Fem en fredag v. 38: Utflykt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad gjorde du senast på en ö?
 2. När var du senast på en båt?
 3. När hamnade du senast ute på djupt vatten?
 4. Var åker du för att andas frisk luft?
 5. Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute?

 

 1. Om man bortser från att Stockholm är byggt på olika öar och att Ekerö också är en ö rent tekniskt, även om det går bilväg dit så är Ven den ö jag var på senast så vitt jag minns. En sommarutflykt tillsammans med Fia under pandemins värsta tid. Utflykten har ett eget inlägg som du kan kika lite på om du vill.
 2. När jag åkte ut till Bogesundslandet med Stockholms vandrareförening. Bogesund är en halvö och platsar därmed inte in på fråga 1.
 3. Hmm… Beror ju på om man menar konkret eller i överförd bemärkelse. Överfarten till Frövik Bogesund gick väl över något så när djupt vatten. Vet inte hur djupt det är eftersom det är en färd inomskärs. I överförd bemärkelse kände jag mig på djupt vatten när jag insåg att renoveringen av min stuga skulle bli minst hundra tusen mer än jag kalkylerat med. Nu är fötterna på jorden igen och jag har ordnat en finansiering.
 4. Även här kan man tänka sig konkret eller i överförd bemärkelse.
  Stugan är platsen där jag andas och laddar mina batterier. Men den ligger alltför nära stora vägar och staden för att det ska ses som frisk luft i egentlig mening. Men går jag bara iväg en bit så har jag naturen, skogen, Drevviken, Flatensjön och mycket mer alldeles gångavståndsnära.
 5. Varma bad. Det är det enda som får mig varm när jag fryser. En kopp te ger mig också värme. Annars dricker jag mest kaffe.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fem en fredag v. 38: Utflykt

 1. Ingrid skriver:

  Jag måste erkänna att jag saknar ett badkar. Jag älskar att bada (i badkar alltså), men när vi flyttade hit var badkaret borttaget och jag lät det vara så med tanke på Åke. Efter hans bortgång borde jag verkligen tagit tag i saken och sett till att jag fick ett badkar installerat, men det blev inte av och nu känns det som om det är lika bra som det är. Lever man ensam och börjar bli lite till åren ska man väl kanske inte utsätta sig för risken att ta sig i och ur ett badkar.
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram, Ingrid

 2. Skogspromenader är fint nu på hösten.

 3. Lillian skriver:

  Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten mitt badekar. Det blir ikke så mye på sommeren, men på vinteren er det nesten hver eneste kveld.

 4. Lillian skriver:

  Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten mitt badekar. Finnes ikke noe bedre enn å kose seg med en god bok i badekaret en kald kveld.

 5. Gerd skriver:

  Skogspromenader gillas även karbad. Det fanns inget i tvåan som jag flyttade till men begärde ett, för jag ville inte ha en dusch rätt ut på golvet. Isf skulle det vart en duschkabin, men det fick jag inte, så då blev det badkaret .

 6. znogge skriver:

  Själv har jag aldrig gillat att bada och jag fryser sällan. Kanske är det tur 😉

  Kram och god kväll!

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  renoveringar kan lätt springa iväg rent ekonomiskt. badkar är bra att ha. jag duschar visserligen för det mesta, men maken badar gärna. och om en är genomfrusen är det oslagbart. härligt att ha nära till frisk luft

 8. Scylla skriver:

  Ven är faktiskt den ö jag senast TITTADE på. Var i Borstahusen för någon månad sedan och tittade ut över sundet och ön.

 9. Paula skriver:

  Så vackert det var på Ven. Jag känner dåligt till södra delen av landet och längre än till Öland har jag inte tagit mig. Lånade nyligen en himla trevlig bok om en massa öar i Skandinavien som även berättade hur man kunde ta sig till de olika öarna. Blev så ressugen! Så bra att du fixat med finansiering så du kan renovera stugan. Man behöver ett andningshål när man bor i storstan.

 10. Pingback: Fem en fredag v. 39: Upptäckter - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *