Lördag

Hade fri sovning och när jag vaknade bestämde jag mig för att försöka somna om och sova till halv elva vilket kändes som lagom. Klockan var över midnatt innan jag la mig på fredagen.

Det kändes väldigt konstigt att jag inte skulle till tvättstugan och sedan packa och åka imorgon. Men jag är faktiskt ledig en vecka till. En märklig känsla. Har jobbat så mycket i år så jag känner inte i kroppen att det ens går att vara ledig så här länge utan att vara på resa. Två hela veckor! Känns så lyxigt, och då är jag ju ändå inte ledig från skolan så helt ledig är jag inte.

Började dagen, förmiddagen, med kaffe och knäckemackor i köket. Kollade runt lite på nätet och växlade med att lyssna på ljudbok.
Skrev veckans Fem en fredag och kollade på Odla.nu för att beställa några saker jag absolut inte vill missa. Men mycket är för tidigt att beställa eller så är det redan slut

Klädde mig och tog med mig en kasse returmaterial som jag lämnade i containrarna vid en av gatorna i området där jag bor. Sedan gick jag till bilen och åkte iväg för att ta en långpromenad.

Åkte till Görväln Det var väl lite si och så med hur klokt det var. Det var rejält halt på sina håll. Men det är en vacker plats.

I närheten av badplatsen. Men att bada fanns inte i mina tankar.

Så fint med solen över vattnet.

Meditativt att lyfta blicken och titta på trädens kronor.

Snö och is, riktigt halt på sina ställen.

Det är slottet som heter Görväln. Sjön på bilderna är Mälaren.

Som vanligt hade jag glömt att ta med något gott till fåglarna.

Ger förhoppningar om att våren är på väg.

Medan jag promenerade lyssnade jag på filosofiföreläsningar. Men när jag var tillbaka vid bilen insåg jag att jag behövde lyssna på fler för att få ihop mina 10 000 steg.

Eftersom jag kände mig frusen och det blivit mörkt åkte jag till IKEA. Där var inte mycket folk vid den tiden. Var faktiskt överraskad att de har öppet till 19 på lördagar.

Började med en kopp kaffe och en kycklingwrap. Sedan traskade jag stillsamt genom varuhuset och tittade på massor av saker medan jag lyssnade på föreläsning.

Lyckades bli utsläppt, eller smet ut gjorde jag väl egentligen. Man behöver en streckkod för att komma ut och den får man när man betalar. Har man inget köpt får man ingen streckkod. Då ska man egentligen stå i kö i de manuella kassorna för att kontrolleras att man inte stulit med sig något. Det är betydligt enklare att smita med någon ut.

Sedan åkte jag hem och vilade lite innan jag skulle till F. Vi skulle äta middag och se film. Hann prata med L innan jag gick iväg.

Det är tur att det är nära till F. Annars hade jag knappast orkat gå någonstans. Han och jag bor i samma hus, bara olika trappuppgångar.

När jag kom var maten klar och vi åt medan vi tittade på film. Vi håller på och tittar på filmenr med Liam Neeson och hade valt en film från 2002, K-19: The Widowmaker. Filmen bygger på verkliga händelser 1961.

Vi åt en lyxig pyttipanna med fläskfilé. Var så gott! Mätt blev jag också och orkade inte mer än en portion.

Pojkarna låg tillsammans och tittade på oss. De syns nästan inte i mörkret, men klicka på bilden så bilden blir större. Då ser du dem bättre.

Efter filmen satt vi och pratade en stund och klockan var långt efter midnatt innan jag gick hem.

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lördag

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en väldigt trevlig dag med olika aktiviteter. Jättefina bilder från Görväln tog du också. Det verkar vara ett välskött område, men det ser onekligen lite halt ut. Så mysigt med katterna i mörkret.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev en bra dag. Det är väldigt fint vid Görvälns slott. Området är rätt stort, men fortsätter ju sedan så man kan gå nästan hur långt som helst. Men det var alldeles för halt för min smak. Jag kunde inte koppla av ordentligt utan spände mig och hade koll på var jag satte fötterna. Annars är det ett bra sätt att plugga under rörelse. Den kombinerade aktiviteten främjar inlärandet. Får se om jag hinner promenera i något annat område idag. Men jag gissar att det är halt lite varstans.

   Det är alltid mysigt att träffa katterna.

   Ha en fin söndag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  En bra och varierad dag helt enkelt. När det gäller IKEA smiter vi alltid ut och jag hade ingen aning om att man behövde ha en kod… Man lär så länge man lever 😀

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   Nja, man får inte gå ut genom självbetjäningskassan utan kod. Jag har frågat flera gånger och fått nej och blivit tillsagd att jag ska ställa mig i kön vid manuella kassorna. I Stockholm i alla fall kan det vara jätteköer och att stå i kö en kvart, upp till en halvtimme, är inget alternativ för mig när jag bara tittat eller bara besökt restaurangen. Jag bor praktiskt taget nästan vid en IKEA och dräller där ofta. Fikar eller äter lunch. Sen är det lite personbundet om man kan bli utsläppt trots att man inte köpt något. Det är ju en kontroll för att se om man stoppat på sig något. Jag är mer typen som stoppar i mig något. 🙂 Fast igår gjorde jag det i cafeterian innan man går in. Jag gick ju in för att promenera inomhus, vilket låter så knäppt så det är inget jag skulle vilja förklara för grindvakterna.

   Ha en fin och bra söndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *