Sommarledighet, aka semester – Dag ½

Så var det äntligen dags. Som jag har längtat! Hade koll på klockan hela tiden och hade nedräkning timme för timme.

För mig som bor på markplan är det här med utsikt alltid lika fascinerande. Brännskadecentrum ligger på våning 9.

Hade bestämt mig för att ta vägen förbi Sätrabagarn. Det är de som levererar onsdagsbröd till oss på BRC. De har en alldeles underbar fruktlimpa. Tyvärr öppnar de inte förrän klockan 9:00.

Jag var där riktigt tidigt förstås, slutar ju 7:00. Tror jag var där 7:50. Gick in på ICA och köpte lite pålägg, en sådan där märklig kall kaffe och bananer. Satte mig sedan i bilen och åt först och slumrade sedan till riktigt ordentligt. Vaknade av att en man knackade på rutan, hans familj stod en bit bort och såg oroliga ut. De trodde jag var sjuk eftersom jag satt i bilen och sov på parkeringen. Jag förklarade att jag skulle köpa saker på bageriet men att de inte öppnade förrän senare och att jag jobbat natt. Han verkade lättad.
Klockan var 7 minuter i 9 och jag kunde strax få min Woddys fruktbröd köpt. Köpte en sockerkringa också som jag åt på vägen. De hade en massa fina bakelser också, men jag kunde inte riktigt komma på hur jag skulle hantera dylika bakverk i en varm bil. Så det blev inget.

Hemma fångade jag in Orvar, men hans bur, som fått en smäll, fungerade inte och han smet ut och gömde sig. Orkade inte leta, dessutom behöver jag antingen en ny bur eller hämta Kingstons. Det får bli morgondagens bekymmer. Det går helt enkelt ingen nöd på honom. Men både Kingston och jag saknar honom.

Som vanligt var det bilkö och långa sträckor gick det i 30 km/h eller saktare. Klockan var runt 13 innan jag var framme och efter kaffe och ett par mackor med leverpastej somnade jag. När F kom vid 17-tiden och knackade på sov jag jättedjupt och trodde jag sovit 5 minuter ungefär. Undrade vem det var som kom. Att F skulle komma visste jag ju, men inte strax efter 13. Vilket han ju heller inte gjorde. Det tog en bra stund innan jag vaknade till och var på banan.

F sågade en del av träden som vi fält och monterade sedan ihop mitt bord. Därefter åkte vi till Länna för att äta. Jag hade sett en burgare jag ville prova på MAX, Spicy avocado.

När jag var tillbaka och F åkt, han skulle jobba ett tag till, bytte jag kläder och gick till toaletthuset och städade. Nu är drygt 25% av mitt GA (Gemensamt Arbete, en arbetsplikt vi har i koloniföreningen) gjort. Jag har nästa vecka också och bara tre dagar kvar den här.

Tillbaka i stugan satte jag mig ute en stund med Kingston. Men han ville gå in. Drack ett halvt glas rosé som fanns kvar i flaskan.

Bordet är rätt lagom åt mig även när ingen av klaffarna är utfälld. Får absolut plats med både tallrik och glas för en person.

Fick syn på någon jag inte vill ha besök av. Ser ni i mitten av bilden? Hen eller hens släktingar har ätit mina tulpaner i år och jag är inte överförtjust. Men bäverns framfart är värre.

Gick in och nu ligger Kingston och jag i sängen. Han spinner och jag ska snart sova. Imorgon är det bannlyst med alarm. Fri sovning gäller.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag ½

 1. Znogge skriver:

  Jag kan faktiskt förstå att de blev oroliga när du som där i bilen så jag tycker det var bra att de reagerade. Många skulle nog bara titta bort…
  Så skönt att ledigheten är här så unna dig nu att sova ut ordentligt!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det var absolut bra att de frågade och jag tackade för att de brydde sig. Den där parkeringen är mitt på ett torg så det var en lite udda plats att sova på. Men sova var ett bra sätt att fördriva tiden. Tycker att de gott kunde öppna klockan 8:00. Många vill ju ha färskt bröd till frukosten.
   Nu ska jag sova.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så omtänksamt att de tittade till dig där du satt och sov! Det är nog inte alla som bryr sig om en sån sak.
  Är det ett rådjur på bilden? De gillar ju tulpaner. När syrran bodde på Ordensbacken rensade rådjuren rabatterna på allt vad tulpaner som fanns. På Stenstugu hade vi rådjur alldeles inpå tomten, men aldrig inne i trädgården, så vi tyckte bara att de var söta att titta på.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *