Massor av massipan – Bloggutmaning i mars 3

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i mars med en fråga att besvara varje dag.

 

Fössta tossdan i Mass. Vad vet du om denna dag?

Började i ett radioprogram, mest som ett skämt. Från 2012 räknas dagen som Smålands nationaldag och firas med massipantårta.
Vill dock påpeka att då jag jobbade i Västervik och ville ta en fika med marsipanbakelse just denna dag så tittade man på mig som om jag var tokig. Och nej, jag försökte inte härma småländska. Jag frågade bara artigt om de hade marsipanbakelser eftersom man skulle äta marsipan den dagen. Man var fullkomligt ovetande om denna tradition. Men i Växjö firades dagen, i alla fall pratade man om den.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i mars 2022, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Massor av massipan – Bloggutmaning i mars 3

 1. znogge skriver:

  En tradition i min smak då jag älskar prinsesstårta. Även i Skåne finns det en del som anammar seden.

  God torsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Visst ja! Det är ju fössta tossdan i mass i dag. Det har jag totalt missat, så här blir det ingen prinsesstårta.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *