Lördag hemma i Stockholm – En dag i listform

En vanlig lördag, lite trött kanske, men en vanlig dag. Lite avkoppling. Lite fest. Men mest av allt: Vardag. En av alla dessa dagar som livet består av.

Listan har en egen kategori som heter En av alla dessa dagar.

 

När gick jag upp?

Vaknade 08:00 av alarmet och gick upp 08:29.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Funderade lite om tiden och livet. Saknade katterna, som bor hos min son ett tag. Lyssnade på ljudbok, men fick backa den gång på gång eftersom mina tankar flöt iväg.

Vad serverades?

Kaffe och två småkakor. Sedan mer kaffe och två skorpor.

Vad gjorde jag sedan?

 • Lyssnade på ljudbok och drack en kopp kaffe till.
 • Läste på nyhetssajter om vaccinmotståndare och andra konspirationsteorier i samband med det. Stackars människor att vara så rädda. Borde klassas som psykisk sjukdom. För det är en paranoia av ett mycket avancerat slag. För det stora flertalet handlar det inte om att man är rädd för själva vaccinet. Man är rädd för att det ska användas för att kontrollera oss. Men då vill jag bara påpeka att kontrollsystemen är redan massiva. Bara ett vanligt busskort, SL-kort i Stockholm, kan kartlägga dig duktigt. Eller alla dessa kameror som fotar din bil när du åker in och ut och ut från en parkering. Visst, enligt lag så får uppgifterna bara sparas i 3 månader. Jag vet bolag som aldrig rensar och uppgifterna finns kvar efter flera år. Är det något man ska vara rädd för så är det ansiktsigenkänning! I ett visst land, säger inte vilket för de brukar lusläsa min blogg när jag sökt visum dit, är ansiktsigenkänning oerhört avancerat och kopplat till övervakningskameror överallt. Du kan inte ta ett steg utan att myndigheterna vet vad du gör. 1984. Just saying…
 • En stund med Babbel (fransk språkkurs).
 • Tog ett skumbad.
 • Ännu en kopp kaffe.
 • Kollade på SL-sidan när jag behövde åka för att hinna i tid.
 • Diskade.
 • Funderade på vilka kläder jag skulle ha på mig. Kunde inte komma på hur jag var klädd förra gången.
 • Bestämde mig för att ta den svarta hoodklänningen som jag bara använt en gång tidigare, när vi var på julbordet på Svartsjö.
 • Tvättade några saker som skulle handtvättas.
 • Fixade till mig och klädde mig.
 • Tog en sväng förbi hos F för att hälsa på katterna.
 • Gick till T-banan och åkte mot Solna där jag sedan bytte till Tvärbanan.
 • Gick mot mina vänners hus men missade ett hus och kom in med koden och ringde på dörren. En kille öppnade och vi tittade på varann. Jag sa att jag måste kommit fel och bad om ursäkt. Han frågade om jag ville ha en pepparkaka som hans mamma bakat. Han räckte fram en burk och sa sedan att han skulle ta en också så jag såg att de inte var förgiftade. Jag tackade och gick.
 • Gick till rätt hus och blev insläppt hos Harriet och S.
 • Hängde av mig och blev sedan bjuden på Prosecco. Vi pratade och S berättade historier och läste limrickar.
 • Vi åt paj och drack rött vin.
 • Sedan blev det glass till efterrätt.
 • När hemtjänsten lagt S satt Harriet och jag kvar och pratade över en kopp kaffe och varsin halv semla.
 • Fick syn på att klockan var 00:54.
 • Rusade in på toa och kastade på mig kläderna för att hinna med sista Tvärbanan till Solna.
 • Hann med Tvärbanan 01:12 och bytte sedan till T-banan i Solna.
 • Var hemma 02:11.
 • Satte mig i köket med en kopp kaffe.

Köpte jag något?

Köpte en sådan där kall kaffedrink som finns numera, en kaffe latte. Köpte den i Solna i bytet mellan T-banan och Tvärbanan.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Hade tänkt ta ut några kassar till återvinningen men bestämde mig för att ta det på söndagen istället.

Middag?

Tre sorters paj

Två sorters glass

En sorts semla

En bra sak som hände under dagen?

Det är alltid trevligt att träffa Harriet.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Att tiden går fort när man har trevligt.

 

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lördag hemma i Stockholm – En dag i listform

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra men intensiv dag det blev. Visst är det trevligt att träffa goda vänner.
  Hoppas du får en njutbar söndag eller åker du tillbaka redan i dag?

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag har tvättstugan om 20 minuter och sedan lite annat att göra. F och jag har pratat om att se en film ikväll och äta något. Imorgon har jag en skoldag i Uppsala. Åker tidigt på tisdag och börjar klockan 13 då.
   Ha en fin och bra söndag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Listor är bra och listan över din lördag är verkligen fullmatad. Nog är man övervakad alltid. Man kan lugnt utgå från att man är spårad hela tiden när man är ute och rör på sig. Om antivaxxarna tror att de slipper undan kontroll om de avstår från att vaccinera sig är de bra korkade.
  Läser ditt svar till Zogge och önskar dig en behaglig söndag, en bra skoldag i Uppsala i morgon och lugn biltur på tisdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *