Bara lite till så får jag (kanske) vila

Trots att jag hade behövt gå upp långt tidigare blev klockan 8:30 innan jag orkade ta mig ur bädden. Det jag längtar mest efter just nu är att få sova länge och mycket. I flera dagar.

Som vanligt gömde sig katterna när de skulle buras. Jag fångade Orvar och han fick följa med till affären. Dels behövde vi tanka, dels behövde jag hushållshandskar eftersom jag har hemska självsprickor och inte kan diska utan.

När jag kom hem var Kingston lite hungrig och jag fångade honom snabbt och lätt. Sedan körde F dem till Eskilstuna.

Jag laddade ner en bunt olika dokument som ska skrivas ut. Några ska fyllas i. Alla ska följa med och visas upp. Det blir ytterligare ett par dokument som vi inte har ännu.

Satte mig med en kopp kaffe för att ladda om lite. Sedan var det dags att packa. Packade inte klart, men började. Har skrivit en packlista så det ska nog gå rätt snabbt imorgon.

Fixade till mig och klädde upp mig lite lagom. Sedan var det dags att åka. F körde och vi kom fram rätt lagom. B-M kom strax efter oss.

Vi fick ett eget rum, Guldrummet, och det kändes lugnt och skönt. Mat fick man hämta i ett annat rum där det var uppdukat.

Jag började med sill av olika slag. Var väl så där tio eller tolv sorter. Jag älskar sill och brukar vara mätt redan efter rundan vid sillbordet.

Det var ett fint rum med lagom julpyntning. Gick för att hämta nästa omgång mat.

Skinka, korvar, skinka, köttbullar, prinskorv och lite annat. Beställde in en öl till och då blev det fel på något sätt. F och B-M drack julmust och jag drack alkoholfri julöl. Men de nya ölen visade sig vara en starköl. Såg det inte från början och kände det inte på smaken fast det var 5,2%. Nu hade ju F inte druckit alls så han körde hem också, annars hade vi väl tänkt att jag skulle köra hem. Det var hur som helst en god öl.

Efter en stunds vila medan vi pratade var det dags för lite efterrätt. Ris a la Malta med hallonsylt och några kakor. Senare hämtade jag en liten tallrik med gotter också.

När jag betalat notan visade jag de gamla fängelsecellerna för F. Bild på dem finns i ett tidigare inlägg om du vill se dem. Det är rätt fascinerande att de var så små ända till slutet av 1940-talet.

Väl hemma konstaterade jag hur tomt det är när kissepojkarna inte är hemma. Saknar dem även om jag vet att de har det bra.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bara lite till så får jag (kanske) vila

 1. Ingrid skriver:

  Jag hoppas verkligen att du kommer iväg på resan!
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var nervöst in i det sista och inte förrän jag stod utanför flygplatsen vågade jag dra en lättnadens suck.

   Kram

 2. znogge skriver:

  Visst blir det tomt utan ens fyrbenta vänner men samtidigt så är det skönt att veta att de har det tryggt och bra. Hoppas den kommande resan bjuder på lite avkoppling i alla fall.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är alltid tomt när jag och katterna inte är tillsammans. Kan till och med gripas av längtan efter dem när jag är på jobbet.

   Kram

 3. Pingback: Lördag hemma i Stockholm – En dag i listform | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *