Fem en fredag v. 33: Livsviktigt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad går du alltid utanför dörren med?
 2. Vad inom teknik har förbättrat ditt liv?
 3. Vilket livsmedel är ett måste i skafferiet?
 4. Vad på morgonen gör så resten av dagen blir bra?
 5. Vad är livsviktigt för dig?

 

 1. Mobilen har jag i stort sett alltid med mig, oftast också nycklarna.
 2. Mobiltelefonen och internet.
  Som jag berättat många gånger så har jag varit föreningsaktiv sedan jag var 14 år. Det hände att jag fick sitta inomhus en hel helg och vänta på ett viktigt telefonsamtal. Sedan kom telefonsvarare och personsökare. Jag jagade telefonautomater nästan jämt för jag behövde ha kontakt med folk. Numera kan jag koppla av helt. Telefonen är alltid med. Ibland stänger jag av ljudet, men då kan den som ringer lämna ett meddelande.
 3. Kaffe!
 4. Fri sovning (att sova tills jag vaknar utan alarm) och sedan långmorgon med kaffe i sängen. Tyvärr är ju inte alla morgnar så, men får jag bara kaffe så brukar det ändå reda till sig.
 5. Naturligtvis mina nära och kära. Men jag har ett enormt stort behov av egentid. Utan egentid blir jag sjuk av stress.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

15 svar på Fem en fredag v. 33: Livsviktigt

 1. Janerik Sundh skriver:

  Det där med telefonen har ju förändrats enormt. På 80-talet och kanske även 90-talet då ringde man mycket. Det var också lätt att få tag i folk på telefon, trots att vi då hade telefoner som satt fast med en sladd i väggen!
  Idag messar och videochattar jag mer än jag ringer.

  • Kraka skriver:

   Jag skickar många textmeddelanden, men har också relativt långa telefonsamtal med en utvald skara nära vänner.

   Ha en fin lördag!

 2. på resa i England dricker jag bara te.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag minns när det fanns en telefonväxel i affären i byn och en fick sitta och begära nummer. mobilen är ett framsteg verkligen. det mesta kan ju uträttas med en mobil. kaffe på morgonen är ett måste.

  • Kraka skriver:

   Ja, telefonväxlar fanns lite varstans. Har faktiskt suttit i en som rastavlösare vid några tillfällen på en arbetsplats i början av 1980-talet.
   Ska strax fixa min 3:e kopp kaffe innan jag tar tag i dagen. Eller ta tag i, jag har faktisk pluggat trekvart på morgonen.
   Ha en fin lördag!

 4. Znogge skriver:

  Själv minns jag vilken lättnad det var när telefonkorten kom och man slapp ha mynt. Mobiltelefonerna har onekligen förenklat mycket i tillvaron.
  Egentid behöver jag också. Tror det beror på att jag alltid är omgiven av människor på min arbetsplats. Kan liksom aldrig stänga dörren om mig.

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Jag är ju också omgiven av människor både på jobbet och, när vi ine hade pandemin, i föreningslivet. Men det är ju också en personlighetsgrej, som introvert laddar jag energi under egentiden.
   Telefonkorten minns jag, men däremot minns jag inte om jag hade ett. Men det måste jag väl haft?
   Ha en fin lördag!
   Kram

   • Znogge skriver:

    Det har säkert med personligheten att göra också. Själv kan jag njuta av tystnaden när jag kör hem efter en intensiv dag så därför lyssnar jag aldrig på musik i bilen.

    Kram

 5. Robert W skriver:

  Jag håller helt med dig!

 6. Ingrid skriver:

  Morgonkaffet vill man inte var utan och i skafferiet får det absolut inte vara slut i kaffepaketet.
  Hoppas att du får en fin helg!
  Kram, Ingrid

 7. Lena skriver:

  Känner mig hemma med dina svar 🙂
  Fri sovning gäller för mig numera och det är alldeles alldeles underbart för en kvällsmänniska som alltid fått kämpa med mornarna. Och ja egentid är guld.

 8. Pingback: Fem en fredag v. 34: Skifte - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *