Inte ledig, men nära nog

Hade fri sovning och vaknade förstås tidigt. Funderade på att försöka somna om men bestämde mig för att gå upp och satsa på ett par timmar sömn på eftermiddagen/kvällen istället. Skulle börja 21:00.

Drack kaffe länge och tog det lugnt. Kontrollerade schemat ordentligt och mailade om de fel som finns i rapportsystemet. Lyssnade på ljudbok och tog ytterligare en kopp. Sedan klädde jag mig och gick ut.

Ringde F och pratade en kort stund medan jag gick upp mot Asecs som köpcentrumet heter.

Gick in genom ingång C och tvärs igenom. Givetvis med munskydd på mig. Men det var inte mycket folk. Hann kolla lite på Body shop på vägen. Tittade också på blommor i blomsteraffären och kunde konstatera att några blommor skulle jag inte köpa. En normalstor tulpanbukett kostade runt 350 kronor och ville man ha något annat som man plockade ihop själv skulle det gå lös på minst en 500-dring.

Första etappmålet var IKEA.

För den som läste om mitt besök på IKEA i Barkarby i lördags, då man knappt kunde hålla 20 centimeter avstånd, kan jag berätta att här gick det hur bra som helst att inte bara hålla 1½ meters avstånd som de tjatar om i högtalarna utan 15 meter om man så önskade. Så lugnt och skönt. Däremot verkar det jag ville ha utgått ur sortimentet. Men jag fick tag på riktigt snygga blommor.

Kaffe och två kokta med bröd. Också här var det trängselfritt. Om jag inte hade stugan, som är villkorad med boende i Stockholm, skulle jag flytta hit. Det är inte stugan som är villkorad, men arrendet av tomten. Men man får naturligtvis inte ta med sitt hus, det måste säljas om man flyttar.

Efter IKEA gick jag till Stora Coop och köpte bröd och några andra livsmedel. Sedan vägen förbi Body shop och gjorde några inköp. Helt onödiga om jag packat klokt. Men det hade jag inte gjort så nu blev de nödvändiga.

Var ordentligt trött när jag kom hem till rummet och när jag packat upp mina inköp gick jag och la mig. Först med en timer på 2 timmar och sedan ytterligare 1 timme. Totalt sov jag två timmar och en kvart.

Pratade med Harriet i telefon, en gemensam bekant till oss hade avlidit för någon vecka sedan. Vi pratade en stund och hon skulle höra av sig när hon får veta mer. Tror inte jag kommer att gå på begravningen, i alla fall om den är medan jag är här, vi var inte så nära. Dessutom ska man undvika folksamlingar.

Drack kaffe och åt ett par mackor. Lyssnade på en filosofiföreläsning och sedan var det dags att göra mig i ordning för att gå till nattens jobb.

Kände mig nöjd med beslutet att köpa blommorna på IKEA. Vasen köpte jag i lördags i Barkarby för att ha med mig hit.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Inte ledig, men nära nog

 1. znogge skriver:

  Det lät som en väldigt bra dag. Så skönt att du slapp trängas. Jag hoppas att vi slipper det i morgon också. Som vanligt ser vi till att vara ute i god tid. Härligt att du fick sovit ett par timmar på eftermiddagen för det behövde du säkert.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det var väl bra att det inte var så mycket folk på IKEA i dag, men synd att det du skulle ha tag i inte fanns. Så skönt med en stunds vila efter shoppingturen!
  Hoppas att natten varit lugn!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *