Alltid samma lika

Livet är som karbonpapper. Samma lika hela tiden. Det är sällan det händer något. Eller ens hinner hända något nytt. Trots att jag är nöjd med mitt liv känner jag mig uttråkad. Det är så mycket vardag, Så mycket vardagssysslor. Hela tiden. Dag efter dag.
Den här tisdagen följer precis det mönstret. Massor av vardag, massor av samma saker som jag gör gång på gång eftersom de hela tiden måste göras igen och igen.

Började dagen med fri sovning. Hade sett fram mot att sova minst till klockan 8:00. Jag vaknade 06:02. Suck!

Började dagen lugnt, hade ju två timmar till godo i min planering. Lyssnade på musik och skrev blogginlägget om måndagen medan jag drack kaffe och åt två knäckemackor. Kaffe drack jag däremot många koppar av. Satt och längtade efter en lång ledighet. Gärna en vid någon pool med en paraplydrink vid sidan. Och en god bok förstås. Inte plugg, bara nöje. För även om jag tycker mina studier är intressanta så är inlärning stress.

Gjorde ett randigt schema där varannan rad var ”plugga”. I övrigt en massa hushållssysslor och ärenden. Betade av vartefter.

Var ute på ett ärende och passade på att åka till Biltema och ta en kombinerad fika och lunch.

Kaffe och räkmacka. Helt okej lunch. Tog en sväng inne i affären också men köpte inget. Däremot är det jul på gång överallt. Först på Plantagen där jag gjorde ett ärende och sedan inne på Biltema.

Jag ser fram mot julen. Men det är för tidigt med julsaker i oktober!

Hemma fixade jag lite, laddade bland annat hem ett par dokumentmallar jag behöver för att underlätta släktforskningsdokumentationen, och pluggade mer. Först satt jag i köket men sedan i vardagsrummet. Behövde lägga upp benen lite.

Åt köttbullar och blandade rotfrukter till middag. Pluggade lite till. Sedan gav jag mig själv ledigt och såg först Hudson & Rex och sedan tittade jag klart på The Pact. Sedan ansåg jag att det var dags att avsluta dagen. Sovdags!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Alltid samma lika

 1. znogge skriver:

  Jo men lite så är det och i veckorna händer inte så mycket spännande. Vardag skulle man väl kunna kalla det. I morgon ska jag i alla fall ut på trevligheter och det ser jag fram emot.

  Hoppas torsdagen blir till belåtenhet.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Trevligheter är alltid välkommet. Hoppas du får riktigt trevligt. För mig är det arbete på gång igen och i helgen ett seminarium som jag behöver läsa in en del text till. Men den helgen kan nog ändå räknas till trevligheterna.

   Ha en fin kväll!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Visst känns tillvaron som en enda lång räcka av vardagar ibland, men det är ju bara upp till en själv att försöka göra något åt det. Man kan knappast förvänta sig att andra ska komma och ordna något. Just nu gör hösten och vädret mig väldigt låg och jag har svårt att se någon större mening med vare sig vardagar eller helger.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är så många saker som måste göras så tiden räcker sällan till något spännande. Idag har jag suttit på en stol hela dagen och pluggat till en tenta. Strax ska jag iväg till jobbet. Jag har mängder av saker på listan av saker som måste göras. Och då menar jag verkligen måste. Ibland önskar jag att jag hade både sekreterare och hushållerska. Men inte på riktigt förstås. Jag tycker ju att man ska ta hand mm sin egen vardag. Vilket jag också gör. Men lite mer tid till det fantastiska smörgåsbord av spännande och roliga aktiviteter som erbjuds, i alla fall i Stockholm, skulle inte skada.

   Ha en fin kväll!
   Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Nu funderar jag lite. Tycker att det verkar som om du hela tiden far runt till olika saker och sedan vet jag inte om du berättat vad du pluggar till. Vad ska du bli när du blir stor eller va då. du är väl redan stor? Nog skulle man vilja ligga i en solstol i något varmt land och ta ett härligt bad i havet. Vi har inte ens fått till vattengympa här än för vi har ingen ledare så det blir dåligt med bad och det börjar bli is på sjön och snö på marken som går bort och kommer tillbaka. Usch ja den här tiden är tråkig, annat kan man inte säga.

  • Kraka skriver:

   Nja, ibland far jag väl runt en del men det är mest samma sträckor jag åker. Till och från jobbet, till skolan och någon enstaka tur någon annanstans. Jag pluggar filosofi. Om jag ska bli något när jag blir stor vet jag väl inte direkt, men en eller annan tanke har jag väl med studierna
   Visst vore det skönt med lite sol och vila i höstmörkret. Om vi nu kommer iväg på vår resa så hoppas jag att vi ska få lite sol och vila också. Men mest reser vi för att se James Webb fara iväg. Men den här pandemin ställer till det med resplaner.

   Hoppas du har en skön helg och att du får en bra söndag.
   Kram

 4. Micke skriver:

  Visst är det lite för tidigt med jul grejer i oktober, jag älskar julen men någon måtta borde det väl ändå vara ?

  Kaffe och räkmacka sitter ju inte fel, en perfekt lunch/fika.

  Ha det fint Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *