Lördag och lörkväll

Det var väl egentligen inte fri sovning i morse, L (min vän röntgenläkaren) skulle ringa och väcka mig. Jag sov i ett av de fristående husen på deras tomt. Men jag vaknade alldeles av mig själv. Så det kan nog ändå ses som fri sovning.

Fick kaffe och frukost hos L & T. Kaffe och mackor, som är vad jag vanligtvis äter till frukost.

Vitlöksinlagd gurka på mackan. Väldigt gott. Eftersom de har ett stort växthus är deras möjligheter till odling betydligt större än mina. Slanggurka är svårt att odla utan växthus. Paprika också förresten.

Efter frukosten satt L och jag och pratade en stund och sedan gick jag och packade ihop mina saker. Jag hade en tid att passa klockan 11:00. Dessutom behövde jag bli utsläppt genom bommen samtidigt som L & T skulle åka.

Precis granne med L & T ligger Ängsholmens gårdsmejeri. De säljer bland annat buffelmozzarella och L hade redan på fredagen skickat meddelande till dem att jag ville ha 2 mozzarellaostar undanlagda. Är man inte snabb hinner de ta slut. Jag var på plats då de öppnade klockan 11:00.

Jag hämtade mina ostar och åkte sedan mot Uppsala. Var inne på Stora Coop och kompletterade med tomater och basilika. Köpte ny olivolja också för säkerhets skull.

Väl hemma blev jag välkomnad av mina kattpojkar. De ville först gosa och sedan ha mat. Bara det. Att de ville gosa före maten.

Jag tog ett varmt bad och la mig sedan och sov middag några timmar. Jag har en rejäl sömnskuld att betala.

På kvällen, gick upp vid 19:30-tiden, gjorde jag i ordning min middag. Hade verkligen sett fram mot mozzarellan.

Hällde upp ett glas Blängvin och tittade först klart på senaste avsnittet av Saknad aldrig glömd och tittade sedan på ett par avsnitt av Fråga Lund. Borde väl pluggat, men behövde avkoppling.

Efter en kopp kaffe och en kexchoklad var det väl nästan sovdags. Tog med datorn till sängen och tittade på ett avsnitt av Beck tills jag somnade. Behövde försöka hinna betala av lite mer på sömnskulden

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lördag och lörkväll

 1. Ingrid skriver:

  Avkoppling med en härlig caprese och så ett glas vin därtill. Det kan knappast bli bättre.
  Trevlig söndag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Finns nog inte mycket som är lika välkomnande som när en katt eller hund hälsar en välkommen hem.
  Mysigt som bara den ju.

  Sömnskuld bör man ju beta av så fort man kan, du tycks vara bra på det, bra jobbat Kraka.

  Ha en fin söndag nu.

  • Kraka skriver:

   Ja, katterna är verkligen till glädje. Dessutom hjälper de mig med sömnskulden. Lockar mig till att sova middag och så.

   Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *