Sommarledighet, aka semester – Dag 1

Fri sovning, jo pytsan. Vaknade 5:55. Låg kvar en stund och försökte somna om, men sedan drack jag kaffe och åt ett par mackor.

Under morgonen och förmiddagen dammsög jag, la in lakan och handdukar på sina platser, bäddade rent och gick sedan ut. Först bar jag bort sopor och återvinning. Sedan klippte jag gräset på framsidan och krattade hop.

Det var enormt varmt och Kingston sökte skugga.

Precis när jag skulle åka till Tyresö för att shoppa ringde F. Han behövde ha en sak som jag hade i stugan och att åka söder ut i Stockholm vid den tiden är alltid omöjligt. Så jag fick planera om lite.

Åkte hem och lämnade det F skulle ha och sedan gjorde jag en kortare turné. Började med att hämta grönkålsplantor hos Anni som har bloggen Med ögon känsliga för blått.

Sedan åkte jag till Plantagen för att köpa några blommor.

Skaffade därefter en väska att ta Orvar i. För nu skulle han med. Åkte hem och fångade in honom. Han vrålade av skräck hela bilresan. Undrar vad han trodde skulle hända.

När vi kom fram till stugan blev han dock glad när han återförenades med sin morbror Kingston.

Vilade lite och bytte sedan om och gick och städade toaletterna. Som tur var hade det blivit lite svalare.

När jag var tillbaka fick pojkarna gå ut en stund. Det uppskattades. Jag satt med ett glas vin och ljudbok.

Kingston hade lite svårt att hålla sig på rätt sida gränsen. Men jag lät honom hållas. Han gjorde inget, bara var där.

Kunde konstatera att dagen gått fort. Det blev en lång dag eftersom jag vaknade tidigt och klockan är redan 22:22.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 1

 1. Ann-Sofi skriver:

  Hur går det med odlingarna? Blommorna skulle väl vara i rött o vitt, eller hur var det? Du har ju köpt rosa (!) blomsterplantor – med det är ju också fint. Kul att få se lite från kolonistugan med omgivningar.

 2. Ingrid skriver:

  Det låter väl som en bra början på semestern och så roligt för katterna att ha fått förenas igen och att de får vara ute.
  Hoppas att ni har en fin lördag också. Här är det varmt i alla fall, så det är nästan skönast inomhus.
  Ha en fin helg!
  Kram Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jodå, det blev en bra början. Pojkarna är jättenöjda med att vara tillsammans igen, me det är lite för varmt för dem ute. Det är det ju inomhus också, för fläkten sänker inte temperaturen, det bara känns så.
   Lördagen var också bra, men ack så jobbig i värmen.
   Hoppas din lördag var bra och att du får en god natts sömn.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Synd att du vaknade så tidigt men annars än bra dag.
  Jag hoppas i alla fall att ni får ha vilken färg på blommorna ni vill 😉

  Kram

 4. Det där lät som något jag skulle behöva göra. Grejen är den att jag bara tagit lätt hand om hemmet sedan i tisdags när jag gick på semester. Men på måndag blir det garanterat annat. Behövt vila upp mig helt enkelt.

  • Kraka skriver:

   Jag behöver göra en massa saker både hemma och i stugan. Men jag är så uttröttad så det får bli lite i taget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *