Sommarledighet, aka semester – Dag 20

Vaknade riktigt tidigt, långt tidigare än 8 som alarmet stod på. Efter att jag vänt och vridit på mig en stund satte jag på slutet på ljudboken jag lyssnade på. Fick lyssna om tre gånger innan jag fick ihop det. Inte för att det var komplicerat, men jag somnade och tappade tråden.

Gick upp och gjorde kaffe. Lyssnade på Peter Sjölund och hans sommarprogram. Mycket intressant!

Ute var det mulet och det kom ett eller annat regnstänk. För mer än så var det inte. Som bevattning var det försumbart helt enkelt. Men luften kändes behaglig, i alla fall inomhus och jag hade så väl behövt en dag i stugan. Städning inne och lite läsning. Men så kunde det inte få bli. Hade ju lovat min svägerska att komma dit. Verkligen inget jag såg fram mot.

Jag åkte iväg och var framme ganska exakt då jag sagt att jag skulle komma. Vi drack kaffe och sedan plockade jag med mig några lådor och lite annat. Jag sa ifrån på skarpen de de började hetsa upp sig mot mig. Sa att: ”Jag är inte 16, jag är 66 och jag har också en gräns för vad jag orkar”. Tror inte det riktigt landade, men det kändes bra att markera att jag inte accepterar att man börjar höja rösten mot mig. Speciellt som det de var upprörda om inte på något sätt varken var orsakat av mg eller något jag kunde påverka.

Innan jag åkte drack vi kaffe en gång till. Eftersom jag tagit med mig glas och porslin så behövde jag mellanlagra det och åkte därför till Eskilstuna.

F, han som kallas S, och jag åkte sedan först till Biltema och sedan till Hamburgerbruket för att äta.

Riktigt, riktigt gott var det. Speciellt som klockan var mycket och jag inte ätit någon mat på hela dagen. Bara fikat och ätit sockerkaka och en liten kaka.

Trots att vi var mätta åkte vi sedan till Slagsta glass och åt efterrätt. En stor strut med mjukglass, sylt och grädde.

Innan jag åkte hemåt fick jag gosa lite med en av hans katter. De andra var på vift någonstans.

Det blev en lång dag, men det var trevligt att träffa F, som kallas S, och prata och äta. Det är egentligen F:s vän, men jag har känt honom i många år. Det blir alltid lite annorlunda än när F är med, ett annat fokus helt enkelt. Vi pratar om andra saker än vad han och min som gör.

När jag åkte tillbaka regnade det, inte så mycket men lite och det var en gigantisk regnbåge. Eller båge, det var som en flerfärgad flamma på himlen. När jag kom nära Stockholm blev det en båge. Tyvärr kunde jag se att det bara kommit 1½ millimeter på hela dagen. Det regnar på ett sätt som mest är irriterande. Och meningslöst.

Det är snart midnatt och jag har varit vaken så där 18 timmar. Imorgn tänker jag ha fri sovning, trots att jag egentligen har planer för dagen. Men skulle jag sova för länge kan jag ändra till fredag.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *