Vilsam dag, intensiv natt

Vaknade 9:30 och sedan tog jag det lugnt hela dagen. Lyssnade på ljudbok, fixade lite med räkningar som skulle betalas, beställde kurslitteratur och sov lite middag.

När jag vaknade sken solen och det verkade vara ett underbart väder för en promenad. Men jag hann knappt mer än tänka tanken så mulnade det på.
Istället funderade jag på att äta lunch på restaurangen som finns här, Hasse på sjökanten, men sedan tänkte jag på hur jobbigt det skulle bli att ta med mat jag redan hade hem. Så jag lagade till en god omelett med tre av äggen jag hade kvar och fyllde den med makrill. En tomat till det och det blev en festmåltid.

Till sist blev det dags att gå till jobbet. Sista passet före en mycket efterlängtad ledighet. Det var sjukt halt ute och jag höll på att halka direkt utanför dörren. Men sedan lyckades jag ta mig hela vägen till sjukhuset på benen.

Natten rusade iväg. Speciellt på slutet. Jag var ute och åt 2:30 och när jag sedan drack en kopp kaffe 5:30 kunde jag konstatera att 3 timmar bara försvunnit på ingen tid alls. Det var en hel del att göra på salen.

På vägen hem köpte jag bröd hos 7-eleven som finns i sjuhusentrén och gick sakta, sakta hemåt. Det var både halt och isknöligt. Men jag kom hem och kunde dricka kaffe och äta två mackor innan jag gick och la mig.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Vilsam dag, intensiv natt

 1. znogge skriver:

  Så skönt att du kan njuta av några lediga dagar nu. Hoppas att ledigheten blir avkopplande men du brukar ju ha fullt upp då med pluggande och annat.

  Kram och god onsdagskväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, det ska bli skönt med några lediga dagar även om de är rätt fullbokade redan. Har i alla fall haft en fin eftermiddag/kväll.

   Kram

 2. Micke skriver:

  Vet inte om man ska tycka det är knepigt med mycket att göra eller uppskatta det för att tiden går så mycket fortare.
  En omelett sitter ju aldrig fel, beror ju på vad man låter följa med ner i stekpannan förstås, men gott brukar det bli hur som helst.

  Halkan har vi sluppit här de sista dagarna, men man vet ju aldrig när det fryser på igen, bäst att vara försiktig.

  Ha en fin kväll nu Kraka.

  • Kraka skriver:

   Det är fruktansvärt halt utanför vandrarhemmet och svårt att gå. Jag hoppas i alla fall att de stora vägarna, E4:an, är okej imorgon när jag ska resa hem.

   Ha en fin kväll du också!

 3. Ingrid skriver:

  Här har det blivit blidväder, så i dag var halkan borta. Det är väldigt blött och slabbigt, man huvudsaken är att man slipper risker att halka omkull.
  Ha en skön ledighet nu!
  Kram Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det har nog varit blidväder medan jag sov och sedan frusit på för det är knölig isgata utanför vandrarhemmet. Man får gå försiktigt.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *