Fem en fredag v. 51: God jul!

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

Den här veckan ställer ElisaMatilda bara en fråga till oss eftersom hon utgår från att vi har annat att göra under julen.

 • Hur kommer du fira idag precis så som du vill?

 

 • På Luciadagen reste jag och min son till Franska Guyana för att se när man sköt upp James Webb.teleskopet.
  Uppskjutningen har haft många förseningar under de år man förberett sig. När jag beställde resan, som vi planerat länge och som jag gav min son som 35-årspresent 2020, var det planerade datumet 18 december. Då var tanken att vi skulle resa hem den 22:a december och fira jul hemma.
  Jag bevakade alla nyheter runt uppskjutningen och en natt på jobbet, i en paus mellan arbetsuppgifterna, fick jag veta på en av sidorna jag regelbundet följde att man flyttat fram uppskjutningen till 22:a december.
  Jag kastade mig in på mitt mailkonto och skrev till Björn på Sydamerikaexperten att jag behövde boka om resan. Vi förlängde den till den 29:e december.
  När vi väl var här så flyttades datumet fram till julafton och sedan på grund av väderförhållandena, till 25 december. Då började jag bli orolig att man skulle flytta fram datumet ännu mer och att vi skulle bli tvungna att resa hem utan att få se teleskopet ge sig av. Det var stressande och nervöst i i det sista.Julafton blev en lugn dag som vi huvudsakligen firade på vårt hotellrum. Juldagen blev dagen då vi på plats i Kourou i Franska Guyana såg James Webb-teleskopet ge sig av på sin långa färd. Annandagen blev även den en lugn dag med en utflykt och vila på hotellet. Sammantaget en annorlunda jul, men en bra jul.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fem en fredag v. 51: God jul!

 1. Pingback: Fem en fredag v. 52: Gott nytt 2022 - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *