Torsdagar är också dagar

Jag kom inte upp förrän klockan var nästan 6. Tror den var ett par minuter i. Sedan behöver jag ju mina lugna morgnar när jag inte har en morgontid att passa. Höll nästan på att skriva när jag är ledig, men det är jag väl inte i egentlig mening. Har en skoldag att förbereda mig inför. Tentor också, även om de inte är just imorgon.

Pluggade, tog ett bad och tvättade håret, bestämde tid med B-M och klädde mig. Tiden rann som sand mellan fingrarna. Tycker inte jag hinner något alls hur jag än anstränger mig.

När jag klätt mig satte jag mig ner och pustade en stund. Började lyssna på Anna Janssons nya bok Onda drömmar.

Hann plugga en stund till innan det var dags att åka. Boken är spännande, men svår. Filosofi är ofta svårt. Faktiskt hann jag diska också. Men sedan tyckte jag att det fick räcka.

Klädde mig och gick till T-banan.

Åkte till Solna och bytte till Tvärbanan. Klev av vid Mårtensdal och promenerade först till platsen där vi skulle ses. Jag var tidig och gick tillbaka och hittade ett ställe där jag kunde ta en kopp kaffe.

Som vuxen får man äta ett wienerbröd före maten. Eller hur?

Klockan 17:45 hade vi bokat bord på Pinchos. Jag var där ett par minuter innan och B-M kom alldeles strax efter.

Skagenvåffla, Hasselback och Oxfilé & tryffelpasta.

Orginal burger

Churros

Drack en kopp kaffe till churron. Till maten drack jag rött vin.

Innan vi lämnade restaurangen provade jag tröjan B-M har stickat till mig. Hon ska korta av ärmarna en rejäl bit. Sen är den klar.

Vi tog Tvärbanan och B-M klev av några hållplatser före där hon bor för att få fler steg på sin stegräknare. Jag åkte dock hela vägen hem. Jag promenerar inte i mörker i onödan.

Satte mig en stund i köket medan jag laddade mobilen. Sedan bäddade jag ner mig för att hinna sova tillräckligt för att slippa fylla på min sömnskuld.

Torsdagar är också dagar. Lika korta som alla andra.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Torsdagar är också dagar

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och god dag det blev!
  Jag tycker filosofi är väldigt svårt. Jag läste det på gymnasiet och då på en väldigt grundläggande nivå och tyckte inte det var lätt. Dessutom så tyckte jag det var urtråkigt. Nu läser min kusin filosofi vid Stockholms universitet och nu tycker jag det är riktigt intressant att diskutera med henne. Ja, man kan ändra uppfattning helt klart. Ha en bra dag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, svårt men intressant.
   Lycka till med resan norrut. Spännande att se om det blir något köp.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter ju som en riktigt trevlig torsdag och du hann verkligen med en hel del. Det du och B-M åt på Pinchos ser verkligen jättegott ut.
  Hoppas att fredagen också artar sig.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *