Lång och jobbig

Skulle lämna bilen på service klockan 7 i Uppsala. Det innebar att jag bara hann sova tre timmar. Alldeles för lite med andra ord. Speciellt som jag bara sovit fyra timmar på dagen efter nattjobbet igår.

När jag lämnat bilen gick jag iväg och lyckades hitta en buss in till stan. Den stannade på baksidan av Centralstationen. Därifrån visade det sig att den inte gick åt andra hållet.

Åt frukost på Centralbageriet, en äggmacka och kaffe. Det satt ett tjejgäng vid bordet bredvid och de var högljudda rent allmänt men speciellt så skrattade några av dem på det där otäcka sättet som går genom märg och ben.
Nåja, de gick till slut och jag fick ett par minuter av lugn. Sedan kom en barnfamilj med en dotter som lät nästan lika mycket som de fem tjejerna. Då gick jag.

Var hur trött som helst och satte mig nere i cafeterian på Newman. Skulle träffa Rickard, studentkårens ordförande, klockan 12. Pluggade lite medan jag väntade och slumrade till ett tag. Skickade ett mail till honom att jag var på plats och han kom ner tidigare.

Vi hjälptes åt att fylla i alla papper till banken. Vi har försökt få ett bankkonto hos Swedbank i drygt två år. Men de förhalar och krånglar. Ifrågasätter syftet med föreningen och antyder, så där lagom för att man inte ska kunna anklaga dem för det, att vi har för avsikt att tvätta pengar. Ett av våra syften är att anordna julfesten. Vi fixar också lite fika, håller litteraturträffar och annat studentsocialt. Vi disponerar 12 000 kronor årligen för det. Inte mycket pengar att tvätta precis.
Nu har vi, eller framför allt jag som är kassör, tröttnat på Swedbank och kontaktat en annan bank. När jag mailade dem svarade de inom 10 minuter och sedan kom pappren på ett par dagar. Swedbank orkar inte ens höra av sig. De ”handlägger” ärendet. Men jag har fått veta att vi inte alls ska utgå från att vi kan få ett bankkonto. Det enda man gjort hittills, och man har ju som sagt haft god tid på sig,  är att ta kreditupplysningar på både mig och Rickard som privatpersoner. Även om jag inte har något att dölja så stör det mig.

Efter mötet gick jag till bussen. Den jag trodde skulle gå där jag blev avsläppt. Det gjorde den inte så jag tog en buss till Stora Coop/IKEA istället. Jag gick in och kollade efter en sak, som de inte hade. Drack kaffe och åt två pizzaslice. Sedan strulade det till sig. Min mobil hade laddat ur och jag kunde inte kolla på hur jag skulle gå. Men jag visste ju åt vilket håll jag skulle. Men överallt var det antingen förbjudet att gå, staket och grindar eller taggbuskar när jag försökte ta en genväg. Jag fick helt enkelt gå tillbaka och börja om.
Ringvägar är ett känt koncept. Man lägger en ringled runt stan för att bilar ska kunna slippa åka in i centrum. Kör man bil gör det inget om det blir några kilometer, ja kanske en halvmil, längre. Möjligen gör det inte så mycket när man cyklar heller. Men när man går till fots har det stor betydelse. I Uppsala har man lagt gång- och cykelvägarna som ringleder. Man måste leta reda på de ställen där man kan ta sig över de stora, trafikerade vägarna och det blir hur långt som helst. Jag hade nästan tjugotusen steg innan jag var framme på bilfirman. Jag hade ont i både fötterna och magen. Var helt slut och tömd på energi. Blev faktiskt tvungen att stanna vid Stora Wäsby och sova en stund. Vågade inte fortsätta köra.

När jag kom hem la jag mig direkt och somnade. Sov till strax efter 21 och gick upp. Tittade på På spåret och drack kaffe. Men kände mig inte utvilad. Hade en uppgift att skicka in, men jag får ta tag i det imorgon. Jag orkar helt enkelt inte! Nu är det sovdags igen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lång och jobbig

 1. Znogge skriver:

  Ha ha! Helt otroligt av Swedbank! 12 000 kronor och så tar man kreditupplysning av den anledningen. Får man ens ta en kreditupplysning när någon vill öppna ett konto? En sådan bank finns det ingen anledning att krusa! Suck säger jag bara.

  Hoppas du får en fin lördag!

  • Kraka skriver:

   Swedbank är kända för att just jävlas med vanligt folk. De vill inte ha småkunder egentligen eftersom vi är för dyra. Men man ska hålla i minnet att just Swedbank åkte dit för pengatvätt i Baltländerna. Även om jag tror att många, kanske alla, banker har skumraskaffärer så är det Swedbank som är kända för det.
   Ja, de får kolla och ta kreditupplysningar utan anledning och behöver inte uppge skäl för att stänga ner konton eller, som i det här fallet, förhala att ge oss ett vanligt bankkonto.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att du har fått sova ut nu och har en skön lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jodå, jag hann sova ut i morse och hittills har lördagen varit helt okej.

   Ha en fin lördagskväll!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *