En speciell söndag

Alarmet väckte mig klockan 05:00 men jag låg kvar hela snoozetiden och gick upp strax före halv sex. Fixade åt kattpojkarna och gjorde kaffe och två mackor.
Innan jag åt bestämde jag vilken klänning jag skulle ha på mig, jag har typ många, och sedan kom jag på var jag kunde köpa blommor utan att det skulle vara en extra omväg. När jag fått ordning på planerna för dagen kunde jag slappna av.

Slog in presenten och gjorde ytterligare en kopp kaffe. Sedan var det dags att gå till bussen. Fick vänta ganska länge eftersom tiden i SL:s app inte stämde. Men det var gott om tid i bytet i Sollentuna så det gjorde inget. Men rent allmänt är det irriterande när reseplaneraren inte stämmer. För det är ganska ofta det händer.

Kunde ännu en gång konstatera att den tilläggsavgift på pendeltåget som är mellan Arlanda och Uppsala är så dyr att det egentligen är billigare att ta bilen. Men just idag var det inget alternativ.

Eftersom jag aldrig litar på SL var jag framme i Uppsala i mer än god tid. Hade tänkt gå in på Newman och sitta där och plugga men jag kom på helt andra tankar efter att jag köpte en bukett blommor på Hemköp. Jag valde dem som såg minst skabbiga ut. Men senare, då de var i vas så såg de helt okej ut. Som tur var.

Kaffe och scones med marmelad och clotted cream. Kände att jag behövde få i mig något. Jag hade gått upp tidigt och det skulle dröja länge innan det skulle bli mat.

Katolska kyrka, Sankt Lars, i Uppsala. Jag hade aldrig varit inne där tidigare, det var riktigt fint.

Karin tog emot mig och presenterade mig för släkt och vänner som var där. Vi blev visade var vi skulle sitta.

Det var högmässa och den katolska högmässan är i stort sett som den protestantiska Men är man inte katolik får man inte ta emot nattvard. Däremot kan man gå fram och lägga höger hand på sin vänstra axel och bli välsignad.
K togs upp i församlingen i högmässan. Det var en vacker ceremoni.

Efter gudstjänsten samlades vi runt K och det gjordes upp vem som skulle åka med vem hem till henne. Där skulle vi bjudas på en måltid.

När jag hängt av mig mina ytterkläder och bytt till inneskor frågade jag efter Sigge. Han låg på sängen och jag gick in och hälsade på honom. Han är 11 år och väldigt trevlig.

K hade dukat fram maten så vackert. Vi fick äta på finaste Rosenthalsporslinet, handmålat, som var arvegods från hennes föräldrahem. Hon hade också fantastiskt vackra glas köpta i Jordanien.

Det var en trevlig gemenskap runt bordet och jag lovade, i ett svagt ögonblick, att nästa gång jag har Fader Ulf som lärare ska jag bjuda honom på hemgjord glass. Han har flera gånger under sina föreläsningar berättat om sin stora passion för glass.

Även trevliga stunder måste få ett slut och det blev dags att bryta upp. Jag gick in och sa hej då till Sigge och sedan till K. Hon gav mig ett exemplar av sin bok, Pilgrimsliv: Dagbok från ett vandrarliv. Jag hade tänkt köpa den, men det har inte blivit av. Hon har lovat att leda en vandring med oss i studentkårsstyrelsen framöver.

När jag sagt hejdå gick jag gångvägen in till centrum och centralstationen. Det var inte alls speciellt långt. Inte behövde jag vänta så länge heller, en kvart bara, och när jag kom till Sollentuna hämtade F mig på stationen. Han hade möjlighet att göra det, annars hade jag nog åkt in till stan och bytt till T-bana.

Hemma fixade jag åt kattpojkarna. De fick ny mjukmat, annars brukar de bara få det en gång om dagen. Kändes rättvist när jag ätit god mat och druckit gott vin.

Kollade lite på playTV innan jag gick och la mig. Det hade varit en lång dag och jag var trött. Nästa vecka jobbar jag mycket, men har så vitt jag minns inget speciellt som ska göras mellan arbetspassen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på En speciell söndag

 1. Ingrid skriver:

  Vilken trevlig söndag du fick! Jag kan tänka mig att det var en vacker och stämningsfull högmässa och ceremoni i katolska kyrkan.
  Sov så gott!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig söndag du fick och jag kan tänka mig att det var en fin ceremoni.

  Kram och god måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *