Så blev det då äntligen måndag

Natten gick fort. Det hände ett och annat och plötsligt var det dags att rapportera och gå hem.

Jag tog vägen förbi Stora Coop. Dels för att köpa lite bröd, men också för att shoppa vilt för att kunna använda min 500-kronors rabattcheck som snart skulle gå ut.
Köpte lite deo, några förpackningar hårfärg och lite annat jag vet att jag behöver framöver. Inget som verkligen behövde köpas just nu, men som jag vet kommer att gå åt.

När jag kom hem och skulle ta det lugnt, sova en stund innan jag skulle iväg igen fick jag se att jag fått svar på mailet jag skickat till ägarna av vandrarhemmet. Sedan kunde jag inte sova. Jag var chockad och arg.

Mailet hade kommit redan på söndagen och det var tur att jag inte såg det då för då hade jag nog inte orkat jobba. Jag bemöttes med allt annat än respekt. Jag blev boven i dramat och tillsagd att komma ner på måndagsmorgonen och checka ut. Man var minsann medveten om att det var stökigt i köket men om jag nu var för fin för att acceptera det kunde jag se mig om efter ett annat boende.
Nu kan man ju tro att det var någon med låg rang som svarade så oförskämt. Men det var VD:n som svarat. Hon är född 1984 och borde kunna uppföra sig lite mer vuxet. Mailet var skrivet som om det var en trotsig tonåring som fått tillsägelse att städa sitt rum.  Jag är en betalande gäst som framförde åsikter om något som inte fungerar.

Jag var arg och svarade att jag tycker det är orättvist att jag ska kastas ut och få skulden för oredan. Jag skrev att jag jobbat natt hela helgen och behövde sova. Om jag skulle vräkas så fick hon ringa mig och säga det till mig och förklara vad jag gjort. För jag har faktiskt bara skrivit ett mail med bifogade bilder på hur det såg ut i köket i helgen. Hon har varken ringt eller besvarat mailet. Ännu.

Jag lyckades slumra lite lätt en timme innan jag skulle upp igen. Jag hade en tid för klippning på eftermiddagen. I Habo som ligger ett par mil från Jönköping.

Jag känner en del folk i Jönköping och när jag berättade vad jag fått för svar i mailet så fick jag veta både det ena och det andra om den där VD:n. Om hon så mycket som andas något till mig om att jag ska kastas ut så vet jag något som hon borde vara tacksam om jag inte utnyttjar. Hon ska verkligen betänka ordspråket ”Håll dina vänner nära och dina fiender ännu närmre”. Men lämnar hon mig ifred så ska jag lämna henne ifred. Även om mycket av det hon gör ligger i gråzonen och en del på the wrong side of the boarder. Jag vill ha lugn och ro. Men man ska inte push me alltför långt för då kan jag go bananas.

Hur som helst blev jag väldigt nöjd med min klippning. Det är samma frisyr som jag hade men avkortad en bra bit. Carinas klipphörna i Habo kan jag rekommendera. Tror jag har en del läsare i Jönköpingstrakten.

På vägen hem åkte jag till Asecs och började med en kaffe och en röd chokladboll.

Sedan ännu ett besök på Stora Coop för att köpa en sallad till middag. En sådan där man plockar ihop.

Tittade lite på film och drack ett glas rött till salladen. På väg ut till toa hörde jag ett himla liv och då var det den äldre mannen som hade en (verbal) fight med killen som sköter städningen här. Han bor på vandrarhemmet. Det är fyra personer som bor permanent här. Städaren är en av dem och den äldre mannen en av de andra. Den mannen skulle behöva hjälp och tillsyn. För ja, det är synd om honom. Psykisk ohälsa är ett stort samhällsproblem.

Ska försöka sova tidigt och ta igen det jag inte sov idag. Sedan jobbar jag tre nätter på raken. Som sagt: Jag behöver lugn och ro. Just saying…

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

7 svar på Så blev det då äntligen måndag

 1. Znogge skriver:

  Men du milde tid! Vilket svar du fick och att göra dig till boven i dramat. Det låter komplett galet. Desto bättre då att du fick lite inside information som kan vara bra att ha som ett ess i rockärmen. Hoppas dock att du slipper och att hon besinnar sig för det låter ju helt sjukt. Suck säger jag bara…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag tänker bara strunta i henne. Hon är ju aldrig på vandrarhemmet. Möjligen på restaurangen. Men det är sjukt. Absolut sjukt.

   Kram

 2. Susjos skriver:

  Herregud så galet med en VD som inte tar ansvar, utan ger dej skulden, jag fattar ingenting? Hoppas verkligen att det löser sig! Finns det inget annat boende du kan flytta till, där vill man ju inte bo, skitigt kök och en galen VD!
  Hoppas det löser sig till det bästa!
  Ha en fin vecka!

  • Kraka skriver:

   Jag tänker inte bry mig. Hon får helt enkelt ta striden med mig om hon ska ha ut mig härifrån. Som sagt, jag fick en hel del info från någon som hade extra insyn i företaget.

   Ha en fin vecka du också!
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Så där kan du ju inte ha det! Hur ska du orka jobba när du måste ta såna strider de timmar du är ledig och ska återhämta dig.
  Ha en lugn natt!
  Kram Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag är ledig inatt och ska sova gott. Jag mår så mycket bättre när jag fick lite ammunition som kan slå tillbaka med. Men det är inte säkert att hon tar strid med mig för om hon inte är helt ointelligent så måste hon ju förstå att hon har mest att förlora på att bråka med mig. Det här är inte ett företag som skulle klara en granskning. Men som sagt: Jag lämnar henne ifred om hon lämnar mig ifred.
   Jag ska bara vara här till vecka 14, med vecka 9 & 10 lediga hemma. Jag bor gärna här eftersom det är så nära.

   Kram

 4. Pingback: Måndag igen | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *