Söndag och kväll

Fri sovning på morgonen, sedan morgonkaffe och frukost. Tittade på ett avsnitt Fråga Lund och bestämde med B-M att vi skulle gå ut och gå.

Vi skulle träffas vid Drottningholm och ställa den ena bilen. Sedan åkte vi iväg till Eldgarnsö, ett naturreservat i Ekerö kommun.

Vi gick vandringsslingan som är 6 kilometer, men kortade av lite så det blev bara 5.

När vi gått klart, i det inte helt perfekta vädret, åkte vi till Svartsjö slott för att fika.

Jag valde en tårtbit med choklad från tårtmenyn. Det alldeles vanliga kaffet hade något exotiskt namn som jag inte ens minns. Kan man krångla till det så måste man ju…

Innan vi åkte därifrån gick vi en runda inomhus. Slottet har varit med om en hel del sedan det byggdes på 1700-talet. Bland annat har det varit fängelse på 1900-talet.

Det du ser ovan är två av cellerna. Inte mycket utrymme där inte. Man byggde om 1948-49 och gjorde då cellerna dubbelt så stora. Men inte ens det kan väl kallas stort. Det är visserligen runt 70 år sedan, men ändå i hyggligt modern tid.

På vägen hem, efter att jag hämtat upp min bil, åkte jag till Bromma Blocks för att köpa lite mat att ha till min middag.

Jag skulle ha tvättstugan klockan 19:00 och ville ha något enkelt.

Jag tvättade två maskiner, hängde och la i tumlaren. Jag passade på att plugga lite medan jag väntade.

Sedan startade jag den tredje maskinen och gick hem. Sedan kom jag inte in igen. Min bokade tvättid hade fallit ur systemet och det blinkade rött.

Jag blev rejält irriterad. Det är alldeles för många problem som händer i vår bostadsrättsförening. Saker som är så stolliga så det är bara inte sant. För hur kan en bokad tid bara falla ut ur systemet och låsa ut den som bokat?!!

Jag fick tag på en i styrelsen som kom i morgonrock och öppnade. Sedan kunde jag ju inte gå ut något mer. Jag har skrivit en felanmälan och skickat nu. För så där får det ju inte vara.

Resten av kvällen blev lite blandad. Lite ljudbok och lite plugg. Sedan var det sovdags. Håller ju på och betar av min sömnskuld. Som säkert kommer att växa under kommande vecka.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Söndag och kväll

 1. znogge skriver:

  Hyfsad dag bortsett från krånglet med tvättstugan. Vissa saker ska bara fungera.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag var helt bortrensad med lösenord och allt. Fick lägga in mig i systemet igen. Får se hur det blir nästa gång jag ska tvätta. Vet inte om jag vågar lämna tvättstugan då.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det ser ut att ha varit en trevlig och intressant vandring.
  Krångel i tvättstugan förekommer tydligen överallt och på alla nivåer.
  Jag är såååå glad att jag slipper den.
  Glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en trevlig vandring. Hade varit ännu trevligare om et inte regnat.
   Just det här var snarare krångel med det märkliga tagsystemet för låsen. Jag bara bävar för den gång jag inte kommer in i porten en sen natt och et är många minusgrader. Det har krånglat i porten och behövts många försök ibland för att bli insläppt. Det visade sig att hela min behörighet var raderad och jag fick registrera inn mig på nytt för tillgång till tvättstugan. Hur kan sånt bara ske?
   Jag har också varit utelåst från garaget, men då var det smartpark som hade fel i systemet och avregistrerat mig eftersom jag inte betalat min faktura. Den fakturan skulle förfalla 10 dagar framåt i tiden. Men som extra mos på grädden (eller lök på laxen) hade jag faktiskt redan betalat den i förväg. Jösses vilket krångel det är i den här föreningen. Lägger åtskilliga timmar varje månad för att reda ut olika saker som drabbar där jag inte är det minsta skyldig till att det hänt. Tycker det är märkligt att man kan resa ut i rymden men inte få till det här med låsbehörigheter och parkeringstillstånd. Suck!

   Kram

 3. Micke skriver:

  Är ju knappt man kan få en vanlig kopp kaffe på lokal nu för tiden men visst kan en cappuccino sitta fint.
  Men oj va små de cellerna var, hujeda mej, kul att se tycker jag, tackar för att man fick följa med in där via din blogg.

  Fruktansvärt irriterande när det blir så med tvättstugan, vi tröttnade på våran sådan tvättstuga och köpte en egen med torkfunktion men man ska ju inte behöva köpa en egen.
  Frugan tycker dock det är skönt att slippa gå ner, jag med förresten, hoppas de får ordning på eländet.

  Ha det bäst Kraka.

 4. Pingback: Bara lite till så får jag (kanske) vila | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *