Busy, busy all the time

Precis som förra veckan har tiden runnit ifrån mig. Ändå tycker jag att jag inget hunnit.

Pluggade ganska flitigt på onsdagen och sedan var det dags att åka till jobbet. Natten gick snabbt, hade en patient som blev instabil cirkulatoriskt och det tog några timmar i anspråk. Men allt redde till sig vartefter.

Vi fick pizza som blivit över efter något chefsmöte och tårta som Vårdförbundet bjudit på eftersom någon av personalen blivit nominerad till ett pris de har.

Tårta fanns förresten kvar även nästa natt. Man hade inte snålat och det fanns en hel tårta kvar till nattpersonalen.

Även torsdagsnatten rullade iväg i snabb takt. När jag rapporterat skulle jag åka hem, men det var i det närmaste stillastående köer på Huddingevägen. Stannade för att vila lite utanför Stora Coop. När jag sedan åkte igen rullade det på utan stopp.

Fixade åt pojkarna och gick och la mig. Två timmar skulle jag kosta på mig innan jag behövde ge mig av.

Det var soligt och fint och helt problemfritt att köra de knappa 30 milen. Stod på google att det är 29,5 mil den vägen. Men jag kollade aldrig hur långt jag körde. Det är en vacker väg och när jag kom fram till Älvsjöhyttan var det så vackert vid sjön.

Jag har varit här ett antal gånger. Men nu är det ett tag sedan på grund av pandemin. Tror jag var här senast i april 2019. Men är inte helt säker.

Vi var en liten skara, bara fyra personer med P som arrangerar Ekofilosofisk verkstad. Hon bor här permanent. Vi skulle vara sju stycken, men några var sjuka och möjligen kommer V imorgon om hon mår bättre.

Vi började med kaffe i köket och satt och pratade. Sedan blev det dags för middag, svampsoppa på trattkantareller och ostmackor. Vitt vin till det.
Sedan åt vi ostkaka med grädde och hallonsylt som efterrätt.

Vi blev sittande vid bordet och diskuterade skolan och lärande. Intressant, men kanske inte helt i linje med hur jag ser på kunskap. P och M är lärare och det är deras värld.
Vi blev sittande länge med vin och pratade.

Nu har jag bäddat min säng. Har mitt vanliga rum, det bredvid pannrummet. Jag tycker om det här rummet och eftersom jag inte blir störd av pelletspannan som rasslar rätt mycket så är det alltid mitt.

Jag har 9½ timme att sova innan jag behöver gå upp. Eller kanske inte för jag behöver läsa lite i boken vi ska diskutera. Men i alla fall åtta timmars sömn ska det nog kunna bli.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Busy, busy all the time

 1. Micke skriver:

  Åtta timmars sömn låter superbt, inget jag får på vardagarna men oftast på helgen iallafall.
  Lite kan man ju tycka om lärandet, men jag brukar köra min grej, jag är ju inte lärare på skolan jag arbetar, inte min uppgift fullt ut således.

  Kul att träffas på det viset, något jag själv tycker skulle vara givande tror jag.

  Ha det nu fint Kraka.

  • Kraka skriver:

   Ja, man kan ha lite åsikter och funderingar. Men på det hela taget är skolan en värld som jag inte rör mig i och som jag vet väldigt lite om. Kände mig rejält borta i diskussionen. Men jag tog igen det dagen därpå när jag vädrade min vardagsvärld lite.

   Ja, att sova åtta timmar är ju inte heller jag så bortskämd med. Sov som en stock hela natten.

   Ha det fint du också!

 2. znogge skriver:

  Det låter som en trevlig och intressant helg minst sagt. Själv hade jag inte kunnat ha det rummet dock men bra att det passar dig.

  Kram och fortsatt fin lördag!

 3. Kraka skriver:

  Ja, det är både intressant och trevligt. Vi är betydligt färre än vi brukar vara, bara fyra personer. På gott och ont. Det är bra med mångas tankar, samtidigt är det mer tid för var och en.
  Ha en bra fortsatt helg!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *