Fem en fredag v. 42: Kultur

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Var går du helst för att se konst?
 2. Vad såg du senast på bio?
 3. Vilken typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagkväll?
 4. Vilken bok kom senast i din ägo?
 5. Vem ser du gärna på scen?

 

 1. Det beror ju lite på. Jag har visserligen bara varit i New York  en gång men Guggenheim är verkligen en favorit. Louvren i Paris är en annan favvo och givetvis Sixtinska kapellet i Rom. Men Stockholm har också en del att bjuda på. Nationalmuseum, Fotografiska och Liljevalch går jag gärna till.
 2. No time to die, den senaste James Bond-filmen. Såg den med F på premiärdagen.
 3. Oj! Den var svår. Troligen hemma. Men just den här fredagen var jag i Älvsjöhyttan i Värmland på seminariehelg, det som kallas Ekofilosofisk verkstad. Diskussioner kring ett givet ämne och trevlig gemenskap.
 4. Förlusten av mångfald: när världen görs enfaldig av Thomas Bauer. Det är bland annat den vi diskuterar den här helgen.
 5. Det är många, både artister och teater/opera. Det är svårt att välja någon bara så där. Men just nu skulle det varit trevligt att vara i London och se Cliff Richard som har sin 80-årskonsert. Ett år försenad på grund av pandemin. 2015 var F och jag och såg hans 75-årskonsert i Royal Albert Hall. Men ska jag välja något svenskt så kan jag tänka mig Thorsten Flink, både som sångare och skådespelare, Joakim Thåström eller varför inte Asta Kask. Jag har sett alla tre många gånger live, men de tål att ses igen.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 42: Kultur

 1. Birgitta skriver:

  Många fina museer du nämner. Ett hett tips om du gillar konst är att åka till Madrid, som har flera fina konstmuseer.
  Senaste James Bond- filmen har flera sett och tydligen gillat, trots att den inte fick särskilt bra recensioner.
  Boken du nämner låter intressant! Det blev nog livlig diskussion.
  Hälsningar
  Birgitta

 2. Aha du gillar Bond alltså. Jag ska vara helt ärlig, jag har aldrig sett en Bondfilm
  Kanske konstigt men så är det 😅.

 3. znogge skriver:

  Det finns många fina museer att besöka. Själv tycker jag mycket om Fotografiska och Millesgården när det gäller Stockholm. Louvren har jag besökt ett par gånger men det är så stort att jag tycker det är svårt att ta in. Bio vet jag inte när jag var på senast…

  Kram och god söndag!

 4. Kina skriver:

  Det finns många fina muséer, och ett fåtal som åtminstone jag har besökt. Tänk så mycket det återstå att se här i världen! Det är bra!

 5. Pingback: Fem en fredag v. 43: Ord - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *