Sommarledighet, aka semester – Dag 18

Måndag och sista lediga sommarveckan. Tyvärr har jag en hel del jag måste göra under veckan, både trevliga saker och annat. Jag är mindre stressad jämfört med hur jag kände mig när ledigheten började. Men jag är fortfarande trött, oerhört trött. Nu har väl den onormala värmen sin del i det, men det finns också en förväntanströtthet. Jag förväntar mig att det ska bli jobbigt att komma tillbaka. Det är personalbrist och de vanliga sommarproblemen som alltid är på sommaren och som vården inte lyckats lösa på alla år. Första veckan blir en sådan vecka med 145%. Då hjälper det inte att veckan efter, som det ser ut nu, bara är 55%. Veckan efter den är planerad 131% och så fortsätter det framöver. Jag räknade ut hur mycket jag jobbat i snitt under första halvan av året. Det blev 55%. I snitt har jag gått högskolekurser 75%, 100% första halvan av terminen och 50% andra halvan. Utöver det är det livet. Tvätt måste göras, mat inhandlas och tillagas, min svägerska tjatar nästan hål i huvudet på mig att jag ska komma och hjälpa till och så är det den enorma pressen i stugan med hysteriska kontroller om ogräs hittan och dittan. Jag har i hela mitt liv fått höra hur lat jag är. Trots att jag alltid slitit som ett djur.

Lite trösterikt. Eller hur? Speciellt när alla andra orkar och hinner allt. Och inte är sena att berätta om hur duktiga de är.

Började dagen med kaffe och lyssnade på dagens sommarprogram med Fredrik Steen. Bra musik och ett lättsamt prat. Sedan ännu en kopp kaffe innan jag satte igång med dagen.

Som vanligt fick katterna gå ut och jag vattnade. Det är standard nu i torkan. Efter en tur med sopor och förpackningar  tog jag mig sedan an parkeringsplatsen. Skyfflade den och rensade. 45 minuter i 27 grader i skuggan. För som tur är så var det skugga där.

Ser ni vilka fruktansvärt stora mängder ogräs det är? Jaja, har man inget annat att reta upp sig på så kan man ju alltid se till att få ett förtroendeuppdrag där uppgiften är att hitta fel på andra. Matteus 7:3.

Det blev inte helt perfekt, men jag ska göra om det när, eller om, det blir regn någon gång. Det är lättare att skyffla när marken inte är så torr.

Jag satte mig med lite Trocadero zero när jag var tillbaka. Jag var lika sjöblöt som om jag hade duschat. Det är verkligen plågsamt varmt.

En liten fjäril satt länge i gräset, men jag vågade inte komma för nära så den skulle ge sig av. Det gjorde den ju förstås till sist i alla fall.

På eftermiddagen kom Y på besök. Jag hade köpt en present eftersom hon tagit sjuksköterskeexamen. Vi har jobbat ihop i många år, både på IVA och postop. Hon kommer att bli en minst lika fantastisk sjuksköterska som hon är undersköterska.
Precis när hon skulel gå fick hon syn på ett gäng fåglar som satt i den grekiska vädden. Det var steglitsar. Jag har aldrig sett sådana i verkligheten förut. Men det är klart att de satt där, de är specialister på att plocka frön ur korgblommiga växter. Vilket grekisk vädd är.

Vi fikade och pratade. Men hon behövde åka hem eftersom hon jobbat och familjen hemma skulle ha mat. När hon åkt började jag förbereda för nästa gäst. F skulle komma på middag.

När F kom grillade vi fläskkarré och hade färskpotatis, sallad och kryddsmör till. Efteråt drack vi kaffe. Jag erbjöd honom att sova kvar, men han behövde hem eftersom han hade en del arbete kvar att göra.

När F åkte utfodrade jag pojkarna med mjukmat och gick sedan ännu en gång till återvinningen med pappers- och plastförpackningar. Det är nästan lite sjukt så många förpackningar det blir på en dag.

Klockan är mycket, men jag ska kosta på mig lite playTV innan jag sover. Det är så mysigt att sitta i sängen och titta på en TV-serie.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 18

 1. Ingrid skriver:

  Fredrik Steen ska jag nog försöka lyssna på i efterhand. Han verkar så sympatisk tycker jag.
  Hoppas din sista semestervecka blir riktigt fin!
  Kram, Ingrid

 2. skogsnuvan skriver:

  Efter vad jag lästa så verkar du blåjobba hela tiden så hur någon kan kalla dig lat fattar jag inte.

 3. Pingback: Sommarledighet, aka semester – Dag 21 | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *