As times goes by

Gick upp vid 9-tiden och efter diverse göranden, mest kaffedrickande, åkte jag till IKEA för att köpa två saker till Harriet. Hon vill inte ge sig iväg till IKEA och det tycker jag är klokt. Är man 90plus ska man akta sig för smitta.

Det var sjukt mycket folk på IKEA, så där som det kan vara mitt i sommaren i semestertid. Förstår inte varför folk stryker omkring i affärer och varuhus när de bara ska kolla runt. För jag tror ju inte att alla dessa människor verkligen ska köpa något som promt måste köpas en lördag.

Hur som helst så gick det snabbt att hitta sakerna jag skulle ha. Jag vet i stort sett var allt finns i den där affären. När jag skulle betala fick jag hjärtat i halsgropen. Köpet godkändes inte och jag visste att jag betalat in en större summa igår. Eller i torsdags var det nog. Men det var det där kontaktlösa som inte fungerade och när jag stack in kortet och slog koden gick det bra.

Innan jag åkte hem köpte jag en kopp kaffe och en bagel. Klockan var nog runt 13:30 och jag hade bara ätit ett par kakor till kaffet.

När jag fikat klart åkte jag hem och väntade på F. Han och jag skulle till Harriet och S för att dels lämna sakerna jag köpt dels hämta en sak de ville få bortfraktad.

Vi blev bjudna på kaffe och semlor och pratade en stund. Sedan åkte vi till Netonnet i Veddesta för att jag skulle köpa en sak. Men den var slut där och vi ska göra ett nytt försök imorgon i en annan butik. Vi gick in på Willys och gjorde några inköp. Jag köpte mjukmat åt mina pojkar som F ska ha att ge dem. De får dela på ett halvt paket varje dag. I övrigt äter de torrfoder.

När vi kom hem bar vi in saker i våra respektive bostäder och beställde varsin pizza från Pizzeria Torget i Akalla. Vi åkte och hämtade dessa och bestämde sedan att vi skulle äta tillsammans.

Medan vi åt tittade vi på ett avsnitt Hudson & Rex som K har på någon av sina servrar. Han samlar på film och TV-serier. Pojkarna kom upp i soffan och gosade med mig. Jag saknar dem verkligen. Men nu får de bo hos F tills jag flyttar hem igen. Det är lugnast för dem att inte flyttas fram och tillbaka hela tiden. Jag är hemma så korta tider.

Jag gick hem till mig och satte mig i köket. Tanken var att jag skulle läsa en stund, men jag var väldigt trött. Bestämde mig för att börja med ett bad istället. Jag har 17 grader inomhus om jag inte värmer med fläkten. Det gör jag ju förstås för annars står jag inte ut.

Efter badet drack jag lite julmust i köket och bestämde mig för att sova trots att klockan bara var 21:40. Jag har en sömnskuld att betala av på.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på As times goes by

 1. znogge skriver:

  Det är väl lite svårt att avgöra vad folk gör i affärerna. Själv handlar det bara för min del om det som behövs köpas men där är vi olika. Snabbt in och ut är melodin här.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Jo, naturligtvis är det svårt att avgöra vad folk gör. Men de flesta släntrar runt med en skock ungar och plockar med i stort sett allt utan att lägga det i sin vagn/kasse och det tycker jag kan vara lite onödigt i dessa tider. Det är absolut kul att gå runt på IKEA och titta på saker, det gjorde jag ofta före pandemin. Nu vet jag precis vad jag ska ha när jag går in i en affär och det där ”fönstershoppandet” inne i affärer har i mitt fall helt upphört. Jag kan gå in i en affär och se mig omkring om det är tomt i lokalen eller max två eller tre personer. Men det var verkligen trångt inne på IKEA idag.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag kunde inte låta bli att le lite när jag läste dina funderingar över vad folk gör på IKEA en lördag. Det påminner lite om svärmors resonemang när vi var ute på biltur. Resonemanget gick ungefär så här:” Det var hemskt vilken trafik det är! Har folk inte annat att göra än att sitta i bilen? Vad kör de efter egentligen?”
  Annars förstår jag givetvis ditt resonemang och jag blir själv irriterad när man går och handlar med hela familjen med sig nu när vi ska hålla avstånd och det är begränsningar på hur många som ska befinna sig i butikerna. På Konsum i Klinte är det 60 som är maxgräns, hur de nu håller koll på det? Apoteket släpper i 5 st och de har stenkoll. Kommer det in en person till visas de omgående ut.
  Hoppas att du sover gott nu!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jo visst, jobbar man alla vardagar så måste man naturligtvis göra sina inköp under helgerna. Men det betyder inte att man måste gå runt och pilla på allt man ser och slutligen stå i kassan med de obligatoriska värmeljusen som enda inköp.
   IKEA är för många ett helgnöje och man reser in till någon av de städer där det finns en IKEA för att just ”bara titta”, gå runt i affären och sedan äta en billig måltid av en helt okej kvalitet. Men just nu är det inte läge att nöjesshoppa.
   Man ropar ut att vi ska tänka på att hålla minst 1½ meters avstånd. Men affären är så full av folk att man får vara glad om man har möjlighet att hålla sig 20 centimeter från andra. Ett mycket litet antal människor, inklusive jag, hade munskydd. Ungar skrek och snorade, gubbar hade sina munskydd under näsan så de kunde snyta sig ljudligt utan att behöva ta ner nämnda munskydd. Jag gick in bakvägen och hämtade mina två saker, var där mindre än 5 minuter inklusive betalningen. Drack sedan kaffe i deras cafeteria som ligger vid ingången, har 3 bord och där det var gott om avstånd. Hade det inte varit för att min 90plusväninna behövde just de här två sakerna hade jag aldrig gått dit. När jag behöver något väljer jag en annan dag, jag har ju möjlighet till det som skiftarbetare. I dessa tider har jag dessutom kollat på nätet exakt var sakerna ligger, lagerstatus och jag pillar inte på något jag går förbi bara för att titta. Jag har alltid munskydd på mig i miljöer med många människor och skulle inte ha något emot att man kollar vaccinationspass.
   Igår var det en demonstration med drygt 3000 människor som protesterade mot vaccinpass. 18 000 hade anmält sig och man får ju vara glad att inte alla kom. Av säkerhetsskäl stängdes vaccinationsmottagningarna inne i Stockholm tidigt för att människor som ville vaccinera sig och personalen inte skulle råka illa ut. Detta är ju vansinne!
   De påstår att det är frihet de vill ha. Men de har inte koll på vad det är för frihet de kräver. De kräver rätten att smitta andra och i förlängningen ta andras frihet. Det är samma resonemang som just samma typ av människor har om yttrandefrihet. De anser sig ha rätt att kränka och utsätta andra för hat. Allt i frihetens namn. Bevare oss väl!

   Hoppas du får en fin söndag Ingrid!
   Eftersom jag la mig tidigt igår har jag vaknat (alltför) tidigt och gick upp strax efter klockan 5. Dricker kaffe och ska plugga filosofi några timmar. Sedan har jag några städsaker att fixa, bland annat ta ut en del till återvinningen. Imorgon bär det söder ut igen.

 3. Pingback: Inte ledig, men nära nog | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *