Fem en fredag v. 21: Prestation

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?
 2. Vad senast gjorde du som du blev stolt över?
 3. Vad gör andra bättre än du?
 4. När presterar du som bäst?
 5. Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?

 

 1. Bidrar är kanske fel ord. Men jag hälsar på grannarna. De flesta, och det gäller också vissa i styrelsen, glor bara surt. Tycker att grundregel 1 är att om någon hälsar så hälsa tillbaka. Grundregel 2 är att om någon, som du visserligen inte umgås med, kommer ut ur en port i huset så hälsa. Det är trevligt och folkvett. Men tyvärr väldigt omodernt.
 2. Jag är stolt över att vara intensivvårdssjuksköterska. Speciellt i en pandemi. Vi har jobbat, och jobbar fortfarande, hårt. Det är ett hårt arbete även utan pandemier och andra farsoter.
 3. Det finns massor av saker andra gör bättre. Orkar till exempel. Men när jag tänker eter så kan det bero på att de flesta omkring mig är så där 15-20 år yngre.
 4. Bra fråga. När det är bråttom, under press. När det inte finns utrymme att känna efter hur trött jag är.
 5. Idrott är inte min grej. Men orientering där man använde karta och kompass var jag bra på och även volleyboll.
Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v. 21: Prestation

 1. Ingrid skriver:

  Här hälsar vi alla på varandra, men vi är ju en liten förening med bara 51 lägenheter. Du kan verkligen vara stolt över din insats nu under pandemitiden.
  Hoppas att du har en skaplig helg, för det är väl jobb som gäller om jag inte missminner mig.
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Det borde vara en självklarhet att hälsa på alla. Här tycker jag att många har blivit bättre på det och det har kommit under pandemin. I princip alla vuxna man möter ute säger hej till varandra vilket är trevligt.
  Du ska verkligen vara stolt över din arbetsinsats. Ni inom vården har gjort ett hästjobb. Själv är jag nöjd med att vi har lyckats hålla skolorna igång så bra som vi har gjort. Det har varit så tufft men det har gått. Dock är det tur att sommarlovet väntar runt hörnet för det är många som inte orkar så mycket mer.

  Kram och glad måndag!

 3. Lillian skriver:

  Det er nok det yrket som har kjent mest på virkningen av denne pandemien.

 4. Janerik Sundh skriver:

  Det är märkligt det här med människor. När jag flyttade in i den här bostadsrätten så la jag märke till två personer, en medelålders man som aldrig såg mig i ögonen och en äldre (90 år) kvinna som första gången jag träffade henne fräste åt mig ”här GÅR man”, jag cyklade in på gården i en rätt trång gång. Men jag hälsade högt och log mot bägge varje gång jag träffade dem. Idag är de mina bästa vänner på gården och vi pratar alltid en stund med varandra när vi träffas. Ibland är blyghet ett stort hinder, tror jag.
  Jag hoppas du får det lite lugnare på jobbet framöver och får en chans till återhämtning. Nu har alla (kanske inte alla politiker förstås) fått upp ögonen för det viktiga jobb du utför, tack!

  • Kraka skriver:

   Tack Janerik!
   Jag tror inte att det är över på länge än och att det kommer en ny våg även omm sommaren nog blir lugnare.
   Människor är svåra att förstå sig på. Det är därför jag i allmänhet föredrar att umgås med katter på fritiden. Människor på jobbet och föreningslivet räcker.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 22: Runt knuten - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *