Sommarledighet, aka semester – Dag 19

Två millimeter regn kom det under natten. Sedan kom det inget mer. Jag trodde det skulle komma ett rejält regn, hade hoppats.

Alarmet väckte mig klockan 7, men jag kom inte upp förrän 8. Hade bestämt med Å att vi skulle ses vid Sandemar.

Drack kaffe, lyssnade på dagens sommarprogram med Anna Kinberg Batra, packade matsäck och var klar att ge mig av. Då kom jag på att jag inte tankat bilen, något som behövts redan på söndagen. Men när det är mycket bilar på macken så drar jag mig för att åka dit. Tycker det är besvärligt helt enkelt.

Hur som helst var jag framme i tid vid Sandemar. Å hade nog kommit ganska strax innan. Jag knöt på mig mina kängor och sedan gick vi in i naturreservatet.

Det är en fantastiskt vacker plats. Lugnt var det också, vi såg inte många människor. Bara en underlig man som pratade med oss på avstånd. Han uppträdde på ett sätt som gjorde att jag var glad att vi var två. Fick en känsla av att om jag varit ensam hade han kommit och trängt sig på. Kanske var han bara ensam…

Vi satt nere vid vattnet och pratade. Blev sittandes där och till sist tyckte vi att  det kändes onödigt att gå  mer och vi tog fram vår matsäck.

På andra sidan vattnet var korna. De går fritt inne i reservatet. Jag såg dem sist jag var där och kände mig ganska säker på att de är snälla.

Korna förflyttade sig i omgångar och många gick ut i vattnet. Sedan gick de upp igen och rörde sig bortåt. Jag som hade haft ögonen på dem tappade fokus när vi fastnade i en intressant diskussion och plötsligt stod hela flocken bara ett par meter från oss. Måste erkänna att jag blev rädd. De hade verkligen lyckats smyga sig på oss.

Vi tog genast våra saker och retirerade bort från platsen. Det är många kor, vilket inte alls framgår av bilderna. Det är väldigt vackra djur, en av dem hade en kalv som diade. Men det kändes inte bekvämt att sitta kvar när de fått för sig att de ville bada just där vi satt.

Vi traskade tillbaka till bilarna. Det visade sig att vi gått längre än vi trott. Inte långt, men längre.

Vi sa hej då på parkeringen och jag bytte till sandalerna. Tycker kängorna är klumpiga att köra med. Varma också.

Jag åkte raka vägen hem till stugan. Värmen suger musten ur mig och trots att pojkarna ville gå ut sa jag att vi skulle vara inomhus. Gick och la mg och sov middag.

Sov omväxlande med att lyssna på ljudbok. Gjorde i ordning ett par knäckemackor med sill och potatis och drack en alkoholfri öl till.

På kvällen gick vi ut, katterna och jag. De hade nog väntat hela dagen på att få gå ut. De vet ju inte hur varmt det är förrän de kommer ut. Men på kvällen var det helt okej.
Vattnade och satte mig sedan och drack ett glas rött. Satt länge och pratade med B, min vän i Göteborg, i telefon länge. I övrigt lyssnade jag på ljudbok. Diskade också disken från igår. En av delarna till grillen var borta. Jag la den i disken igår, så det är lite märkligt. Men något djur kan ju tagit den. Hoppas jag. För är det människor som smyger runt och plockar saker är det inte så kul. Jag letade på marken ordentligt, men ska kolla mer imorgon.

Klockan var mer än 22 när jag gick in. Pojkarna gick in en stund tidigare, de ville inte vara ute längre.

Ska avsluta kvällen med att lyssna på ljudbok.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *