EFIT – Ett Foto I Timmen – 14 juni

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 14 juni hittar du.

 

Sommarmåndag, början på sista vecka före min sommarledighet som ska vara i hela 3 veckor. Bara två arbetspass kvar, 20 timmar. Gissa om jag längtar…

 

Klockan 05-06: På den timmen hann jag vakna, göra en kopp snabbkaffe i mikron, dricka det och lägga mig igen. Hade sovit mindre än 4 timmar så gå upp ”på riktigt” var det inte tal om. Det var en vacker morgon, men jag behövde sova. Dessutom har jag inte så mycket nytta av vackra morgnar hemma i stan.

Klockan 11-12: Nästa gång jag vaknade var klockan två minuter i elva och jag gick, motvilligt, upp. Vi var alla hungriga och först serverade jag Lamm i gelé till pojkarna. Sedan gjorde jag kaffe och värmede maten jag skulle ätit igår, fläskpannkaka med lingonsylt.

Klockan 12-13: Satt bara och stirrade på datorn. Oförmögen att göra något. Kroppen värkte, jag drack kaffe. Det tog verkligen emot att ta tag i dagen.

Klockan 13-14: Efter en del tumult som resulterade i att jag bara fick med mig den ena av pojkarna, eftersom jag var för trött för att jaga efter Orvar under möblerna, var vi äntligen på väg. Det må se tomt ut i Söderledstunneln, i alla fall på bilden, men trafiken gick i hastighet mellan 10 och 15 km/h. (Ingen fara, F tar hand om Orvar och han kommer att fångas in nästa gång jag är hemma).

Klockan 14-15: En nöjd Kingston satt i fönstret och väntade medan jag parkerade bilen.

Klockan 15-16: Kaffe och kex med champagnecheddar. Innan jag satte mig ner hade Kingston fått vatten och både torrfoder och mjukmat. Det var uppskattat. För han, ja båda katterna, trivs i stugan. De vill bara inte åka transportbur.

Klockan 16-17: Kingston höll mig sällskap medan jag lyssnade på en filosofisk föreläsning.

Klockan 17-18: Tog en paus från filosofin och läste en artikel i dagens DN.

Klockan 18-19: Kingston vände på sig, men fortsatte lyssna på filosofi tillsammans med mig.

Klockan 19-20: Dricker Festis i vinglas. Det har kommit ett flertal nya, sockerfria, sorter. Den här heter Hiwi Pineapple.

Klockan 20-21. Efter att först gått med sopor och återvinning tog jag tag i dagens toalettstädning. Det var första dagen av två veckor. Jag har valt det som GA, Gemensamt Arbete, förra året fick jag böta 1000 kronor för att jag inte gjort min plikt. Hade inte möjlighet eftersom jag vårdade covid19-patienter på intensiven hela sommaren. Däremot städade jag toaletterna 2019 och tycker det är ett bra arbete.
På vägen hem till min stuga gick jag vägen förbi den andra sopmoloken och kastade den rosa soppåsen som syns på bilden.

Klockan 21-22: Tittade på ett avsnitt av den röriga serien De var fem. Drack ett glas av vinet från lördagens sushimiddag.

Klockan 22-23: Fortsatte titta på De var fem.

Klockan 23-00: Satt i sängen och tittade ut genom sovrumsfönstret. Kingston satt i köket och tittade ut genom fönstret där. Där finns en fönsterbräda att sitta, eller ligga, på om man är katt.

Dagen har gått i vilans tecken. Lång sovmorgon, inte gjort många knop och ändå är jag så trött.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 14 juni

 1. Frudin skriver:

  De känns som du hade en bra dag. Hoppas de är snabba med vaccinet för Alzheimer nu när de har ångan uppe med att tillverka vaccin.

  • Kraka skriver:

   Om jag förstått rätt så har den stora satsningen på vacciner mot covid19 dragit med sig en hel del forskningsresultat som på ett positivt sätt spiller över på annan vaccinforskning. Men det visar sig väl på sikt…

 2. Ingrid skriver:

  Det låter väl som en ganska bra dag! Men så försmädligt att du bara fick en katt med dig till stugan. Nåja, det ordnar sig säkert!
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det gör inte så mycket. F bor i samma hus och själv måste jag ändå förbi där på vägen till och från Uppsala. Men det har märkts på Kingston att han är fundersam varför inte kompisen är med i stugan. Det blir säkert ett glatt återseende för dem.

   Kram

 3. znogge skriver:

  Kul att få följa dig under en dag!
  Jag kan fortfarande inte förstå att du fick böter för att du inte hann med att städa toaletterna. Där hade det varit klädsamt med lite förståelse kan jag tycka med tanke på det arbete som du utförde.

  Nåja, kram och ha en bra dag!

  • Kraka skriver:

   Det var så skönt att köpa sig fri och slippa tjafsa. Det är arbetsplikt i föreningen och det är bara för dem som är 80-plus som befrielse kan medges.

   Ha en bra dag du också!
   Kram

 4. Anni skriver:

  Nog sjutton låter det som att du behöver en chans att varva ned och komma i semesterläge nu! Hoppas att dina arbetspass denna vecka blir drägliga.
  Och om jag bor där du tror att jag bor är du varmt välkommen att ringa på och få massor av små grönkålsplantor. Du behöver inte betala något. Jag är garanterat hemma under de flesta fotbollsmatcherna de närmsta två veckorna 😉

 5. Låter som du haft en rätt bra dag ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *