När det regnar välling har den fattige ingen sked och själv har jag ingen hink när det finns vatten

Efter morgonkaffet var det dags att plugga några timmar innan jag gav mig av till stugan. Man hade satt på vattnet och jag var angelägen att komma igång med städningen.

Stannade till vid macken hemma och köpte en korv med mos. Kämpade mig sedan fram i köerna på Essingeleden och när jag till sist kom fram var jag så trött att jag var tvungen att sova middag. Men först satte jag fyr i spisen.

Dammsög och skulle sedan torka golven. Men med min vanliga otur så var det förstås något som inte fungerade. Det var en spricka i hinkens botten. Bar bort sopor och återvinning och åkte sedan till Coop Forum i Handen för att köpa en ny hink. Men av någon outgrundlig anlednings så fanns det hinkar till ett städsystem och urvridare till ett annat. Naturligtvis är de inte kompatibla.

På vägen hem åkte jag via Bromma Blocks och köpte hink med urvridare och en svabb med skaft. De såldes med rabatt om man köpte båda.

När jag kom hem skulle jag ställa in en sak i förrådet och bad F komma med nyckeln. Men han dök upp med fel nyckel och då orkade jag inte mer. Var alldeles för trött och bestämde att jag får fixa det imorgon. Eller annan dag.

Nu ska jag sova. Har tittat på förra helgens Muren och ätit ost och kex med lite vin. Jag jobbade förra helgen och hade inte hunnit se programmet.

 

*Bilderna är från trädgården vid stugan

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på När det regnar välling har den fattige ingen sked och själv har jag ingen hink när det finns vatten

 1. Ingrid skriver:

  Det är trevligt med vårblommorna. Nr 2 är det en kungsängslilja? Jag tycker att den ser rutig ut.
  Så oturligt med hinken, men så kan det gå. Ingenting håller för evigt. Hoppas att du ännu sover gott.
  Trevlig lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är en Kungsängslilja. Upplands blomma. Minns så väl när jag för första gången såg denna rutiga växt. Hade Broder Nils-Olof som bänkkamrat och vi promenerade på fälten runt Uppsala. Ja, han hade förstås inte titeln Broder på den tiden, men numera är han en av bröderna i Östanbäcks kloster.
   På den övre bilden, den med hyacinten, ser man att det finns knoppar inne i de avbitna tulpanbladen. Blev så glad när jag såg det. Trodde inte jag skulle få några tulpaner i år eftersom rådjuren kapat alla bladen. Men de missade knopparna i ett flertal. Som inte hunnit upp. Det är kallare i koloniområdet än i resten av området. Tre grader skiljer det ungefär säger en av mina grannar och jag tror han har koll på det.
   Ingen fara med hinken, den var gammal och plast går ju sönder vid stora temperaturväxlingar. Nu har jag en alldeles ny hink med svabb. För totalpriset 99 kronor. Rena fyndet.
   Jag har nyss gått upp, kanske för en timme sedan. Dricker kaffe och har just svalt ett par Aspirin (jag undviker paracetamol efter mina år i ”leverbranschen”). Är täppt i bihålorna, där jag är mer trång än de flesta och lätt svullnar igen. Det är oundvikligt med lite förkylningar så här års. Men det är i alla fall inte covid.
   Ska plugga lite och sedan åka till stugan. Ska försöka hinna förbi Snösätra också. Tror det är Spring Beast där i dag.

   Önskar dig en bra och skön dag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Så skönt att du fick ordnat en ny hink. Känns lite snopet att vara i städtagen och inse att något så enkelt som en hink är sönder. Men så är det, inget håller i evigheter. Lycka till med dagens städprojekt. Hoppas att det blir lite avkoppling också. Kommer du att bo permanent i stugan hela sommaren?

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag och katterna flyttar ut när det bli varmare. Igår hade jag 7 grader inomhus när jag kom dit. Men i slutet av maj skulle jag tro, ska åka ner till Stojby och när jag kommer hem är det troligen dags att flytta till stugan. Tänkte åka på Pingstdagen eller, om det varit jobbigt på BRIVA, på måndagen. Fia fyller år den 26:e och då har jag för avsikt att vara där. Har också lite andra småländska äventyr på gång. Min sons, och även min, kompis Rasmus Blume ställer ut glaskonst ihop med andra på Annealer (bredvid Bida glasbruk). Det vill jag inte missa. Utställningen pågår nu och fram till 29 maj tror jag. Sen måste jag ju försöka titta in hos Härlins i Tingsryd också. 🙂

   Ha en fin lördag!
   Kram

   *Jag brukar inte namnge folk jag skriver om, men Rasmus är en av utställarna och jag vill gärna göra reklam för honom. Han är duktig, även om han är i början av sin glasutbildning. Tycker faktiskt att det är lite häftigt att känna någon som utbildar sig till ett så speciellt hantverks som glasblåsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *