Hänt i veckan

 1. Geddfish skriver:

  Många tankar där och visst finns det längtan och önskningar plus att egentligen har jag det bra också och är tacksam.
  Men jag vill ha värme nu snart och det fort!
  Trevlig fredag med kram!

  • Kraka skriver:

   Visst önskar man sig saker, men i stort sett allt jag önskar finns inom rimliga gränser. Många tycker att jag slösar, köpte ny bil förra året och nu en cykel av lite dyrare sort. Men jag har jobbat ihop varenda krona och i dessa pandemitider har vi i intensivvården verkligen slitit. Vet också att det finns de som tycker att jag jobbar för lite, men jag är ju faktiskt ålderspensionär och behöver inte jobba alls om jag inte vill. Men jobbar jag inte måste jag rätta mun efter matsäcken och det vill jag inte för pensionen är skamligt låg i Sverige efter 47 års slit i vården.

   Ha det gott!
   Kram

 2. låter som en lyxig tillvaro att ha allt man önskar sig, jag är också nöjd 🙂

  • Kraka skriver:

   Så lyxigt behöver det ju innte vara. Men den som är nöjd med det man har är också lycklig.
   Ha en fin lördag!

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  mat på bordet är verkligen inget en ska ta för givet! fick googla på Christianiacykel. låter som ett vanskligt sommarschema

  • Kraka skriver:

   Ja, det där med att jobba ensam är inte helt bra. Men vården har kaos, haft i många år, och det blir bara värre och värre. Är så nöjd med att numera kan välja och välja bort. Vara pensionär is da shit!

 4. Paula skriver:

  En lådcykel? Så spännande! Vad ska du frakta i lådan? Jag hade en stor trehjuling förut, tänkte att jag vågade cykla med den trots min yrsel o dåliga balans. Men den var så tungtrampad så det funkade inte.
  Sommarschemat är jag inte ett dugg avis på, hoppas allt går väl!

  • Kraka skriver:

   Har alltid, sedan jag såg dem i Köpenhamn 1983, önskat mig en sådan. Ska innte ha något speciellt, bara det man annars måste ha i ryggsäck eller cykelväska.
   Kaffe och mackor, något att dricka, eventuella regnkläder, en varm tröja och så vidare. Jag har provcyklat och det kändes inte alls tungt. Däremot behöver jag öva för det är svängradie på framvagnen minsann. Men jag tror man lätt vänjer sig. Tänker öva inne på koloniområdet först innan jag ger mig ut i trafiken.

   Det där sommarschemat ska jag ta det väldigt lugnt med. Ett pass i veckan högst och jag har lagt inn en protest om att jobba ensam. Men man lyssnar väl vanligtvis aldrig på oss ”på golvet”.

   Ha en bra lördag!

 5. Kina skriver:

  En lådcykel! Va´kuul! På det stora hela så är vi många som, trots allt, är ganska nöjda med livet. Och det känns hoppfullt! Får vi se´n lite sol och värme också så ……
  Ha det bra!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag tror ju att det är kuul att ha en lådcykel. Har önskat mig en i många år. Nu är det dags!
   Idag är det sol, men det behövs värme också. Det är ju så himla kallt!

   Ha en bra lördag!

 6. Karoleen skriver:

  Låter jobbigt att jobba rnsam på ett så komplicerad jobb! Hoppas du slipper det även om det kanske tyvärr blir så!

 7. Pingback: Fem en fredag v. 19: Överflöd - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *