Så var det redan söndagskväll

Veckan som gått har varit sanslöst fylld av aktiviteter. Nästa vecka ser ut att bli likadan.

Onsdag

Egentligen hade jag tänkt ta det lugnt. Plugga lite och sedan sova ett par timmar före jobbet. Så blev det inte.

Istället passade jag på att, eftersom det för en gångs skull var soligt och ganska varmt, att grundmåla ett antal av de där stockpanelbräderna. Jag känner verkligen hur tiden rinner ifrån mig. Snart är senhösten och vintern här.

F kom och hjälpte mig flytta de färdigmålade bräderna och täcka dem och sedan åkte jag till jobbet.

Natten var okej. Märkligt nog var jag inte trött, mest uppe i varv.

Torsdag

Jättetrött när jag åkte hemåt. Stannade till vid MacD och köpte frukost. Vilade lite i bilen och åkte hem.

Efter att jag fixat åt kattpojkarna gick jag och la mig. Sedan upp, kvällsfrukost och iväg till ännu en natt på jobbet.

Fredag

Hade som ambition att åka raka vägen hem. Men jag var så trött att jag helt enkelt var tvungen att sova en stund på parkeringen utanför Stora Coop. Tror jag sov 2 timmar.

När jag vaknade var jag hur pigg som helst. Började med att ringa till den där mannen jag pratat med två gånger om gravplatsen och stenen.
Jodå, han kom ihåg att vi pratat och vad vi kommit överens om. Han hade också tagit del av mitt mail. Sedan kom en harang av ord. Ja, han pratade till och med fortare än jag gör och det vill inte säga lite. Han hade trott att det skulle räcka med ett muntligt tillstånd att flytta gravstenar med se det gick ju inte. Någon med gravplats nära farfar hade gjort en anmälan. Det var minsann egenmäktigt förfarande. Ja, jag menar förstås en anhörig till någon med gravplats nära farfar. Hur som helst så blev det hela hur rörigt som helst. Man skulle ringa mig på måndagen, men jag sköt upp det till tisdagen eftersom jag inte finns tillgänglig på telefon förrän då.

Nu var jag verkligen på högvarv och passade på att åka till IKEA i Barkarby och köpa påslakanen jag spanat in på nätet. Köpte några andra saker också.
När jag ändå var där drack jag kaffe och åt två pizzabitar.

Sedan var det dags att åka hem och sova en stund. Ja, en stund menar jag verkligen.

Klockan 18 skulle jag börja en kurs i Södertälje. En intensivkurs över veckoslutet för nybörjare i släktforskning. Det var Folkuniversitetet och Södertälje släktforskarförening som höll i den.

Efter kursen åkte jag hem och sov. Satt en stund i köket innan jag la mig.

Lördag

Blev tidig morgon och iväg till Södertälje. Köpte en färdigrätt på Coop för att ha till lunch och en dricka. Vi skulle hålla på till klockan 17.

E hade hört av sig och vi bestämde att gå ut och äta på kvällen. Vi skulle ses vid Hötorget och det blev så att jag gick in och satte mig på Pytterian och väntade eftersom jag var där i tid.

Man har en så god fisksoppa med en skiva bröd. Problemet var bara att det var lite väl lite mat. Men vi bestämde oss för att gå vidare istället för att beställa något mer.

Slutligen hamnade vi på den restaurang som ligger i anslutning till biografen Zita på Birger Jarlsgatan. Där åt vi varsin Toast Skagen.

Till sist var det dags att åka hem och vi promenerade till T-centralen. Men innan vi lämnade restaurangen hittade jag en intressant tavla medan jag stod i toakön.

Tyvärr har jag fotat lite snett, men ni ser nog ändå. Jag kom att tänka på Frida Kahlo och hennes målningar med olika motiv inifrån hennes egen kropp. Här är det inte flickans hjärta vi ser utan fågelns. Men, men…

När jag kom hem gick jag och la mig nästan meddetsamma. Jag hade ännu en tidig morgon att se fram mot.

Söndag

Åter igen gick jag upp tidigt. Samma procedur som på lördagen med inhandlande av lunch på Coop.

Kursen har varit riktigt bra. Jag har äntligen kommit på hur jag ska börja och hur man gör. Fick också hjälp med att hitta rätt församling i Norrköping där min pappa är född.

Efter kursen åkte jag till min bror och svägerska för att rapportera från mitt samtal med mannen som har hand om kyrkogården. Drack kaffe och åt äppelpaj hos dem. Vi kom också överens om vad jag ska säga när de ringer.

Åkte hemåt. Tankade i Rönninge och åt en hamburgare. Väl hemma pluggade jag lite. Tog ett skumbad och pluggade lite till. Sedan var det sovdags i allra högsta grad.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Så var det redan söndagskväll

 1. Znogge skriver:

  Vilken vecka du har haft! Fullt ös hela tiden 😀 Släktforskning är spännande. Hoppas nu det löser sig med graven.

  Kram och god måndag!

 2. Ingrid skriver:

  Du har verkligen haft en fullmatad vecka!
  Yngste sonen har hållit på med släktforskning och det utmynnade i ett besök från släktingar i USA, där svärfars två bröder blev kvar efter att de emigrerade någon gång precis i början på 1900-talet. Lycka till!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *