Från filosofi till fantasy och film

Det blev en tidig morgon igen eftersom jag skulle till Uppsala för en heldag på skolan. Vi hade föreläsningar dels om boken vi läst, som vi sedan diskuterade på eftermiddagen, dels om ett par andra filosofer.

På lunchen gick jag ut och hamnade till sist på Pressbyrån vid busstorget där jag köpte en korv med mos som jag åt på plats.

Efter skolan skyndade jag mig att hämta bilen och åka hem. Hann ta lite kaffe och en knäckemacka innan jag tog T-banan in till Gamla Stan där jag skulle träffa F.

Vi hade biljetter till konserten Memory &Time i Riddarhuset. Det var Sabina Zweiacker som tillsammans med Caroline Karpinska på fiol  och Gerda Holmquist på cello framförde tolkningar av sånger från bland annat The Lord of the RingsGame of ThronesSkyrim och Final Fantasy.

Jag tyckte första delen, den före pausen, inte var helt bra. Men efter pausen tog det sig och var riktigt magiskt vacker musik.


Efter konserten åkte vi T-banan till F:s jobb och hämtade hans bil. Sedan åkte vi hem. Jag tillbringade dagens sista timmar med att se klart senaste avsnittet av The Sinner. Sedan var det sovdags och jag såg fram mot fri sovning på lördagsmorgonen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Från filosofi till fantasy och film

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och varierad fredag. Hoppas att du sov riktigt bra!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack! Jag är nöjd med min sömn, men den där sömnappen i aktivitetsbandet sänkte mina sovpoäng när jag bestämt mig för att sova till halv elva (vilket jag faktiskt gjorde utan alarm). Jag vaknade tidigt och då fick jag rätt höga poäng, men 9½ timme sömn gillade den inte. Man SKA sova mellan 7 och 9 timmar. Basta!
   Hur som helst så tar jag det lugn ännu. Dricker kaffe och växlar mellan ljudbok och datorn.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att du fick sova ut! Strunta du i vad sömnappen hittar på, men känner ju själv vad man mår bra av. Jag sover i mellan 7 och 8 timmar och det ”funkar för mig”.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *