Måndag i tröttmössa

Var nästan medvetslös av trötthet när jag var tvungen att gå upp. Men det var bara att kämpa på. Våra heldagar inne på skolan är obligatoriska.

Efter morgonkaffe och ett par, eller fyra, knäckemackor plockade jag ihop det jag behövde ha med mig. Ryggsäcken blev som vanligt fullpackad.

Åkte till Uppsala, parkerade och passerade Fågelsången där jag köpte två ostmackor. Gick till skolan och började med att gå ner i källaren och fixa kaffe till min lilla termos. Satte mig sedan för att plugga. Det gick väl sådär. Började prata släktforskning med skolans vaktmästare och alltiallo. Han är trevlig och dessutom behöver jag vara lite social emellanåt. Jag som tycker att jobbet i vården är socialt nog. Det är så lätt att nörda ner sig bland böcker, film och om jag nu ska börja med släktforskning på allvar så lär det bli ännu mer ”nördtid”.

Hur som helst hann jag plugga en stund i alla fall innan vi skulle börja klockan 10:00. Idag var det politisk filosofi som stod på programmet. Jag trodde vi skulle hålla på till 18, men det var bara till 16, vilket skulle visa sig vara tur för mig.

Jag åt macka nummer två på lunchrasten, den första hade jag ätit innan vi började. Kan verka som ett himla ätande, men de där knäckemackorna åt jag strax efter klockan fem.
När jag ätit gick jag ut en sväng. Hamnade i den affären som säljer exklusiva grytor och annat husgeråd. Där hittade jag något jag sett på Instagram men inte beställt. Är så himla trött på att betala tull och importmoms på det jag köper när det sedan skickas från utlandet. För det är inte ovanligt att något man beställer från någon firma som till synes verkar svensk sedan skickar det man köpt från något annat land. Kommer det från USA eller annat land utanför EU så blir det dyrt.
Det är en liten mojäng som man lägger till exempel pastadeg i och sedan fyller med något och sedan viker ihop och vips har man en ravioli. Eller en minipaj. Dem de säljer via Insta är bara i en storlek. Nu fick jag tre, i olika storlekar, för 199 kronor.

När jag nu var i shoppingtagen gick jag till en annan affär och hittade där en födelsedagspresent till K. Han fyller i november och jag har väl tänkt att F och jag ska ta ut honom för att äta. Men jag måste ge honom något mer substansiellt. Jag fick ju en extern skärm till min laptop av honom. Och en tvålbehållare som skummar tvål. Den fungerar inte så bra, ger alldeles för mycket tvål. Ska få en annan modell men ändå få behålla den jag har för att till exempel ha den i köket. Han är så snäll. Men knepig på många sätt. Men han ligger mig nära om hjärtat.

Tillbaka på skolan fortsatte vi några timmar till. Jag var så trött. Hade inte hunnit vila under helgen och gått upp tidigt.

Efter vi slutat gick jag för att äta. Gick in på ett ställe jag varit och ätit lunch på några gånger. Men nu visade det sig att på eftermiddagen var det bordsservering och helt andra priser. Men jag beställde ändå en pizza och en alkoholfri öl.

Släpade mig sedan tillbaka till skolan och gick upp till bibblan för att läsa några timmar. Helst fem. Det blev 1 timme 20 minuter effektiv tid. Jag var alldeles för trött och bestämde mig för att åka hem och sova.

Väl hemma fixade jag åt pojkarna och de fick mjukmat och färskt vatten. Sedan tog jag ett varmt bad eftersom jag frös så jag skakade. Därefter gick jag och la mig och somnade mer eller mindre meddetsamma.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måndag i tröttmössa

 1. znogge skriver:

  Vilken dag alltså! Att du orkar. Minst sagt imponerande tycker jag. Hoppas att tisdagen bjuder på några andningshål.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det finns väl ingenting som är så härligt som ett varmt bad när man blivit så där genomfrusen.
  Hoppas att du inte jäktar omkring lika mycket i dag som under måndagen.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag älskar verkligen att ligga i badet. Det är lugnare idag, elelr i alla fall mer stillsamt.
   Hoppas dinn dag är bra.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *