Vänskapshelg – Dag 5

Det var fri sovning, men jag vaknade mitt i natten och kunde inte sova. Jag hann se klart senaste avsnittet av Ett fall för Vera, två avsnitt av Hudson & Rex och registrera mig på höstens kurser. Var vaken mellan oo:30 och 04:30. Precis lika meningslöst som det låter.

Jag var hur trött som helst när vi skulle gå upp, för vi hade ju trots allt planer för dagen. Vi åt frukost och jag konstaterade att vi nog skulle hinna sova 30 minuter innan vi tog tag i dagen. Så det gjorde vi.

Till sist  kom vi iväg. Trots en del regn traskade vi upp till T-banan. Vårt första mål var Medborgarplatsens T-banestation för att därifrån gå till Gudrun Sjödéns affär på Götgatan. Jag hade sett en klänning  på Instagram som jag ville prova,

Vi provade kläder och jag bestämde mig för en ny parkas, en likadan som jag haft tidigare men som jag blev tvungen att lämna tillbaka eftersom det var något fel på den. L och jag köpte varsin fast i olika färg. Jag valde den i grönt, hon den i grått.
Givetvis köpte jag klänningen också.

När vi betalat våra inköp skyndade vi till T-banan för att åka till Kungsträdgården och sedan byta till spårvagnen ut på Djurgården. Vi skulle till Liljewalch.

Vi började med att fika direkt vi kom dit. Det var en massa skinka i de där gifflarna och jag fick skinkan i L:s också. Blev nästan lite för bra.

Sedan började vi gå runt och titta på de olika konstverken. Det är 100-årsjubileum i år Alltså 100 år sedan Liljevalch började ha vårsalong. Så många gånger har jag inte varit där. Men Vårsalongen är viktig för mig och det har blivit några stycken.

Det var många av konstverken som anspelade på pandemin, behovet av avstånd och munskydd.

Den här heter Håll avstånd och är gjord av Manfred Soeder.

2-metersregeln av Robert Bergh.

Bronsgjutning av Björn Ahlberg & Johan Sandler.

Håll avstånd av Stefan Bennedahl.

Corona party (vä), Karantän (mitten) och Tjohej?… kom lite närmare…!?! (hö) av Liselott Toresdotter Lindberg.

Diagnos utmattningssyndrom – Psykomotoriskt hämmad (vä), Diagnos utmattningssyndrom – Koncentrationssvårigheter (hö) av Hanna Wistrand.

Gosstund av Ola Niklasson.

Tid hos kiropraktorn 10.40 av Oscar Andersson.

Klockan 14:00 av Mia Mirstam.

Det var många intryck och både gav och tog energi. Vi bestämde oss för att åka hem efter vårt museibesök. Men det tog längre tid än önskat för det var något växel- eller signalfel i T-banan och endast en linje gick. Det var så fullpackat så det var rena massmordet att låta folk stiga på i en pandemi. Vi tog istället en omväg via Solna, Tvärbanan och sedan vår T-bana hem. Det innebar att vi fick betala en extra biljett eftersom vi inte hann runt den vägen under tiden biljetten räckte. Men det fick det vara värt, man vill ju inte stå decimeternära främmande människor.

Vi kompletteringsshoppade på Coop i Skarpnäck. Krossade tomater, Sambal Oelek och majs. Sedan gick vi hem.

Väl hemma la vi oss för att vila. Jag låg inte hela min halvtimme utan satte igång att laga mat vi skulle äta till middag. Låtsasfärssås och spagetti. Blev riktigt gott. Speciellt med ett lite bättre rödvin till.

Det blev kväll i kväll också och imorgon ska L åka tillbaka hem till Småland. Alarmet är satt på 8:00 och vi har dragit oss tillbaka.

Kingston ville sova hos L, men nu är både han och Orvar på rätt sida dörren. Tror båda ligger och spanar ut genom köksfönstret.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vänskapshelg – Dag 5

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig dag ni fick tillsammans. Grattis till ny klänning och ny parkas. Båda ser väldigt snygga ut. Hoppas parkasen håller bättre denna gång.
  Trevligt med ett besök på Liljevalchs dessutom. Vad tyckte du om den nya delen? Min kusin var där på invigningen och hon tyckte det blivit bra men det gjorde inte demonstranterna utanför…

  Kram och god onsdag!

  • Kraka skriver:

   Nu får jag väl skämmas. Men det regnade så mycket och vi gick in direkt och kollade aldrig på det nya. Men arkitekten Gert Wingårdh har ritat två av mina favorithus, Aula medica och Victoria tower så jag borde väl tycka om det.
   Men det avviker helt från bebyggelsen i närheten och det brukar ju vara ett big no när byggnadsnämnden säger sitt. Jag återkommer i ämnet då jag tittat IRL och inte bara på bilder.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en fin sista dag på er vänskapshelg och mycket har ni hunnit göra se. Så roligt att hitta lite nytt till hösten också. De nya inköpen ser ju riktigt trevliga ut.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *