Sommarledighet, aka semester – Dag 2

En lång, varm dag är slut. Det börjar skymma, men är fortfarande osannolikt varmt.

Tror jag vaknade av alarmet som jag satt på 7:00, minns inte helt säkert om jag vaknade innan. Jag ville hinna göra en del saker innan F skulle komma. Han pratade om att åka från Eskilstuna vid 10-tiden. Eller nu ljuger jag. Igen. Som vanligt. Han sa att han nog skulle gå upp vid 10-tiden.

Jag drack kaffe och åt ett par mackor. Sedan planterade jag pelargonierna i lådan under fönstret, Den satt där när jag köpte huset, men jag har aldrig planterat i den. Den visade sig skör och min tanke att fylla den på marken och sedan lyfta upp den fick jag skippa. Det skulle den aldrig klarat.

Det blev riktigt bra och jag känner mig nöjd. Lådan sitter snett, men det får den göra. Vi har bestämt att ta in offert på byte av panelen. Jag kommer aldrig att orka med att göra det själv. Det räcker med att jag renoverar inomhus, både i stugan och hemma, samt målar huset när det är dags. Vill ha en lite ljusare gul färgton. Det finns en anledning till att vissa har som yrke att renovera. Man måste inte göra allt själv. Jag har både jobbet och studierna och det räcker. Mina dygn är också bara 24 timmar.

Jag planterade grönkålen i en pallkrage och band upp tomaterna och tjuvade dem. Hann faktiskt rensa en rabatt också innan F ringde och sa att han just åkt från Eskilstuna.

Bytte om och åkte till affären för att köpa mjukmat och något att äta. Det var extrapris på färdigrätter, 99 kronor för 5 stycken.

När F kom åt vi varsin av Findus lövbit. Sedan åkte vi iväg för att tömma mina två Shurgardförråd jag hade i Järfälla. Det var verkligen ingen optimal dag för det, men det var idag vi hade hyrt släp och F fått låna bil av F som kallas S. Jag ska ha mina saker i en container hos honom. Har köpt mig en alldeles egen container.

Det var tungt att bära lådor och tömma förråden. Svetten rann och jag blev riktigt trött. När vi nu ändå var i farten åkte vi och hämtade några lådor i mitt förråd hemma också. Jag var som sagt trött och lyckades låsa in nyckeln inne i källaren.
Började med att ringa på hos närmaste grannen. Vet inte om hon var hemma, i vårt område öppnar man inte om det ringer på. Jag hörde att några var på väg ner i trappen och väntade på dem. Det skulle jag inte gjort. När jag sa hej skrek kvinnan gällt och såg ut som om hon trodde jag skulle både mörda henne och våldta när jag ändå var i farten. Eftersom jag träffat henne i porten ett flertal gånger och hon borde veta att jag bor där så blev jag faktiskt arg. Kunde inte låta bli att säga: ”Vad skriker du för? Jag är inte farlig, jag bor ju här. När hon inte slutade fräste jag: ”Är du inte klok!” Sedan gick jag och ringde vår nya ordförande istället. Hon är snäll och trevlig. Han som var innan är en surgubbe och jag skulle aldrig vågat ringa honom en lördagskväll. Speciellt inte efter att han, då vi skulle få våra garagenycklar till burarna och det gått ut meddelade om att det var till honom man skulle ringa, fått ett ordentligt utbrott när jag ringde. Och det var varken lördag eller sent. Jag fick sedan nyckeln av förvaltaren som slätade över med att T var gammal och trött och inte orkade med allt.
Hur som helst kom R-M med en huvudnyckel och låste upp. Eller jag fick låsa upp för hon har svårt att gå och vill inte gå i trappor och källartrappen är inte att leka med.

Sedan åkte vi till stugan. Jag hade lovat F att han skulle få mat. Fast inte hos mig den här gången. Vi tog min bil till Daisy’s. Jag hade sagt att jag inte skulle äta något. Hade tänkt äta i trädgården, lite ost och riskakor. Men jag blev sugen på en burgare när vi väl var där.

När vi kom tillbaka till stugan fick pojkarna komma ut för att vädra pälsen i den lite svalare kvällsluften. F gick till bilen och plötsligt kom jag på att mina lurar låg i den bilen. Jag ringde, men kom inte fram. Skickade ett sms och som tur var hade han inte åkt. Låste, men pojkarna fick vara kvar ute medan jag sprang till bilen. Han stod parkerad en bit bort.

Det var mycket folk i rörelse på koloniområdet, många som grillade och hade gäster. Pojkarna gömde sig bakom solstolen och kröp ihop tätt intill varann. De är lite rädda för främlingar. Speciellt Orvar är rädd för folk han inte känner väl.

Jag satt ute en stund men sedan ville katterna gå in och då gick jag in och bytte om för att gå och städa toaletterna. Idag fanns det en hel del sopor i papperskorgarna och jag gick till sopmoloken vid kolonikiosken där det också finns kärl för återvinning. Jag hade en del plast från toapappersbalarna som jag lagt på vänt i städförrådet. Jag har städningen nästa vecka också så det kunde legat kvar, men det kändes lika bra att ta det när jag ändå hade sopor.

När jag var tillbaka igen vattnade jag och gick sedan in. Precis när jag satt mig i sängen kom jag på att jag nog borde täcka mina grönkålsplantor. Drog på mig pyjamasbrallorna och gick ut. Vi har många hungriga djur här…

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 2

  1. Znogge skriver:

    Det var inte precis rätt dag att välja för att tömma ett förråd men ibland har nöden ingen
    lag. Vilka knepiga människor det verkar bo i huset. Jag menar hur kan man börja skrika för att någon tilltalar en? Suck, säger jag bara. Tur att du fräste i från. Skönt att det löste sig med nyckeln i alla fall.

    Ha en bra söndag!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *