Lördag, en dag för dejter

Det började direkt på morgonen med en dejt jag gärna sluppit. Visst vackert, men onödigt.

Det var häxan Jadis som kommit på objudet besök. Vi får väl hoppas att det inte går lika illa som i Narnia och blir evig vinter.

Efter kaffet var det dags för nästa dejt. Två grå jättar hade jag stämt träff med klockan 11:00.

De är inte farliga och äter normalt sett inte upp tvätten, de nöjer sig med att blöta den. Ungefär som vi gör med tepåsar. Bara lite mer ihärdigt.

Efter tvätten åkte F och jag för att göra inköp inför kvällens stora dejt. Jag skulle stå för maten, han bjöd förra gången. Vi köpte också en del öl och jag satsade på två flaskor av det lite dyrare slaget. Lika bra att slå på stort medan man kan.
F hade ett ärende till Netonnet och då ville jag gå en sväng på Biltema som ligger bredvid. Men jag köpte inget. Tittade bara.

Hemma vilade jag lite och pluggade en stund innan vi skulle ses klockan 19. Sokrates och Platon. Dessa antika herrar med sina eviga tankar om stort och smått.

Sedan var det dags för kvällens stora dejt: F, mina kattpojkar och Liam Neeson på film.

Precis lagom gick jag iväg till F. Tänkte ringa när jag kom fram till hans port, men plötsligt halkade jag och föll. Jag slog i min vänstra höft med en rejäl smäll. Lyckades mildra fallet lite med att ta emot mig med händerna. Det var bara ren tur att jag inte fick både en vänstersidig collumfraktur och en dubbel radius. (På amatörspråk: bröt lårbenshalsen och båda handlederna). Jag är extremt mjuk i kroppen för min ålder. Det är jag tacksam för. Men jag är verkligen arg för att min bostadsrättsförening inte sandar på gården.

Jag ringde F och sa att jag ville att han skulle komma ner och öppna, inte kasta ner en nyckel. För först trodde jag inte att jag skulle kunna ta mig upp själv. Men det gick.

Uppe hos F var maten klar och både Orvar och Kingston kom och hälsade mig välkommen.

Vi tog för oss av maten och filmen, Dark man med Liam Neeson, startades. Det är en film från 1990 som jag inte hade sett. Den var väl inte världens bästa manus, men tidsmässigt bra vad gällde det tekniska.

Vi åt och drack våra öl. Min första öl hade F rekommenderat. Fata morgana heter den. En mycket god öl med 8% alkohol.

Senare drack jag mitt eget val: The Abyss (avgrunden) med 11%. Det är en mörk öl med stor beska. Jodå, den var god, men med tanke på priset på nästan 50 kronor för 33 centiliter så är jag nog troligen nöjd med att provat den en gång.

Kingston håller oss sällskap vid TV:n. Men han är inte alls lika intresserad av filmen som när vi såg på de vita vargarna.

Orvar är ingen TV-tittare av någon rang. Han nöjer sig oftast med att ha koll på sina människor.

Pojkarna håller varann sällskap och håller koll på oss. Mer behövs inte för en lyckad lördagskväll.

Vi hann med att prata en stund efter filmen och F bjöd på screwdriver (vodka och apelsinjuice). Men till sist var det dags att säga godnatt. Jag gick hem försiktigt. F kollade från balkongen att jag nådde min port i säkerhet.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lördag, en dag för dejter

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en trevlig lördag och speciellt avslutning om man bortser från vurpan du gjorde. Vilken tur att du inte bröt varken de ena eller det andra.
  Jag gjorde en liknande bravad (hemma på gårdsplanen) för några år sedan och låg en lång stund och funderade på om jag över huvud taget skulle kunna ta mig upp, men efter moget övervägande gjorde jag ett försök och det var inte problem alls.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 2. irene skriver:

  Aj va jobbigt att ramla och slå sej så där! Hoppas du kryar på dej
  Pojkarna blev väl glada när de fick träffa mamma ett tag
  Pussa på dom och kram till dej <3

 3. znogge skriver:

  Vilken bra lördagskväll det blev. Då undantar jag vurpan för det kunde slutat illa men skönt att du hade turen på din sida. Slarvigt av föreningen som faktiskt är skyldig att halkbekämpa. Vill de inte göra det själv är det väl bara att teckna ett avtal som många fastighetsägare och föreningar gör.
  Mysigt att träffa katterna kan jag förstå!

  Kram och god söndagskväll!

 4. Pingback: Trött, onödigt trött | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *