Fem en fredag v. 4: Hälsostatus II

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna?
 2. Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar?
 3. Vad blommar i dig?
 4. Vad har du dagdrömt om på sistone?
 5. Vad får du näring från?

 

 1. Köpt ett aktivitetsband för att hålla koll på stress och sömn.
 2. Under helgen, och även i kommande vecka, är det jobb och studier. Ska försöka beta av mycket så jag kan koppla av i kommande helgen. Ska resa till Stojby, om nu alla är friska för det vet man aldrig i dessa dagar.
 3. Kärleken till intensivvården kanske. Just nu är jag uppe på en höjd och tycker det är roligt att jobba. Men det kommer dalar igen… Djupa dalar då jag helst skulle vilja plocka disk och städa trappor. Ansvaret för människoliv är tungt ibland och det är mycket sorg och tragik på en IVA-avdelning.
 4. Koloniträdgården och sommaren.
 5. Litteratur, film och musik. Vänner, som jag mest umgås med via telefon nu i pestens tid. Naturen, men den är just nu inte nådig. Det stormar och regnar av och till.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v. 4: Hälsostatus II

 1. znogge skriver:

  Nu jobbar jag inte inom vården men väl med människor. Oftast är det väldigt givande men ibland hade jag föredragit att vara nattvakt på ett bibliotek. Det blir för mycket av olika anledningar. Eller tänk att jobba på ett kontor och kunna stänga dörren om sig. Det händer nästan aldrig i skolan kan jag säga!

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Haha… nattvakt på bibblan. Ja, varför inte. Jag önskade alltid, i tonåren, att jag kunde få jobb som fyrvaktare. Ta med en låda böcker och vara alldeles ensam på en ö långt ut. På den tiden fanns varken mobiler eller internet. Just saying…

   Kram

 2. Helen skriver:

  Så härligt att du älskar ditt jobb på IVA, just nu i alla fall! Beundrar verkligen er som jobbar inom vården och ni gör ett fantastiskt jobb! Ibland älskar jag mitt jobb också men det känns lite tungt just nu då min närmaste och äldsta arbetskompis slutar i slutet av februari. Hon är så duktig och vi funkar så bra ihop så det känns väldigt ledsamt.

 3. Pingback: Fem en fredag v. 5: Vardagsliv - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *